Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

Για την συγκέντρωσι στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011. Sulla manifestazione ad Atene, domenica scorsa (: foto + 1 video)

Είχαμε αναφερθή στην προχθεσινή συγκέντρωσι κατά της «Κάρτας του Πολίτη» --παρ’ όλο που γνωρίζαμε πως δεν μπορούσαμε να εκπροσωπηθούμε εκεί ως ιστολόγιο—με έγκαιρη ανάρτησί μας.
Και όντως διεξήχθη η κατά το πρόγραμμα συγκέντρωσι στην πλατεία Συντάγματος μπροστά στη Βουλή και πράγματι μπορεί να θεωρηθή επιτυχής η διοργάνωσί της.
Θα μπορούσε, βεβαίως, να είναι μεγαλύτερη , μαζικότερη και εντυπωσιακότερη, αλλά με δεδομένη την συγκυρία της γενικευμένης παθητικότητας και της στάσης αναμονής της μείζονος ελληνικής κοινωνίας, αυτή η πρώτη του είδους διαμαρτυρία που είχε οργανωθή από την «Πρωτοβουλία Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης» και από «Έλληνες Youtubers» επέτυχε τον αρχικό και κύριο στόχο, του να ακουσθή ένα ηχηρό «ΌΧΙ» στις πειθήνιες συμπεριφορές του κράτους μας προς τις όψιμες επιταγές της «Νέας Τάξης Πραγμάτων».
Όμως, όπως είναι σύνηθες πια, τα ΜΜΕ είτε ολοσχερώς αποσιώπησαν, είτε αποδυνάμωσαν εντέχνως το γεγονός.
Γι’ αυτόν το λόγο, ό «Νέος Παλαμήδης» εκτός απο ένα εύγλωττο βίντεο αναδημοσιεύει πιστά σχετική ανάρτησι
του ιστολογίου των «Ακομμάτιστων Ελλήνων Πολιτών»:

Ένα ισχυρό χαστούκι στα σχέδια της νέας τάξης! Χιλιάδες Έλληνες στην συγκέντρωση κατά της κάρτας του πολίτη!

«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ» βροντοφώναξαν χιλιάδες Έλληνες, που κρατώντας ελληνικές σημαίες, κατέκλυσαν σήμερα την πλατεία Συντάγματος!!


Διαδηλώνοντας ειρηνικά, ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να παραλάβουν την νέα “προηγμένης τεχνολογίας” κάρτα. Μια κάρτα που, με το πρόσχημα της “διευκόλυνσης του πολίτη”, θέλουν θα αντικαταστήσει ταυτότητα, διαβατήριο, άδεια οδήγησης, βιβλιάριο υγείας ... Με πρόσχημα την δική μας διευκόλυνση προσπαθούν να μας επιβάλουν την κάρτα-εφιάλτη που θα καταγράφει τις καθημερινές μας αγορές, συναλλαγές, συνήθειες, και θα ελέγχει τις κινήσεις μας.

Οι ανεξάρτητες, ακομμάτιστες, ελληνικές φωνές των bloggers δεν θα μπορούσαν να λείπουν από μια τέτοια συγκέντρωση. Σε αντίθεση με τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ που σκοπίμως αποσιώπησαν το γεγονός, τα blogs διαφήμισαν την συγκέντρωση, οργανώθηκαν και έδωσαν το παρόν!

Ήμασταν εκεί, μαζί με πολλά μέλη των Ακομμάτιστων Ελλήνων Ιστολόγων, γνωριστήκαμε με φίλους bloggers από Αθήνα και επαρχία, και ήλθαμε σε επαφή με τους Έλληνες YouTubers που ανέλαβαν μαζί με το Ορθόδοξο Παρατηρητήριο την οργάνωση της συγκέντρωσης. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές!

Σήμερα χιλιάδες Έλληνες, αποδείξαμε ότι είμαστε ενωμένοι, είμαστε σε εγρήγορση, θέλουμε και μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδια κάποιων για έλεγχο και ηλεκτρονικό φακέλωμα!
“Κάρτα του πολίτη”;;;
Ευχαριστούμε αλλά ΔΕΝ θα πάρουμε...

ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

6 ΦΕΒ 2011, ΣΥΝΤΑΓΜΑ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: