Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

«ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ»: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΟ! Il ”Centro Culturale e Sportivo AVAX e PESSOI” UN NUOVO CIRCOLO IN EUBEA; Membro di FS Greca

”Centro Culturale e Sportivo AVAX e PESSOI” UN NUOVO CIRCOLO SCACCHISTICO IN EUBEA! Membro (dal 12.09.2009) della Federazione Nazionale Greca.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Τρίτος Σύλλογος για το Σκάκι στην Χαλκίδα το «Α.Ε.Κέντρο ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ»!

Με τρείς ομάδες θα συμμετέχει στο εξής στα σκακιστικά δρώμενα της χώρας μας η Χαλκίδα. Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία κατά την συνεδρίαση της 12.09.09 (βλ. ιστοσελίδα ΕΣΟ, θέμα 3) ενέταξε στην δύναμή της το ομώνυμο Σκακιστικό Τμήμα του Συλλόγου μας,
«Α.Ε.Κέντρο ΆΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ΄».
Το ευχάριστο γεγονός που πιστώνεται ως επιτυχία στις φιλότιμες προσπάθειες της Διοίκησης του Συλλόγου, εγκαινιάζει μια νέα περίοδο λειτουργίας για το σχετικά νέο Σωματείο μας, αφού κατ’ αυτόν τον τρόπο ενεργοποιείται επισήμως το (ήδη θαλερό) πρώτο του Αθλητικό Τμήμα στο κυρίως αγωνιστικό Σκάκι.
Σημειωτέον ότι στα δύο χρόνια λειτουργίας του ο πολιτιστικός-αθλητικός σύλλογος «Α.Ε.Κέντρο Άβαξ και Πεσσοί» καλλιεργούσε το πνευματικό παιχνίδι και άθλημα του σκακιού στις μικρές ηλικιακές βαθμίδες (κυρίως παιδιά Δημοτικού Σχολείου) ευνοώντας την εξάπλωση του Σκακιού μεταξύ των μαθητών και μάλιστα με τρόπο, κατά τον οποίο το πλούσιο αυτό φυτώριο των παιδιών του Συλλόγου μας να αναδεικνύεται σε μόνιμο πρωταγωνιστή στον χώρο του Σχολικού Σκακιού.
Επιπλέον η γενικότερα πρωτοποριακή δραστηριότητα του « Α.Ε.Κέντρου ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ» συνοδεύτηκε από δύο σημαντικές πρωτιές στην Εύβοια (και από όσο γνωρίζουμε και στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης της ΤΕΣΣΑΣ):
1. Έκδοση και κυκλοφορία Πολιτιστικού-Σκακιστικού περιοδικού (πρόκειται για το διμηνιαίο περιοδικό «Νέος Παλαμήδης» που ήδη κυκλοφόρησε σε 5 τεύχη)
2. Δημιουργία του πρώτου Σκακιστικού Ιστολογίου. Το Ιστολόγιο «Νέος Παλαμήδης», συνονόματο του Περιοδικού, εκτός από την ιστορική πρωτιά του, βρίσκεται ιδιαίτερα ψηλά σε επισκεψιμότητα, και μάλιστα κατά τον τελευταίο χρόνο συγκαταλέγεται σταθερά μέσα στους 10-15 Ελληνικούς Σκακιστικούς ιστοτόπους (sites ή blogs) του Διαδικτύου, ως προς την επισκεψιμότητα και την δημοφιλία!

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου μας κκ. Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης και Δημήτριος Προβελλέγγιος παρευρεθέντες στην προαναφερθείσα Συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΟ την 12η Σεπτεμβρίου, μετά την σχετική συζήτηση των παρευρισκομένων μελών και την ομόφωνη απόφασή τους για αναγνώριση του Συλλόγου μας, λαμβάνοντας τον λόγο, ευχαρίστησαν το νέο Δ. Σ. της Ομοσπονδίας και, ταυτόχρονα, υποσχέθηκαν να συνεχίσουν την δραστηριοποίηση του Συλλόγου, με στόχο να συμβάλη αυτός, κατά δύναμιν, στην περαιτέρω συστηματική καλλιέργεια, εκλαΐκευση και διάδοση του κοινωνικο - πνευματικού αυτού φαινομένου και αθλήματος στον τόπο μας.

4 σχόλια:

Emmanuel Manolas είπε...

Εύχομαι μακροημέρευση με επιτυχίες και χαρούμενες εκδηλώσεις.

barbis είπε...

Συγχαρητήρια Αλέξανδρε!!Πως και έγινε αυτό το θαύμα;Δεν τους πείραξε τελικά αυτό που διέδιδαν κάποιοι ότι υπάρχει κώλυμα διότι στο Δ.Σ του συλλόγου σας υπάρχουν μέλη της ίδιας οικογενείας;
Υ.Γ:Προπονήσου καλά διότι το νέο πρωτάθλημα αρχίζει νωρίς φέτος μάλλον προς τον Ιανουάριο.

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

Ευχαριστώ εκ μέρους όλων στο Σύλλογο, για τις Ευχές και τα Συγχαρητήρια!

@ Alkinoos
Με ιδιαίτερη χαρά αποδεχόμαστε τις θερμές ευχές σας. Θέλαμε από καιρό να σας συγχαρούμε κι εμείς για την εκλογή σας στην Επιτροπή Καλλιτεχνικού Σκακιού της νέας διοίκησης της ΕΣΟ. Σας αντευχόμαστε επι τη ευκαιρία: υγεία και καλή επιτυχία στο έργο σας!


@ Barbis
Με αυτήν την δεύτερη προσπάθεια, αντί για την «Δευτέρα Παρουσία» (φρούδα ελπίδα κάποιων ορκισμένων λασπολόγων), ο ‘ΑΒΑΞ κα ΠΕΣΣΟΙ’ αναγνωρίστηκε. Συμπτωματικά συνδέθηκε με την δική μου παρουσία [–και κάποια αντίστοιχη απουσία (αναφέρομαι στο ΔΣ)]!

ΥΓ. Πού πουλάνε χρόνο ν’ αγοράσω (καί) για …προπόνησι?

ΕΥΒΟΙΚΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΠΟΥ ΤΡΕΞΑΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΕΥΧΕΣ ΟΣΕΣ ΤΑ ΑΣΤΡΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ...ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ ΜΑΣ.
.........ΕΝΑΣ ΜΠΑΜΠΑΣ.