Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΚΑΚΙ: ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΥΒΟΙΑΣ 2011.Πίνακας Μεταλλίων Δημοτικών. Eubea; scacchi scolastici 2011. Il medagliere (elementari)

Από την πρώτη στατιστική αναφορά μας στο Νομαρχιακό Σχολικό επιβεβαιώθηκε –για μια ακόμη φορά- η μεγάλη συμμετοχή (και η αγάπη) των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου στο σχολικό σκάκι. Όχι τόσο η εφηβεία των ανηλίκων ή η κάποτε προβληματική προσέγγισι μαθητών και γονέων εκ μέρους των Σκακιστικών Συλλόγων, όσο η παθογένεια του εκπαιδευτικού συστήματος στην Δευτεροβάθμια είναι αυτή που κυρίως ευθύνεται –κατά την γνώμη μας- για την ραγδαία πτώσι του ενδιαφέροντος και την μειωμένη αποδοχή του πνευματικού μας αθλήματος ανάμεσα στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Έτσι, από τους 155 μαθητές/μαθήτριες, που έλαβαν μέρος στο Ατομικό Νομαρχιακό, οι 128 ήσαν παιδιά Δημοτικών Σχολείων.
Από το σύνολο των 18 Δημοτικών που είχαν συμμετοχή, τα 13 ήσαν Σχολεία της Χαλκίδας (1ο, 2ο , 3ο , 4ο , 7ο , 9ο, 14ο , 15ο , 18ο , 19ο , 20ο , 21ο και 26ο Δημοτικό Χαλκίδος) και τα υπόλοιπα από τον υπόλοιπο Νομό (4ου Ν. Αρτάκης, Αφρατίου, Παραλίας Αυλίδος, Προκοπίου και 1ου Καρύστου).

Να σημειώσουμε την απουσία εκπροσώπων από την Βόρεια Εύβοια, πράγμα το οποίο πρέπει να αποδοθεί όχι τόσο στην απόστασι, όσο στο γεγονός της επιλογής του ενεργού Συλλόγου της Ιστιαίας, του Σκακιστικού Ομίλου Βορείου Ευβοίας, να εγγραφή στην νέα Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας- Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.
Αυτός, λοιπόν ο ενθουσιασμός των παιδιών (και των γονέων –γιατί όχι;) και ο μεγάλος (και ωραίος!) συναγωνισμός στα Δημοτικά, μας υποχρεώνει να επανέλθουμε σήμερα με κάτι ανάλαφρο, αλλά που έχει και την σημασία του: Ετοιμάσαμε και σας παρουσιάζουμε έναν ανεπίσημο Πίνακα Μεταλλίων, όπου αποτυπώσαμε –ελπίζουμε χωρίς σοβαρά λάθη- τις διακρίσεις ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ (από τους αντίστοιχους εκπροσώπους τους, τους μαθητές -αγόρια και κορίτσια), στους σκακιστικούς σχολικούς αυτούς αγώνες του περασμένου Σαββατοκύριακου.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΘΕΣΙ- ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ : …... ΧΡΥΣΑ, ΑΡΓΥΡΑ, ΧΑΛΚΙΝΑ = ΣΥΝΟΛΟ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ
1. 20ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ: 3 - 5 - 4 = 12
2. 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ : .
0 - 2 - 6 = 8
3. 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ : . 2 - 2 - 0 = 4
4. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡ. ΑΥΛΙΔΟΣ : 2 - 0 - 1 = 3
5. 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ : 1 - 1 - 1 = 3
6-7. 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ: 2 - 0 - 0 = 2
6-7 .19ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ: 2 - 0 - 0 = 2
8. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ :... 0 - 2 - 0 = 2
9. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΦΡΑΤΙΟΥ : .... 1 - 0 - 0 = 1
10. 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ : 0 - 1 - 0 = 1

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ - ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ
Ο πίνακας είναι «ΓΕΝΙΚΟΣ», δηλαδή περιλαμβάνει καί τις διακρίσεις των αγοριών καί τις αντίστοιχες των κοριτσιών. Εννοείται πως οι χαρακτηρισμοί των μεταλλίων αντιστοιχούν στις κατακτήσεις των τριών πρώτων θέσεων κάθε κατηγορίας (1η θέσι= «χρυσό» κλπ).
Έχουμε συμπεριλάβη και τα τρία μετάλλια του Ομαδικού.
Δέκα ευβοϊκά σχολεία μπήκαν στον πίνακα των μεταλλίων. Από αυτά την μερίδα του λέοντος κατέκτησαν το 20ο και το 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ (συνολικά τόσα, όσα όλα τα άλλα σχολεία μαζί).
Η περσινή εκθρόνισι του 20ου Δημοτικού από το 7ο Δημοτικό δεν είχε συνέχεια. Εφέτος το 7ο Δημοτικό δεν μπόρεσε να αναπληρώση την απομάκρυνσι των περσινών ισχυρών σκακιστών-μαθητών της Στ΄ τάξης, που αποφοίτησαν για το Γυμνάσιο, και έτσι το 20ο ανέκτησε μάλλον εύκολα τα σκήπτρα στο σχολικό σκάκι, ηγεμονία που κατείχε συνεχώς από επταετίας στον Νομό (και βέβαια είναι πολύ πρόχειρα γραμμένο το σχετικό με την «Δυναστεία του 20ου Δημοτικού Σχολείου» άρθρο σε τοπική εφημερίδα της πόλης μας).
Μαζί με τις παραδοσιακές "μεγάλες δυνάμεις" 20ο, 7ο και 1ο, τρείς νέες δυνάμεις αναδείχθηκαν εφέτος και ίσως αλλάξουν μελλοντικά το τοπίο: Το Δημοτικό Αυλίδος και το 4ο Χαλκίδος που στηρίζουν την δύναμί τους στα κορίτσια, και προ πάντων το 9ο Δημοτικό Χαλκίδος που με την πρωτοφανή μαζική του συμμετοχή (δεκαεπτά -17!- παιδιά) και τα καλά πλασαρίσματα στην γενική βαθμολογία όλων των κατηγοριών, άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.
Ένα ΕΥΓΕ σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: