Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Ένα εντυπωσιακό βιντεάκι σαν ΑΦΙΕΡΩΣΙ και μια παρτίδα του 1910. Una famosa partita a scacchi in clay stop motion video- Famous Chess miniature video..

Ένα εντυπωσιακό βιντεάκι κινηματογραφημένο με απέραντη υπομονή. Ο δημιουργός του αξιοποίησε το εύπλαστο του πηλού για να αναπαραστήση με θαυμαστή ζωντάνια μια ωραία και αρκετά φημισμένη αληθινή παρτίδα του περασμένου αιώνα.

Αφιερωμένο σε όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας και ιδιαίτερα στους γονείς κάποιων παιδιών, οι οποίοι με πίκραναν προδίδοντάς με.

[Για τις τελευταίες από τις 5-6 εφετινές περιπτώσεις μαθητών μου στο σκάκι που πήγαν στον …ανταγωνισμό, φίλη και πιστή συνεργάτις, μου έστειλε το παρακάτω επι λέξει μήνυμα (μέσω facebook!): «παλι κορόιδο μας επιασαν, δασκαλε».
• Της απάντησα :
«Πρώτα μας έκλεψαν, μετά μας αγνόησαν, στην συνέχεια μας συκοφάντησαν, σήμερα μας χτυπάνε, αύριο θα νικήσουμε»
παραλλάσσοντας ελαφρά το τσιτάτο του Γκάντι : "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win".]

Scacchi clay stop motion

Όσο για την σκακιστική πλευρά του βίντεο(υ), την εκατόχρονη φημισμένη παρτίδα, θα την διαπραγματευθούμε σε επόμενη ανάρτησι. Και εννοείται ότι συμπαρατασσόμαστε με το Δίκιο και ...με τα Μαύρα κομμάτια του Schlage.

Δεν υπάρχουν σχόλια: