Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ – ΚΑΜΙΝΗΣ και η ανατρεπτική συνέντευξί τους στους «Πρωταγωνιστές» στο κανάλι Mega. Απόψεις έκπληξι για Λαθρομεταναστευτικό & Σλαβομακεδονία!

Η χθεσινή εκπομπή του Mega Channel «Πρωταγωνιστές» φιλοξένησε τους νεοεκλεγέντες δημάρχους Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Γιώργο Καμίνη και Γιάννη Μπουτάρη. Οι νικητές των εκλογών συναντήθηκαν (για πρώτη φορά απ’ ό,τι ομολόγησαν στον φακό), στο τσιμεντένιο αμφιθέατρο του Ωδείου Αθηνών έχοντας απέναντί τους καμμιά 65αριά φοιτητές από σχολές δημοσιογραφίας, ψυχολογίας, πολιτικών επιστημών (του Παντείου) και υποκριτικής.
Ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης έθεσε στους 2 νεο-Δημάρχους πολλά απο τα «εκκρεμή» ερωτήματα για τη σχέση τους με τα κόμματα, τους πολιτικούς τους αντιπάλους, την ενδεχόμενη μεταπήδησί τους στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και κάποια ιδιαιτέρως προσωπικά ερωτήματα.
Ανάμεσα σε όλα τα άλλα, καταγράφηκαν αναπάντεχες απαντήσεις απο τους πρωταγωνιστές αυτής της εκπομπής αλλά και των πρόσφατων δημοτικών εκλογών. Ορισμένες μάλιστα, ήσαν σε τέτοιο σημείο απρόσμενες που θα μπορούσαν να δώσουν έναν άλλο, ξένης εκπομπής, τίτλο ή υπότιτλο στην εκπομπή του κ. Σ. Θεοδωράκη: Ανατροπή!
Συγκεκριμένα σχεδόν με το «καλημέρα σας», ο κ. Μπουτάρης παραδέχθηκε πως το σπίτι στην Θεσσαλονίκη που προβάλλει το σημερινό κράτος (Θυμηθείτε το εφετινό θέμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στην Ν.Ε. Λογοτεχνία) και προσκυνάν οι Νεότουρκοι και οι υποστηρικτές τους, ΔΕΝ είναι του Κεμάλ! (ΣΣ Όταν το επαναλάμβανε στους κύκλους του ο υπογράφων, κάποιοι συνάδελφοί του τον αποκαλούσαν «φανατικό» ή «εθνικιστή»)
Στα επίμονα ερωτήματα του Σ. Θεοδωράκη για το θέμα των «μεταναστών» (ΣΣ politically correct όρος, αντι «λαθρομετανάστες»), ο κ. Καμίνης απάντησε ότι είναι φυσιολογική η άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων (πάνω από 5% στις πρόσφατες δημοτικές στην Αθήνα) με τέτοιους ρυθμούς αύξησης της λαθρομετανάστευσης τα τελευταία χρόνια και ότι ως λύσι βλέπει το κλείσιμο των συνόρων! Στην αντίδρασι του Σ. Θεοδωράκη για το πώς να εμποδιστούν οι 48.000 των εφετινών εισελθόντων από τον Έβρο, ο κ. Καμίνης τον κεραυνοβόλησε με την άποψί του να χρησιμοποιηθή ο στρατός , αφού αυτή είναι η αποστολή του, η φύλαξι των συνόρων!!
Στο ίδιο μήκος κλίματος ο κ. Μπουτάρης συναινών (όχι με τον ατυχήσαντα παρουσιαστή, αλλά με τον κ. Καμίνη), δήλωσε ότι η χώρα μας δεν αντέχει άλλους. Κατά λέξι: «Η Ελλάδα μπούκωσε»!!
Λιγότερο έκπληξι προκάλεσε η άποψι αμφοτέρων των συνεντευξιαζομένων δημάρχων σχετικά με το θέμα της δημόσιας λατρείας των μουσουλμάνων και τα δικαιώματά τους. Από κοινού όμως, εξέφρασαν την αντίθεσί τους στην ανέγερσι ενός κεντρικού τζαμιού στην Αθήνα, όντας υπέρ της άποψης για περισσότερα του ενός «Όχι ένα! Μερικά τζαμιά διάσπαρτα στην Αθήνα», αλλά και όπου είναι αναγκαίο. (ΣΣ Δεν μας είπαν, βέβαια, ούτε πόσα εν συνόλω, ούτε ποιος θα περιορίζει την αυθαίρετη επιλογή του τόπου, αλλά ούτε και το και ποιος θα πληρώνει τα έξοδα ανέγερσης των μουσουλμανικών τεμένων).

Όπως προβλεπόταν από την εκπομπή, προς το τέλος, οι 65 περίπου φοιτητές, στο τέλος της συνέντευξης, επέλεξαν δια φανερής ψηφοφορίας ποιος από τους δύο δημάρχους είναι πιο καινοτόμος, (Μπουτάρης - Καμίνης: 1-0), ειλικρινής (Μπουτάρης - Καμίνης: 2-0), και κοινωνικά ευαισθητοποιημένος (Μπουτάρης - Καμίνης: 2-1). Επίσης ανέδειξαν αυτόν που κατά τη γνώμη τους είναι πιο έτοιμος να διαχειριστεί την εξουσία του Δημάρχου (εδώ καταμετρήθηκαν από τον παρουσιαστή: Μπουτάρης 30 - Καμίνης 32).
Σημειωτέον ότι είχε προηγηθή μια έκτακτη ψηφοφορία στην οποία υπέβαλε το εκ νεαρών φοιτητών/ -ριών κοινό της εκπομπής του ο κ. Σ. Θεοδωράκης, αμέσως μετά από το κεφάλαιο για το «μεταναστευτικό». Η προς (φανερή) ψηφοφορία ερώτησι είχε να κάνει με τις απόψεις που κατέθεσαν (βλ. πιο πάνω) οι δύο νέοι δήμαρχοι για το θέμα με τους λαθρομετανάστες, και συγκεκριμένα την πρότασί τους για το κλείσιμο των συνόρων και τις απελάσεις.
Τα αποτελέσματα (να το πώ ψυχρολουσία;):
1. Ούτε συμφωνώ, ούτε διαφωνώ. Ψήφοι 32
2. Συμφωνώ. Ψήφοι 20
3. Διαφωνώ. Ψήφοι 2


Δεν του βγήκαν του προοδευτικού παρουσιαστή και κάποιες ερωτήσεις -πιθανώτατα από τις προσωπικές εμμονές του- κατά την κυρίως συνέντευξι:
Ρωτάει (ερώτησι ανάμικτη με δόσι υπερηφάνειας και άλλο τόσο βεβαιότητας):
- Είστε και οι δύο άθεοι;
Ο κ. Μπουτάρης δήλωσε Χριστιανός Ορθόδοξος, ενώ κάπως άβολα (Δεν ήταν η πρώτη φορά που το έβλεπε αυτό κανείς, πάνω στο πρόσωπό του) ο κ. Καμίνης δήλωσε « Αγνωστικιστής».
Και για την ονομασία των Σκοπίων ο Σ. Θεοδωράκης εκδηλώθηκε:
-Καλύτερη ονομασία η Βόρεια Μακεδονία!

Ο κ. Μπουτάρης όμως πάλι αναπάντεχα διαφωνώντας, τον "άδειασε" μεγαλειωδώς:
«Σλαβομακεδονία το καλύτερο!!» (ΣΣ No comment από την απέναντι όχθη)

Τέλος, αξιοσημείωτη ήταν και η θέσι του κ. Καμίνη για το αφόρητο πρόβλημα του κέντρου της πρωτεύουσας με τις συχνότατες πορείες και διαδηλώσεις, θέμα στο οποίο τον εγκάλεσε ένας νεαρός φοιτητής. Απάντησε, λοιπόν, ο νέος δήμαρχος Αθηναίων: «Για να ηρεμήση και να μην κλείνει το κέντρο, να ψηφίσουμε νόμο για τις συγκεντρώσεις…». Προφανώς είναι της άποψης να απαγορευτούν!
Όσο για τον κ. Μπουτάρη, πέρα από τα 7 τατουάζ και την ευθύτητά του όταν παραδέχθηκε την εμπειρία του και από τις ναρκωτικές ουσίες και από τον αλκοολισμό, μας εντυπωσίασε η χριστιανικού ήθους απάντησί του στις μάλλον προβοκατόρικες ερωτήσεις που δέχθηκε για τον Επίσκοπο Θεσσαλονίκης. Ο κ. Μπουτάρης, λοιπόν, (αφού παραδέχτηκε πως πιστεύοντας ότι οι ιερείς είναι για να υπηρετούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, αντιμετώπισε τις πολιτικές παρεμβάσεις του κ. Άνθιμου Θεσσαλονίκης σθεναρά, λέγοντάς του: «Θέλεις να μιλάς έτσι; Ξύρισε τα γένια και κάνε κόμμα!»), δήλωσε με απόλυτα ειλικρινές ύφος, πως θα αποφύγη να τον συναντήση σύντομα, για να μην τον προκαλέση.
«Ο Άνθιμος είναι ένα πληγωμένο πλάσμα. Και οι πληγωμένοι έχουν ανάγκη από φροντίδα…»!

Οπωσδήποτε, επρόκειτο για μια πράγματι πολύ ενδιαφέρουσα και επιτυχημένη εκπομπή, με δύο Πρωταγωνιστές, οι οποίοι μάλιστα μακριά από θεατρινισμούς ή συνήθεις στον πολιτικό στίβο συμβατικότητες και ξύλινο λόγο, έβγαλαν ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο. Αμφότεροι, αλλά την παράστασι έκλεψε, θα λέγαμε, ο Γιάννης Μπουτάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: