Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΓΕΩΡΓΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 1-2! Δύο τέρματα, 2 βίντεο, για μια Ελλάδα που αντέχει… Georgia-Grecia 1-2 e qualificazione agli Europei di calcio! I goal e 2 video

Με 2 τέρματα εκτός έδρας η Εθνική Ελλάδος πήρε (και αυτή τη φορά) το εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό του 2012!

Υπάρχει, λοιπόν και η άλλη Ελλάς;
Ναι, υπάρχει ακόμη η Ελλάδα των Ελλήνων που είναι ανταγωνιστικοί και που διακρίνονται παγκοσμίως!
Σε πείσμα του πλήθους των διεφθαρμένων κρατικών υπαλλήλων ή λοιπών εκπροσώπων του παρακράτους, σε πείσμα των φαύλων ή έστω ανίκανων κατ’ επάγγελμα πολιτικών. Μου προκαλεί σιχαμάρα η σκέψι ότι και αυτή τη φορά ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της (τροϊκανοκρατούμενης) Ελληνικής Δημοκρατίας θα σπεύσουν να βγάλουν συγχαρητήριες επιστολές (αυτές που θα τους συντάξουν οι γραφιάδες τους) και με τις δηλώσεις τους στα ΜΜΕ θα αποπειραθούν να οικοιοποιηθούν κάτι από τις επιτυχίες των επιλέκτων και εκλεκτών. Αυτών των λαμπρών παιδιών του νέου ελληνισμού που παλεύουν και μοχθούν (σε όλους τους χώρους και εν προκειμένω στον αθλητισμό) μόνοι και χαρακτηριστικά ξεχασμένοι από το ελλαδικό σύστημα.

Μέσα λοιπόν στον ζόφο που μας περιβάλλει ως κοινωνία και ως κράτος, έρχεται μία ακόμη αναλαμπή από τον χώρο του ελληνικού αθλητισμού. Και ευτυχώς που αυτές οι ευκαιρίες εθνικής ανάτασης , αυτές οι στιγμές που ξαναφέρνοντας το χαμόγελο στα σκυμμένα πρόσωπα των Ελλήνων, αποτελούν πολύτιμες ενέσεις αισιοδοξίας σε σωστές δόσεις εθνικής υπερηφάνειας, δεν έχουν εξαφανισθή από την ζωή μας.
Τα τελευταία 2 χρόνια της οικονομικής κρίσης, του Μνημονίου και της ανομολόγητης Χρεοκοπίας, εκτός από την σημερινή επιτυχία του Ποδοσφαίρου, είχαμε ακόμα πιο μεγάλες διακρίσεις στο Τζούντο (τρίτη στον κόσμο η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα, Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Ηλίας Ηλιάδης, πέρυσι μέσα στο Τόκιο!!, στην Υδατοσφαίρισι (οι γυναίκες μας από δεύτερες στην Ευρώπη πέρυσι, εφέτος Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες μέσα στην Σαγκάη!!, στην Κωπηλασία (3 πρωτιές στο Ευρωπαϊκό), στην Ενόργανη Γυμναστική (ασημένια μετάλλια με Κοσμίδη και Τσολακίδη και πρώτη θέσι με τον Βλάση Μάρα –με ιστορικό ρεκόρ με το χρυσό του, ως ο μοναδικός αθλητής που κερδίζει πέντε χρυσά μετάλλια σε ισάριθμους συνεχόμενους τελικούς οργάνου!), ακόμα και ...στο Σκάκι (πρωτιά στην Ευρώπη του δεκάχρονου Ευγένιου Ιωαννίδη).
Μπορεί, βέβαια, οι διεθνείς επιτυχίες στα άλλα σπορ και αθλήματα να μην προβάλλονται (από τα ελεγχόμενα Μέσα) όπως θα έπρεπε, αλλά είναι συνολικά ένα σημαντικότατο και ελπιδοφόρο γεγονός.

Και αυτή η Ελλάδα είναι πολύ σκληρή για να χρεοκοπήση. Σε κάτι τέτοιες ευκαιρίες την νιώθουμε να απαντάει κάπως έτσι στους εχθρούς της: «Δεν θα πεθάνουμε ποτέ, κουφάλα νεκροθάφτη»!

ΓΕΩΡΓΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 1-2: Τα γκόλ του αγώνα


Και 2 αγωνιστικά βίντεο:

Σκέψου III "Έβγαλε βρώμα η Ιστορια ότι ξοφλησαμε"


Υπόγεια Ρεύματα
& Θ.Μικρούτσικος - Ανεμολογιο


Ανεμολόγιο

Στίχοι: Κώστας Τριπολίτης
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος

Έβγαλε βρώμα η ιστορία ότι ξοφλήσαμε
είμαστε λέει το παρατράγουδο στα ωραία άσματα
και επιτέλους σκασμός οι ρήτορες πολύ μιλήσαμε
στο εξής θα παίζουμε σ' αυτό το θίασο μόνο ως φαντάσματα

Κάτω οι σημαίες στις λεωφόρους που παρελάσαμε
άλλαξαν λέει τ' ανεμολόγια και οι ορίζοντες
μας κάνουν χάρη που μας ανέχονται και που γελάσαμε
τώρα δημόσια θα έχουν μικρόφωνο μόνο οι γνωρίζοντες

Βγήκαν δελτία και επισήμως ανακοινώθηκε
είμαστε λάθος μες το κεφάλαιο του λάθος λήμματος
ο σάπιος κόσμος εκεί που σάπιζε ξανατονώθηκε
κι οι εξεγέρσεις μας είναι εν γένει εκτός του κλίματος

Δήλωσε η τσούλα η ιστορία ότι γεράσαμε
τις εμμονές μας περισυλλέγουνε τα σκουπιδιάρικα
όνειρα ξένα ράκη αλλότρια ζητωκραυγάσαμε
και τώρα εισπράττουμε απ' την εξέδρα μας βροχή δεκάρικα

Ξέσκισε η πόρνη η ιστορία αρχαία οράματα
τώρα για σέρβις μας ξαποστέλνει και για χαμόμηλο
την παρθενιά της επανορθώσαμε σφιχτά με ράμματα
την κουβαλήσαμε και μας κουβάλησε στον ανεμόμυλο

3 σχόλια:

Emmanuel Manolas είπε...

Υπάρχει και η άλλη Ελλάδα!
Όχι η ποδοσφαιρική, που για λόγους αναγνωσιμότητας προβάλλει το ιστολόγιό σας, αλλά η σκακιστική, που παίρνει μέρος σε παγκόσμια πρωταθλήματα και πάντοτε παίρνει διακρίσεις απόλυτα δυσανάλογες με τις οικονομικές (μηδενικές είναι μην το ψάχνετε) ενισχύσεις πολιτείας και διαφημιστών.
Δεν γράψατε τίποτε για το γεγονός αυτό!
Ποιάς εθνικότητας είναι ο πρόεδρος της παγκόσμιας συνομοσπονδίας για την σκακιστική σύνθεση; Του πήρατε μια συνέντευξη;
Σας περίμενα περισσότερο φίλους του Ελληνικού σκακιού.

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

@ alkinoos

Ευχαριστούμε για το λίαν καλοπροαίρετο και αντικειμενικότατο σχόλιο!

1. Ελπίζουμε να μας αποστείλετε (προς αναδημοσίευσι) την συνέντευξι που θα πάρετε εσείς από τον Έλληνα πρόεδρο της «Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας για Σκακιστική Σύνθεση», (ή έστω αυτή που εσείς θεωρείτε αντάξιά του και που ήδη έχει δημοσιευθή σε άλλα ελληνόφωνα ιστολόγια -καλύτερα από εμάς- ή ιστοτόπους). Ομολογούμε οτι εμείς έχουμε υπ’ όψιν μας μόνο την «παγκόσμια αποκλειστικότητα», εκείνην την «πρώτη συνέντευξη του νέου προέδρου της WFCC κ. Χάρη Φουγιαξή» στο ιστολόγιό σας,
http://kallitexniko-skaki.blogspot.com/2010/10/wfcc.html
η οποία όμως παρ’ όλο που δεν πραγματοποιήθηκε κάτω από τα ευτελή κίνητρα της αναγνωσιμότητας (ίδιον του δικού μας ιστολογίου) και ούτε από άλλου είδους σκοπιμότητες, θεωρούμε καλώς ή κακώς πως δεν ικανοποιεί εντελώς τα «στάνταρ» μας.
2. Φανταζόμαστε πως η διαγραφή του συνδέσμου μας από το αξιολογώτατο blog σας δεν έχει καμμία σχέσι με κάποιου είδους λογοκρισία ή απόρριψι, από ένα άτομο με τις δικές σας δημοκρατικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές ευαισθησίες. Άλλωστε εσείς και ως μέλος της Επιτροπής Καλλιτεχνικού Σκακιού της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας δεν θα μπορούσατε να μην προβάλλετε κάθε μικρή ή μεγάλη προσπάθεια ανάπτυξης του σκακιού και βέβαια θα ήταν αδιανόητο να διαγράψετε τον επίσημο σύνδεσμο ενός συλλόγου μέλους της ΕΣΟ (όπως λ.χ. έχουν κάνει ο εδώ ανταγωνιστής μας και αρκετοί άλλοι από πολιτική ιδεοληψία ή θρησκευτική προκατάληψι εχθρικά διακείμενοι ή και απλώς κατά νεοελληνική νοοτροπία ζηλόφθονες για την επιτυχή δραστηριοποίησί μας, διαχειριστές σκακιστικών ιστολογίων ή προεδρο-παράγοντες σκακιστικών συλλόγων) ή να παρεμποδίσετε την δημοσιοποίησι της πολιτιστικής και σκακιστικής δραστηριότητάς μας.
Ούτε, φυσικά, είναι δυνατόν η διαγραφή αυτή του συνδέσμου του ιστολογίου μας να απάδει προς τα φιλικά σας απέναντί μας αισθήματα.
Οπωσδήποτε θα πρόκειται για τεχνικό λάθος, το οποίο είμεθα βέβαιοι πως θα το έχετε θεραπεύση κατά την επόμενη επικοινωνία μας.

Emmanuel Manolas είπε...

Το θέμα δεν ήταν τι κάνω εγώ στα ιστολόγιά μου, αλλά τι κάνετε εσείς στο δικό σας. Το αντιπαρέρχεσθε αυτό με την (συνηθισμένη πιά) ειρωνεία σας. Αν θέλατε να σχολιάσετε το δικό μου, θα έπρεπε να το έχετε κάνει. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να το βαφτίζετε τώρα ξαφνικά "αξιολογώτατο" όταν πολύ καλά γνωρίζετε ότι είναι απλά μια προσπάθεια σε πολύ ειδικευμένο χώρο.

Επειδή γράφετε για θρησκευτικά, πολιτικά, ποιητικά, κινηματογραφικά κλπ θέματα, θεωρώ ποικίλης ύλης το ιστολόγιό σας, όχι σκακιστικό, και το έχω στην λίστα με αυτής της θεματικής τα ιστολόγια. Για κάποιο λόγο που δεν κάθομαι να ψάξω κολλούσε η λίστα στο [Σκακιστική Επικοινωνία] και δεν έγραφε τα επόμενα. Διέγραψα την [Σκακιστική Επικοινωνία] και τώρα το δικό σας φαίνεται. Αφού το είχατε παρατηρήσει, θα μπορούσατε να μου στείλετε μια ειδοποίηση.

Δημοσιεύετε τις απόψεις οικονομολόγων, καλλιτεχνών, ιστορικών. Σε αυτό το πλαίσιο είπα (εδώ κολλάει το "καλοπροαίρετο" που σχολιάσατε) ότι μια συνέντευξη από τον Έλληνα πρόεδρο μιας Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Σκακιστικών Συνθέσεων θα μπορούσε να είναι χρήσιμη σε όσους ασχολούνται με τα σκακιστικά πράγματα. Παρεμπιπτόντως, η δική μου αναφορά (σε πολύ δύσκολες συνθήκες από άποψη διαθεσιμότητας διαδικτυακής) ήταν απλώς μια αναγγελία της εκλογής του και οι προγραμματικές του δηλώσεις. Το παγκόσμια αποκλειστικότητα (όπως τα "πρώτα σε μας το διαβάσατε", "πρώτοι εμείς το μεταδώσαμε") έχει μια δόση χιούμορ που φαίνεται ότι δεν ήταν καλογραμμένη για να είναι εμφανής. Το λέτε άλλωστε ότι δεν καλύπτει τα "στάνταρ" σας. (Ωραία ελληνική λέξη αυτή!)

Εγώ δεν προβάλλω "κάθε μικρή ή μεγάλη προσπάθεια ανάπτυξης του σκακιού", αλλά όπως έχω ξεκαθαρίσει από την πρώτη ανάρτηση ασχολούμαι με το καλλιτεχνικό σκάκι (με ολίγιστες εξαιρέσεις για πολύ σημαντικούς λόγους και το γνωρίζετε αυτό!). Δεν γνωρίζω αυτά που λέτε για "τον εδώ ανταγωνιστή" σας, αλλά ο,τιδήποτε γίνεται ενάντια στην ανάπτυξη του σκακιού είναι πολύ λυπηρό.

Εκείνο το "να παρεμποδίσετε την δημοσιοποίησι της πολιτιστικής και σκακιστικής δραστηριότητάς μας" κατά λάθος το γράψατε στην απάντησή σας προς εμένα. Εγώ σας έγραψα σχόλιο για να δραστηριοποιηθείτε προς τον στόχο αυτό. Το να γράφετε για τους οργανισμούς που ίδρυσε (κακώς!) το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πολιτιστική σας δραστηριότητα (ή μόνο ο διευθυντής είναι "ανέντακτος";) και το να γιορτάζετε μια ποδοσφαιρική νίκη δεν είναι σκακιστική σας δραστηριότητα.

Ο χώρος του ποδοσφαίρου δεν είναι πολύ καθαρός, όπως φαντάζομαι ότι θα έχετε ακούσει, και είναι παράξενο για μένα να βλέπω τα διθυραμβικά σας άρθρα, που δείχνουν στα νεαρά μέλη σας ότι κάτι πολύ σημαντικό συμβαίνει εκεί. Και δεν είπα κάτι για "ευτελή κίνητρα, ίδιον του δικού σας ιστολογίου", εσείς τα γράψατε για να παραστήσετε τον υβρισθέντα.

Τελειώνω λέγοντας ότι μπορείτε να γράφετε ό,τι νομίζετε αρμόζον στο ιστολόγιό σας. Στο ίδιο πλαίσιο οι σχολιαστές σας μπορούν να έχουν την άποψή τους χωρίς να τους κατακεραυνώνετε με βαρύγδουπες φράσεις : "Ούτε, φυσικά, είναι δυνατόν η διαγραφή αυτή του συνδέσμου του ιστολογίου μας να απάδει προς τα φιλικά σας απέναντί μας αισθήματα". Και βέβαια είναι δυνατόν να απάδει, και επίσης μπορεί να έγινε (τώρα που έχει αλλάξει ο blogger τον τρόπο λειτουργίας του) από τεχνική αστοχία.

Ευχαριστώ για την δημοσίευση του σχολίου μου.
Σας χαιρετώ φιλικά.