Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

ΑΤΥΧΟΣ Ο ΣΚΕΜΠΡΗΣ ΣΤΟ CRESPI. Torneo Internazionale 30mo Crespi (Milano): Fine non fortunata per Skembris (arrivato 14mo)

Δεν τα κατάφερε, τελικά ο Σπύρος Σκέμπρης στο Διεθνές Τουρνουά του Μιλάνου (5-12 Δεκεμβρίου) στο οποίο είχαμε αναφερθή έγκαιρα και στο οποίο είχε διαγράψη μια πολύ ικανοποιητική πορεία.
Μετά από τον έβδομο γύρο που τον είχαμε παρακολουθήση να είναι πολύ κοντά στους πρωτοπόρους (ισοβαθμούσε στην 3η θέσι!), ακολούθησε μια ισοπαλία και μια (μία όλη κι όλη στο τουρνουά, αλλά οδυνηρή) ήττα.
Έτσι με 5,5 συνολικά βαθμούς ο Έλληνας Γκρανμαίτρ κατετάγη τελικά 14ος στην γενική βαθμολογία (με 3 νίκες, 5 ισοπαλίες και 1 ήττα).
Στην πρώτη θέσι ισοβάθμησαν 6 πάικτες, όλοι Γκρανμαίτρ, αλλά με τα ισχύσαντα κριτήρια, νικητής αναδείχθηκε ο Ουκρανός Σίσκιν. Στην 2η θέσι ο Σέρβος Ντράζιτς, ακολούθησαν οι Ουκρανοί Σούμετς και Μάλανιουκ, στην 5η ο άλλος Σέρβος, ο Λάζιτς και στην έκτη ο θύτης του Κερκυραίου Πρωταθλητή, ο Ούγγρος Φάραγκο. Που σημαίνει πως ο Σκέμπρης με νίκη του επι του Ούγγρου θα ήταν αυτός στους ισόβαθμους έξη της κορυφής!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ LA CLASSIFICA (Μόνο οι πρώτοι 20)


Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ (ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΡΗ) ΠΑΡΤΙΔΑ:
Ο Σπύρος με τα μαύρα κομμάτια αποφάσισε προφανώς να παίξη για νίκη εναντίον του Φάραγκο ( Ivan Farago), που ανοιξε την παρτίδα με το Γκαμπί της Βασιλίσσης.
Ο παίκτης μας κάποια στιγμή, αποφασίζοντας να σπάση την ισορροπία, (σε βαριάντα της Σλαβική άμυνας) βγήκε στην επίθεσι διαλέγοντας μια σκοτεινή συνέχεια κατά την οποία, αφού πρόσφερε κεντρικό πιόνι (12…, γ5!?), στην συνέχεια εκβιάζοντας την θέσι (16…,Ιχδ5?!), εκδήλωσε σφοδρή επιθετικότητα κατα την οποία αντάλλαξε και τους 2 πύργους για την Β του αντιπάλου, συνέχεια όμως, η οποία αποδείχθηκε λανθασμένη. Το άριστο αμυντικά παιχνίδι του αντιπάλου του τον οδήγησε γρήγορα σε χαμένο φινάλε (26.βxα5! +-), και ο Κερκυραίος Γκρανμαίτρ εγκατέλειψε, αφού πάλεψε όμως απελπισμένα μέχρι την 39η κίνησι.

La partita Farago – Skembris (9ος Γύρος)


Play chess online

Δεν υπάρχουν σχόλια: