Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Ένα στερεόγραμμα και ένας μαθηματικός γρίφος: ασκήσεις προσοχής και λογικής. Uno stereogramma e un esercizio (rebus?) di logica.

Ένα στερεόγραμμα και ένας γρίφος
Φίλος, τακτικότατος στην ηλεκτρονική αλληλογραφία επιστολογράφος μας, μου έστειλε τον παρακάτω γρίφο/πρόβλημα λογικής.
Αν και δεν πιστεύω στην απόλυτη αξιοπιστία των κάθε ψυχολογικών τέστ (τα χειρότερα είναι εκείνα που διατείνονται πως «μετρούν» την προσωπικότητα), ούτε και εκείνων που μετρούν την νοημοσύνη*, ασχολήθηκα κάμποση ώρα με την επίλυσί του. Και επειδή ως γρίφος είναι και αξιοπερίεργος, αλλά καί από προσωπική κακεντρέχεια (να χάσετε χρόνο –όπως... έχασα κι εγώ!) τον αναδημοσιεύουμε από κοινού με ένα στερεόγραμμα.

Τι δείχνει, λοιπόν το στερεόγραμμα και ποιά είναι η σωστή απάντησι στην μυστηριώδη άσκησι;

*Λένε (αυτοί που το προωθούν διαδικτυακώς) ότι «όσοι βρουν τη σωστή απάντηση στο συγκεκριμένο τεστ έχουν IQ πάνω από 120».
Δοκιμάστε κι εσείς, λοιπόν!

Πρόβλημα λογικής:
Εάν....

2 + 3 = 10

7 + 2 = 63

6 + 5 = 66

8 + 4 = 96

τότε...

9 + 7 = ?????


[Όποιος θέλει, αντί για απλό σχόλιο, μας στέλνει την απάντησί του σε ηλτάχυ (= e-mail. Για την διεύθυνσι του ηλ(εκτρονικού)ταχυ(δρομείου) μας πατήστε «Προβολή πλήρους προφίλ» ατο «Για μένα» της δεξιάς στήλης-περιθώριο του Ιστολογίου μας. ]

4 σχόλια:

Emmanuel Manolas είπε...

Έστειλα ηλεγράμμα με ευχές για όλους.

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

Επιβεβαιώνεται η λήψι 'ηλεγράμματος' του φίλου, κ. Μανωλά.
Απόλυτα επιτυχής καί η «ανάγνωσι» του στερεογράμματος (αν και αυτό το «κάτι» εκεί μέσα, κι εμάς κάπως μας προβληματίζει) καί η επίλυσι του «πολύ απλού γρίφου λογικής», όπως τον χαρακτηρίζει ο ισχυρότατος συνθέτης (και λύτης!) προβλημάτων και εξαίρετος blogger Αλκίνοος (: όνομα και πράμα) .
Τον ευχαριστούμε για την τιμή της φιλικής συμμετοχής και ανταποδίδουμε τις θερμές του ευχές για Υγεία και Καλές Χρονιές!

Unknown είπε...

ΕΛΥΣΑ ΤΟΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΓΡΙΦΟ ! 9+7=144 ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ . ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΓΡΙΦΟ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΨΗΦΙΟ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ Π.Χ. 8+4 = 8+4+8+4+8+4+8+4 8+4+8+4+8+4+8+4 = 96

1230123 είπε...

pplyxa144.. :S auto itan to IQ 120 ?

Opoios to egrapse exei iq 10.

:D