Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΙ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΑΡΑΠΑΝΟ! Il GM Stratos Grivas curera’ un’ edizione di libro sulle partite di CM Nikos Karapanos (in sua memoria)!

Υπο έκδοσι βιβλίο του Γρίβα για τον Ν. Καραπάνο.
GM Efstratios Grivas has undertaken the issue of a book on CM Nikos Karapanos’ chessgames.
Μετά τις πρόσφατες διοργανώσεις δύο Σκακιστικών Τουρνουά προς τιμήν του πρόωρα, όσο και ένδοξα, χαμένου Νίκου Καραπάνου, έχουμε άλλη μία αξιέπαινη πρωτοβουλία που στοχεύει προς την ίδια κατεύθυνσι.
Σε προχθεσινό ηλεκτρονικό μήνυμα που μας απέστειλε η Διοίκησι της ΕΣΚΑ πληροφορηθήκαμε πως το Δ.Σ. του Συλλόγου της Άμφισσας με στόχο την τίμησι της μνήμης του παίκτη και αρχιπροπονητή της, προβαίνει στην έκδοσι βιβλίου με θέμα τις καλύτερες παρτίδες του σκακιστή Νίκου Καραπάνου. Την ευθύνη για την διαδικασία της έκδοσης ανέλαβε ο Γρανμαίτρ και πολυπρωταθλητής Ελλάδος Στράτος Γρίβας.
Για τον λόγο αυτόν ανοίχθηκε λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα (με αριθμό 817 / 757453-34 και με δικαιούχους τους 1. Ελπίδα Καραπάνου του Παναγιώτη, 2. Ευστράτιο Γρίβα του Γεωργίου 3. Αντώνιο Βραγοτέρη του Ευαγγέλου), και σ’ αυτόν προσκαλείται «όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του για το σκοπό αυτό».

Οι κ. Κ. Παπακωνσταντίνου και Ε. Μαγκλάρας της ΕΣΚΑ πιστεύουν συγκεκριμένα «ότι με την έκδοση αυτού του βιβλίου και μέσα από τις σελίδες του, ο Νίκος Καραπάνος θα συνεχίσει να ζει στις καρδιές όλων των σκακιστών της χώρας και κατ’ αυτό τον τρόπο, τιμούμε τον σκακιστή και άνθρωπο Νίκο, που τίμησε και υπηρέτησε τη μεγάλη του αγάπη, το σκάκι, επί σειρά ετών».
Η γνωστοποίησι της γεμάτης ευαισθησία πρωτοβουλία της ΕΣΚΑ καταλήγει με την ευχή «ότι η ανταπόκριση όλων μας θα είναι η δέουσα έτσι ώστε όλη η σκακιστική οικογένεια της χώρας να τιμήσει έναν υπέροχο άνθρωπο και μεγάλο σκακιστή, το Νίκο Καραπάνο».

Επειδή στο μήνυμα οι αποστολείς αναφέρουν επιπλέον «ως αρωγό στην προσπάθεια αυτή την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία» εμείς να υπενθυμίσουμε για μια ακόμη φορά την –μέχρι στιγμής χωρίς αντίκρυσμα - πρότασί μας για τιμής ένεκεν απονομή του τίτλου του εθνικού Μαίτρ στον Νίκο.
Επίσης να υπενθυμίσουμε ταπεινά, αλλά με παρρησία, πως είχαμε –λόγω τραγικής σύμπτωσης- την 'τύχη' όχι μόνο να είμαστε το πρώτο Ιστολόγιο (πρώτο γενικά ηλεκτρονικό ή έντυπο μέσον στο Web ή στην Ελλάδα) που αναφέρθηκε στις δραματικές τελευταίες στιγμές του αείμνηστου Πατρινού σκακιστή, αλλά και ότι ο υπογράφων διαχειριστής ήταν ο πρώτος που δημοσίευσε και ανέλυσε την τελευταία (μοιραία μαζί και ένδοξη) παρτίδα του Νίκου Καραπάνου.
Από τα παραπάνω είναι πασιφανές πως χαιρετίζουμε την σημαντική αυτή πρωτοβουλία της «Ένωσης Σκακιστών Άμφισσας» και ευχόμαστε να λάβη αίσιο τέλος υλοποιούμενη το συντομότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: