Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΗΝ …ΑΠΟΔΕΙΞΟ-ΛΑΓΝΕΙΑ! ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ! Μια πρότασι από τον Γιώργο Μητροπέτρο

Γίναμε αποδέκτες, μέσω «φέισμπουκ» (facebook), του παρακάτω κειμένου, το οποίο κρίναμε ενδιαφέρον προς αναδημοσίευσι και από αυτό το βήμα.
Αφορά στην απόφασι της πολιτείας για συλλογή των αποδείξεων πάσης φύσεως αγαθών, ως μέτρο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και ανήκει στον φίλο, συνάδελφο και αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ του Συλλόγου μας, Γιώργο Μητροπέτρο.

Ο αγαπητός Γιώργος παρεμβαίνει εκφράζοντας με τόλμη την διαφωνία του, αλλά καταθέτει ταυτόχρονα και μια απλή όσο και πρακτική λύσι στο πρόβλημα.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΜΑΣ Γ. ΜΗΤΡΟΠΕΤΡΟΥ

"Το θέμα της φοροδιαφυγής και της πάταξής της είναι πολύ πιο σοβαρό απο την γελοιοποίηση της όποιας προσπάθειας της πολιτείας! Δεν συμφωνούμε με την μετακύλιση των ελεγκτικών υπηρεσιών, από υποχρέωση της πολιτείας σε καθήκον των πολιτών.
Είναι αυτονόητο οτι όλοι οι επιτηδευματίες είναι υποχρεωμένοι για όλες τις συναλλαγές να εκδίδουν αποδείξεις. Δεν συμφωνούμε όμως, όταν δεν υπάρχει αντίστοιχο όφελος του κράτους, ο πολίτης να συλλέγει πλήθος αποδείξεων για να έχει τις προβλεπόμενες φοροαπαλλαγές και να μετατρέπεται έτσι σε "επιτηδευματία" με …βιβλία εσόδων –εξόδων!
Αρνούμαστε να συναινέσουμε στο παζάρι ελπίδας για μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης.
Αρνούμαστε να οδηγήσουμε τον Πρωθυπουργό της χώρας στη δύσκολη θέση
να παραδεχθεί αργότερα πως "κάναμε λάθος που ταλαιπωρούμε τους πολίτες"!
Το θέμα αυτό λύνεται απλά με μία μόνο διάταξη:
Κλείσιμο του καταστήματος
ή του γραφείου για όποιον δεν εκδίδει απόδειξη για ένα μήνα, την δεύτερη φορά έξη μήνες, και την τρίτη αλλάζει επάγγελμα. Έτσι οι επαγγελματίες θα …κυνηγούν τους πολίτες για να τους δώσουν την απόδειξη!!!"


Γιώργος Μητροπέτρος
Οικονομολόγος

1 σχόλιο:

Leon είπε...

http://faros.wordpress.com/2010/01/08/πολιτικοί-καραγκιόζηδες/