Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΚΑΚΙ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ. ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ. La Settima Scuola Elementare di Calcide (Campionato Interno 2011)

Ένα σχολείο (σχεδόν) πρότυπο!
Η συνεργασία του υπογράφοντος με το 7ο Δημοτικό Σχολείο στο σχολικό σκάκι (κάποια στιγμή θα δώσουμε και περισσότερες λεπτομέρειες για το ιστορικό της) έχοντας κλείση μια τετραετία έχει αρχίση να καρποφορεί σε αξιοζήλευτο βαθμό.

Πέρυσι το σχολείο αυτό πήρε τα σκήπτρα από το επι εξαετία πρώτο στο Σχολικό Σκάκι (στην Χαλκίδα, αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια) 20ο Δημοτικό Χαλκίδος.
Ήταν τέτοια η ικανοποίησι ανάμεσα στους ανθρώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, που στο τέλος της χρονιάς έκαναν πρωτοφανή σχέδια για ενίσχυσι του σκακιστικού τμήματος του σχολείου. Σε πρότυπα ιδιωτικών ελληνικών εκπαιδευτηρίων ή σχολείων ξένων χωρών!
Και παρόλο που κατά την έναρξι της εφετινής χρονιάς άλλαξε η διοίκησι του Συλλόγου αυτού, ήταν τόση η απήχησι των πρόσφατων επιτυχιών ανάμεσα στον μαθητόκοσμο του σχολείου που, όταν οι υπεύθυνοι του νέου ΔΣ ανανέωσαν την συνεργασία με τον υπογράφοντα και προγραμμάτισαν τα μαθήματα από την αρχή του Οκτωβρίου, έσπευσαν να εγγραφούν πάνω από πενήντα (55!!) παιδιά στα αρχικώς τέσσερα τμήματα!
Όμως κάτι δεν πήγε καλά με τον προγραμματισμό (πώς λέμε ..."λογαριάζειν χωρίς τον ξενοδόχο";) και μετά από μια ενθουσιώδη έναρξι και μαθήματα μιάς ολόκληρης εβδομάδας, ήλθε η ψυχρολουσία:
Δεν δόθηκε άδεια απο την διεύθυνσι –όπως είχε γίνη άλλοτε- να διεξάγονται τα μαθήματα του σκακιού με το πέρας των κανονικών μαθημάτων το μεσημέρι, και γονείς και μαθητές έπρεπε να επιλέξουν την ασύμφορη στους περισσότερους απογευματινή ζώνη: μετά από τις 16.15΄, ώρα που τελειώνει το «ολοήμερο» σχολείο.
Αποτέλεσμα: τα μαθήματα διακόπηκαν για λίγο και όλα άρχισαν από την αρχή. Οι νέοι όροι δεν εξυπηρετούσαν όπως το παλιό σύστημα και στην αρχή μόνο καμμιά δεκαπενταριά παιδιά ανταποκρίθηκαν. Στην συνέχεια όμως όλο και περισσότερα παιδιά επανέκαμψαν στα μαθήματα που δοκιμάσθηκαν τόσο απρόσμενα.
Τελικά, σήμερα, κάπου τριανταπέντε παιδιά έχουν γραφθή και χωρισμένα σε τρία τμήματα παρακολουθούν τα μαθήματα που γίνονται σε δύο απογεύματα την εβδομάδα, Δευτέρα και Πέμπτη. Μια ισχυρή απόδειξι για το μέγεθος της αγάπης των παιδιών του σχολείου αυτού προς το μαγικό παιχνίδι/άθλημα του σκακιού.

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: