Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (Πρώην ΤΕΣΣΑΣ) 2010. Campionato a squadre di periferia 2010. Domani si parte!

Το σκακιστικό τμήμα του Συλλόγου μας, «Α.Ε. Κέντρο ΆΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ», εγκαινιάζει αύριο την συμμετοχή του στο ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ του ομίλου Σωματείων της περιφέρειάς μας. Ή όπως επίσημα αναφέρει η ΕΣΟ στην Προκήρυξι των Αγώνων της 17-12-2009: «Ομαδικό Πρωτάθλημα της ΤΕΣΣΑΣ (ακόμα δηλαδή μνημονεύει η Προκήρυξι την Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Ανατολικής Στερεάς Ελλάδα, μολονότι η ΕΣΟ την διέλυσε με προηγούμενη απόφασι του ΔΣ της –την 12.12.2009) για το 2010.

Η ομάδα μας δήλωσε την τελευταία στιγμή την συμμετοχή της στο Πρωτάθλημα παρ’ όλο που εξέφρασε τον προβληματισμό της για την κατάστασι διάλυσης στα διοικητικά πράγματα που συνάντησε με την πρόσφατη εγγραφή της στην δύναμι της Ελλ. Σκακιστικής Ομοσπονδίας.

Οι ομάδες που συγκροτούν τον Όμιλο (σημειωτέον στην αρχή προβλεπόντουσαν 2 όμιλοι, Βόρειος και Νότιος) είναι κατά σειράν κληρώσεως:
1. Σ.Α. Χαλκίδας
2. Σ.Ο. Λιβαδειάς
3. Ευβοΐκή Ε.Σ.
4. Ορχομενός
5. Ν.Ο. Καρύστου
6. Άβαξ και Πεσσοί
7. Σ.Ο. Άμφισσας ΄

Παρατηρούμε δηλαδή, ότι τελικά δεν δήλωσαν συμμετοχή οι ομάδες από την Λαμία (2 Σωματεία!), την Ιστιαία (Β. Εύβοια), την Θήβα, την Ιτέα και τον Άγιο Κωνσταντίνο.
Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα θλιβερό και μάλλον πρωτάκουστο. Η αιτιολόγησι « Λόγω των συνεχιζόμενων και μεγάλων προβλημάτων στη διοικούσα επιτροπής της ΤΕΣΣΑΣ που οφείλεται στην έλλειψη συνεργασίας των μελών της» της απόφασης για την παύσι της ΤΕΣΣΑΣ και η αναφορά-υπόδειξι του ΔΣ της Ομοσπονδίας «έως ότου δημιουργηθεί ένωση» εξακολουθούν να προκαλούν ερωτηματικά…

Η κλήρωση για τον καθορισμό των συναντήσεων (και των χρωμάτων) του 1ου γύρου για το διασυλλογικό (και εν τοις πράγμασι λειψό) αυτό πρωτάθλημα έγινε την Πέμπτη 31/12/2009, και έχει ως εξής:

Η ΚΛΗΡΩΣΙ ΤΗΣ Α΄ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:
1 Σ.Α. ΧΑΛΚΙΔΑΣ - ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ
2 Ν.Ο. ΚΑΡΥΣΤΟΥ - Σ.Ο. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
3 ΕΥΒΟΙΚΗ Ε.Σ. - ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΟΙ
"ΒΥΕ¨: 4 Σ.Ο ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Η αντίπαλη ομάδα, είναι λοιπόν η Ευβοϊκή, το ιστορικότερο ευβοϊκό Σωματείο, με το οποίο διατηρούμε εσχάτως πολύ καλές σχέσεις (ήδη έχουμε διεξαγάγη και 2 φιλικές σκακιστικές συναντήσεις) και προσδοκούμε σε συνέχισι των αρμονικών σχέσεων και της συνεργασίας.

Το Πρόγραμμα του διασυλλογικού μας προβλέπει πέντε αγωνιστικές και οι αγώνες θα διεξαχθούν με Ελβετικό Σύστημα 5 γύρων.

12ΜΕΛΗΣ ΣΥΝΘΕΣΙ
Στην σύνθεσι της ομάδας μας θα αγωνίζονται (οριζόμενοι κάθε φορά) 12 σκακιστές, τοποθετημένοι με την ακόλουθη σειρά:

1η – 5η σκακιέρα, ανεξάρτητα από φύλο και ηλικία ("ενότητα Α’"),
6η σκακιέρα, γυναίκα ανεξάρτητα από ηλικία,
7η σκακιέρα, νεανίδα κάτω των 18 ετών – γεννημένη την 1/1/1992 και μετά
8η σκακιέρα, νεανίδα κάτω των 16 ετών – γεννημένη την 1/1/1994 και μετά
9η σκακιέρα, νέος ή νέα κάτω των 18 ετών – γεννημένος/η την 1/1/1992 και μετά
10η σκακιέρα, νέος ή νέα κάτω των 16 ετών – γεννημένος/η την 1/1/1994 και μετά
11η σκακιέρα, νέος ή νέα κάτω των 14 ετών – γεννημένος/η την 1/1/1996 και μετά
12η σκακιέρα, νέος ή νέα κάτω των 12 ετών – γεννημένος/η την 1/1/1998 και μετά

1 σχόλιο:

barbis είπε...

Αλέξανδρε ξέχασες την Αμφίκλεια ούτε αυτή δήλωσε συμμετοχή.Όσο για τη Θήβα δεν ξέρουμε αν ενεργοποιήθηκε πάλι όπως μερικοί θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε:);Oσο για το άλλο θέμα που προέκυψε με τους λαθρομετανάστες σε βρίσκω λιγότερο ακραίο από αυτούς που θέλουν να αφαιρέσουν το link σου.Εξάλλου κανείς δεν είπε ότι αυτό εδώ το ιστολόγιο είναι σκακιστικού περιεχομένου,γενικής φύσεως είναι και το ξέρουν όλοι.Kαι φυσικά έχεις το δικαίωμα να εκφράσεις ελεύθερα τη γνώμη σου ακόμα και αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους.Δεν είπες αλλωστε και τίποτα,ουσιαστικά υποστήριξες ότι οι λαθρομετανάστες πρέπει να φύγουν από την χώρα και να μείνουν οι νόμιμοι μετανάστες.Αρκετή εξαθλίωση έχει αυτή η χώρα από μόνη της δε σηκώνει και εισαγόμενη...