Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Η ομιλία του Οικουμενικού μας Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην χθεσινή ιστορική Θ. Λειτουργία στην Μονή Σουμελά ( ένα βίντεο και μια αναφώνησι)

La omelia del Patriarca Ecumenico s.S. Bartolomeo, alla messa storica di ieri a Monastero della Madonna di Sumela (a Trebisonda di Pontos)

Ήμασταν σε αναζήτησι του κειμένου της ομιλίας του Οικουμενικού μας Πατριάρχη από την πρώτη στιγμή που συγκινημένοι παρακολουθήσαμε (κατά το μεγαλύτερο μέρος) την Θεία Λειτουργία από τηλεοράσεως (εύγε στην ΕΡΤ3!) χθές το πρωί.
Τώρα που την βρήκαμε (έστω και ως παραπομπή, μια και δεν μπορούμε να το αντιγράψουμε) αναδημοσιεύουμε την πηγή με το κείμενο, αλλά και αναρτούμε το βίντεο-ιστορικό ντοκουμέντο πια- από το «Γιουτιούμπι».
Θα συνεχίσουμε την αναζήτησι όχι μόνο της καταληκτικής ομιλίας του Παναγιωτάτου Πατριάρχου, εκείνης της γεμάτης συγκίνησης ομιλίας από στήθους, της «αποφώνησής» του στην λήξι της τελετής, αλλά και την όλο πάθος και προγονικό σέβας εξ ίσου συγκλονιστική ομιλία (που προηγήθηκε) του πόντιου στην καταγωγή Μητροπολίτη Δράμας.
Επι του παρόντος να αναφωνήσουμε καί στον Σεβασμιώτατο κ. Παύλο το Άξιος!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ Το κείμενο της ομιλίας του Παναγιωτάτου στο εξαιρετικό ιστολόγιο «Στον ίσκιο του Ήσκιου»

ΔΗΤΕ Το σχετικό απόσπασμα σε ΒΙΝΤΕΟ στο You Tube:




(Η φωτογραφία στην αρχή της ανάρτησης είναι του κ. Νικολάου Μαγγίνα. Αξίζει να δήτε και άλλες θαυμάσιες φωτογραφίες του απο τον εορτασμό στην Μονή Σουμελά, πάντα στο ίδιο προαναφερθέν ιστολόγιο)

Δεν υπάρχουν σχόλια: