Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Το "Vaffanculo" (του Marco Masini): Μια κατάλληλη απάντησι σε υπονομευτή. Marco Masini, Vaffanculo. Una dedica come risposta a un commentatore nemico

Μια κατάλληλη απάντησι σε υπονομευτή με σχόλια ακατάλληλα για ανηλίκους.
Marco Masini, Vaffanculo. Una dedica come risposta a un nemico sconosciuto del nostro blog.

"Βαφφανκούλο"!!
Ως κύριος διαχειριστής του "Νέου Παλαμήδη" ο υποφαινόμενος διαλέγω (καιρό το σκεπτόμουνα) μια κατάλληλη απάντησι στον περίεργο τύπο που εκμεταλλευόμενος την ανωνυμία και την ασυδοσία του διαδικτύου βομβαρδίζει τελευταίους 2-3 μήνες με συνεχή ύποπτα σχόλια τις αναρτήσεις μας.
Αυτά τα ψευτοσχόλια γραμμένα εν πολλοίς με ανατολίτικους χαρακτήρες (γιαπωνέζικα ή κινέζικα γράμματα, που ενίοτε εισάγονται με μια σύντομη γενικόλογη/άσχετη φράσι στα αγγλικά) παρέπεμπαν σε διαφημιστικές σελίδες άσεμνου μάλλον περιεχομένου και, όπως θα έχουν διαπιστώση οι φίλοι αναγνώστες, είχαν επιπλέον ως αποτέλεσμα την δραματική επιβράδυνσι στο άνοιγμα των σελίδων του δικού μας ιστολογίου καθιστώντας την πρόσβασί του προβληματική (ακόμα και σε μάς τους διαχειριστές του!) και το ιστολόγιο όλο και πιο αργό -αν όχι ολότελα δυσανάγνωστο.
Μην έχοντας την γνώσι, τον χρόνο και το χρήμα για να προβούμε ως "Νέος Παλαμήδης" στις δέουσες ενέργειες τεχνοκρατικού, αλλά και νομικού χαρακτήρα, επιφυλασσόμεθα των σχετικών διακαιωμάτων μας (για αργότερα) και εν τω μεταξύ αντιμετωπίζουμε το θέμα και τον άγνωστο φθονερό υπονομευτή (+ ηθικό αυτουργό) με στωικότητα και κατα το δικό μας προσωπικό στύλ: Αναρτούμε ένα μελωδικό "Ούξου, ρέ!" ή "Ά σιχτίρ!" στα ιταλικά.
"Ξορκισμένο νά 'ναι το κακό", που λέγανε κι οι παλιοί!

-Vaffanculo! (di Marco Masini)

Δεν υπάρχουν σχόλια: