Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

ΤΟ ΜΠΑΜ (ΜΠΟΥΜ!) ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΣ: Μοντέρνο στιχούργημα φουτουριστικής τεχνοτροπίας σουρρεαλιστή τάχα και στιχοπλόκου


ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΚΑΤΩ Ή ΝΤΑΝ ΣΤΗ ΜΕΣΗ

A
SS
SAS
E
ESSA
TE
ATE
ASTE
ESAT S
STESAS

A
SS
SAS
E
ΕSAS
ET
ETA
ESTA
ETA SS
TESSAS


[Ένσταση Στην διάΣΤΑΣη]
- ΚΟΜΜΕΝΟ ΕΛΑΤΟ Ή ΑΝΑΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ “EST ASS”;
- ΠΩ ΠΩ! ΤΕΣΣΑΣ!
- Η ΣΤΑΣΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΑΣΗ;
- ΠΟΤΕΣΑΣ!

Σ

7 σχόλια:

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

Σχόλιο ποιητού:
Διάβασα από το έγκυρο Ιστολόγιο του Τάκη Δρεπανιώτη, μέλους του ΔΣ της Ομοσπονδίας, την απίστευτη είδησι περί διαλύσεως της ΤΕΣΣΑΣ σε χθεσινό σχόλιό του: «Το ΔΣ της ΕΣΟ αποφάσισε να καταργήσει την επιτροπή της ΤΕΣΣΑΣ και να αναθέσει στον Έφορο Αγώνων τη διεκπεραίωση των θεμάτων της περιοχής μέχρις ότου συσταθεί ανεξάρτητη Ένωση στην περιοχή…»!
http://greekchesspolitics.wordpress.com/2009/12/13/person-elasson/
Από την ζαλάδα μου προέκυψε το πιο πάνω τεχνούργημα –ή για τους αμύητους τερατούργημα.
………………..
ΥΓ Λογικά αν κάποιος «τοποθετεί» πρόεδρο, μπορεί και να τον καταργήση. Αλλά για ένα τέτοιο συλλογικό όργανο;
Και ισχύει το ¨Πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι»;

barbis είπε...

Aλέξανδρε αυτή είναι η καλύτερη ανάρτηση που έχεις κάνει!Αυτό με την Ένωση πολύ αστείο.Και πέρυσι πολύ μας διασκέδασε.Είχε στείλει ο Ζαννιάς το παρακάτω:

Προς: Σκακιστικούς Συλλόγους ΤΕΣΣΑΣ


Θέμα: ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αξιότιμοι Κύριοι
Λαμβάνοντας υπόψη καταρχήν ότι Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματειών, πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις για να γίνει ΕΝΩΣΗ, μετά την είσοδο στη Σκακιστική οικογένεια της ΤΕΣΣΑΣ της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδας ΄΄Παλαμήδης ο Ευβοεύς΄΄ και την επαναδραστηριοποίηση του Σκακιστικού Ομίλου Λαμίας και κατά δεύτερο λόγο και βασικότερο ότι η δημιουργία αυτής της ΕΝΩΣΗΣ θα συμβάλλει στη περαιτέρω ανάπτυξη του Σκακιού στη περιφέρειά μας, καλώ τις διοικήσεις των Σκακιστικών Συλλόγων της ΤΕΣΣΑΣ να αποφασίσουν ότι συμφωνούν με τη δημιουργία της ΕΝΩΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Σ.Σ.Σ.Ε.) και να ορίσουν τους αντιπροσώπους τους για το σκοπό αυτό.
Οι αποφάσεις των Δ.Σ. των Συλλόγων θα πρέπει να σταλούν το συντομότερο στην Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, Συγγρού 25, Αθήνα.

Παρακαλώ για τις ενέργειές σας

Με Τιμή
Ο Πρόεδρος της ΤΕΣΣΑΣ
Σπύρος Ζαννιάς.


ο ΣΟΒΕ ήταν από τις πρώτες ομάδες που συμφώνησε να γίνει ΄Ενωση αντίθετα Άμφισσα -Σκακιστική Ακαδημία και κάποοι άλλοι διαφώνησαν,τώρα τι θα αλλάξει;
Υ.Γ:Προτείνω να γίνονται συνέχεια εκλογές μέχρι να βγουν οι προσκείμενοι στον Μακρόπουλο διότι εμείς ήμασταν κακά παιδιά και δεν τους κάναμε τα χατήρια:)

Ανώνυμος είπε...

Αλέξανδρε,

Το ΔΣ της ΕΣΟ δεν μπορούσε να πάρει άλλη απόφαση όταν ο ίδιος ο πρόεδρος της ΤΕΣΣΑΣ παρουσιάζεται και ζητεί την κατάργησή της επιτροπής λόγω των διαρκών ασυμφωνιών και φιλονεικιών, και όταν δεν ακούγεται τυχών πειστικός και ζωντανός αντίλογος μέσα στη συνεδρίαση του ΔΣ.

Είναι γνωστό ότι η ΤΕΣΣΑΣ δυσλειτουργεί. Από την προσωπική μου επαφή με ανθρώπους, θέματα, και διαδικασίες της περιοχής, μου είναι φανερό ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι, που καθένας από τους εμπλεκόμενους τους αξιολογεί με διαφορετική βαρύτητα, όπως νομίζει.

Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες και κριτική, πάντως πολλά από τα θεωρούμενα προβλήματα που έχω ακούσει και που και από τις δύο πλευρές θεωρούνται «εγκλήματα καθοσίωσης» είναι «ψωμοτύρι» στην καθημερινή πρακτική άλλων ενώσεων, οπως η ΕΣΣΝΑ π.χ.

Η ΤΕΣΣΑΣ όμως, δεν παύει να είναι επιτροπή της ΕΣΟ και να διέπεται από τον κανονισμό περί επιτροπών. Με άλλα λόγια, το ΔΣ της ΕΣΟ μπορεί να διορίζει ή να παύει κάποια ή και όλα τα μέλη της εφόσον κρίνει ότι έτσι πρέπει. Επίσης, μπορεί να εγκρίνει ή να απορρίπτει οποιαδήποτε απόφασή της.

Με άλλα λόγια, οι τοπικές επιτροπές δεν έχουν την αυτονομία των ενώσεων (που έχουν αυτόνομο νομικό πρόσωπο σύμφωνα με το Νόμο), αλλά οι αρμοδιότητές τους είναι δοτές, όπως π.χ. της Τεχνικής ή της Πειθαρχικής επιτροπής.

Βέβαια, αυτό που έγινε με την ΤΕΣΣΑΣ δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στο παρελθόν. Όμως ούτε έχει υπάρξει στο παρελθόν κάτι ανάλογο σε αντιπαλότητες και σε ένταση. Η ΕΣΟ αποδεχόταν τη σύνθεση που πρότειναν τα σωματεία και οι επιτροπές δούλευαν,τοπικές με περισσότερο ή λιγότερο καλή απόδοση. Πού και πού, οπου χρειαζόταν, η ΕΣΟ έκανε μικροπαρεμβάσεις.

Θα είναι λάθος η βιαστική εκτίμηση ότι το ΔΣ της ΕΣΟ δεν θέλει την περιφερειακή αυτοδιοίκηση των σωματείων. Το αντίθετο: Υπάρχει επαρκής αριθμός σωματείων (πάνω από δέκα) για να προχωρήσουν σε ίδρυση περιφερειακής ένωσης σύμφωνα με το Νόμο, και το σκεπτικό της απόφασης είναι αφενός να ηρεμήσουν τα πνεύματα, με τη διαχείριση των τρεχόντων απευθείας από την ΕΣΟ, και αφετέρου να «πιεστούν» τα σωματεία να αυτονομηθούν και να αναλάβουν την αυτοδιαχείριση των πραγμάτων της περιοχής τους.

barbis είπε...

Tάκη μήπως μας δουλεύεις και δεν το ξέρουμε λέγοντας:"Όμως ούτε έχει υπάρξει στο παρελθόν κάτι ανάλογο σε αντιπαλότητες και σε ένταση."; Όταν μαζεύαμε πάνω από 200 υπογραφές γονιών και στέλναμε στην ΕΣΟ για το απαράδεκτο σχολικό του Διστόμου το 2006 που ήταν η ΕΣΟ;Όταν έχαναν οι μικροί πρωταθλητές της ΤΕΣΣΑΣ επιδοτήσεις και διαμαρτυρόμασταν που ήταν η ΕΣΟ;Οταν παραβίαζαν προκηρύξεις και κριτήρια ισοβαθμίας για να προκρίνουν τα "δικά" τους παιδιά που ήταν η ΕΣΟ;Τώρα τάχα παρεμβαίνει για "τα σοβαρότατα προβλήματα" της αλλαγής μιας ημερομηνίας στο πρωτάθλημα και τον ορισμό ενός αγώνα σε Ξενοδοχείο αντί για τον προβλεπόμενο σκακιστικό σύλλογο!Μόνο που τα σκέφτομαι με πιάνουν γέλια.Και ποιος διόρισε για πρόεδρο τον μίστερ "ΔΙΧΟΝΟΙΑ" Ζαννιά;Η ΕΣΟ φυσικά επειδή είναι δικός της άνθρωπος.Και να φανταστείς ότι δεν ήταν καν υποψήφιος για πρόεδρος στις εκλογές της ΤΕΣΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Σάκη, δεν είχα δει το σχόλιό σου, οπότε ας προσθέσω άλλα δύο λόγια.

Η ΕΣΟ δεν (χρειάζεται να) έχει καμία ανάμιξη στην ίδρυση Ένωσης. Τα σωματεία συγκεντρώνονται κάπου, συνήθως στην έδρα της περιφέρειας, ετοιμάζουν ένα καταστατικό (ή παίρνουν ένα έτοιμο από αυτά που υπάρχουν σε άλλες Ενώσεις και το προσαρμόζουν), το υπογράφουν με τους νόμιμους εκπροσώπους τους (θα σας τα πει ένας δικηγόρος) και ιδρύουν ΝΕΟ σωματείο, δευτεροβάθμιο. Δεν χρειάζεται να γίνουν όλα τα σωματεία ιδρυτικά, αρκούν δέκα.

Οι εκλογές στα σωματεία μπορεί να δίνουν διοικήσεις του γούστου ή μη της ΕΣΟ, αλλά πάντως δίνουν διοικήσεις. Από εκεί και πέρα, η καλύτερη ή χειρότερη συνεργασία με την ΕΣΟ είναι θέμα της διοίκησης.

Δεν θα αμφισβητήσω ότι προφανώς και μπορεί να παρεμβαίνει έμμεσα η ΕΣΟ και στις Ενώσεις (με διάφορες μεσολαβήσεις, πιέσεις κλπ), και ότι το έχει κάνει στο παρελθόν με όλες σχεδόν τις Ενώσεις, αλλά σε ένα δεν μπορεί να παρέμβει: Στο αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών για το ΔΣ όπως διαμορφώνεται από τα σωματεία.

Ανώνυμος είπε...

Όλο διασταυρώνονται τα σχόλιά μας. Εννοώ προφανώς σε άλλη τοπική επιτροπή.

barbis είπε...

H αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά βλέπω κυβέρνηση(βλέπε πλειοψηφία ΕΣΟ) να θέλει να εξαλείψει με τη βία κάθε μορφή αντιπολίτευσης.Δικαστήρια στη ΝΣΚ για 2 έδρες κόντρα στη βούληση του δικαστικού αντιπροσώπου και κατάργηση της ΤΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΊΦΗΜΟ "3-2".Το 15-6 στη διοίκηση της ΕΣΟ δεν ήταν αρκετό και ήθελαν και το 17-4!!Τέτοια απληστία δεν έχω ξαναδεί.