Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Το φιλμ «Πόντος» του Π. ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ . Il film di corto metraggio “Pontos” del regista-sceneggiatore australiano Peter Stefanidis

Όπως είχαμε υποσχεθή απόψε παρουσιάζουμε σε …πρώτη προβολή την ταινία μικρού μήκους του πόντιου ελληνοαυστραλού Πήτερ Στεφανίδη με τον τίτλο «Πόντος».

Στην εισαγωγική ανάρτησι της 19ης Μαΐου είχαμε αναρτήση το σύντομο διαφημιστικό φιλμάκι προώθησης, το λεγόμενο «trailer», το οποίο -αν δεν το έχετε, δή- σας συνιστούμε να πάτε να το δήτε ΠΡΙΝ παρακολουθήσετε την κανονική πλήρη προβολή, γιατί αξίζει κι από μόνο του καθώς υπηρετεί σωστά τον ρόλο του, να προκαλέση το ενδιαφέρον με τα επιλεγμένα καταλλήλως στιγμιότυπα.

Ο συμπατριώτης μας Peter Stefanidis που ζή στην Μελβούρνη, μας πληροφορεί στην ιστοσελίδα της εταιρίας παραγωγής του, πως η παρθενική του αυτή ταινία πρωτοπαρουσιάστηκε στο κοινό τον Ιούνιο του 2007.

Από την ίδια ιστοσελίδα (απ’ όπου μάλιστα μπορεί κανείς να «κατεβάση» το φίλμ νόμιμα στον υπολογιστή του) πληροφορούμαστε πως ο Stefanidis (με την εταιρία Mithridates film) συνεχίζει να ασχολείται με την συλλογή ιστορικών στοιχείων γύρω από την Γενοκτονία του Ελληνισμού στον Πόντο, ετοιμάζοντας μάλιστα ένα ντοκυμαντέρ σε τέσσερα μέρη. Ίδωμεν!!

Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ Π. ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ "PONTOS" (The movie)
(Αφιερωμένη από τον ίδιο στον προ παππού του!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: