Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

SMS ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ “ΚΟΣΜΟ”: Ομιλείτε με το ΣΥΜΠΑΝ SMS to the outer space; Talking to the Universe.

SMS ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ “ΚΟΣΜΟ”

Ούτε ο τίτλος είναι δικός μας.
Μεταφράζουμε από πρόσφατη έκδοσι της Il Giornale :

Sms verso l'altro mondo: parlare con l'Universo

ΣΥΔΝΕΥ: «Πώς είναι ο καιρός εκεί πάνω;», γράφουνε από την Μελβούρνη, στην Αυστραλία. Αλλά η ερώτησι δεν απευθύνεται σε κάποιο φίλο εκδρομέα στο βουνό. Παραλήπτες, μάλλον, είναι οι μή καλύτερα προσδιοριζόμενοι κάτοικοι του πλανήτη Gliese 581d, του αστερισμού του Ζυγού: μια διαστρική κλήσι με στόχο σε απόστασι 20,3 εκατομμύρια έτη φωτός από την Γή.
Το εύρημα είναι σοβαρό: προέρχεται ούτε λίγο ούτε πολύ από την αυστραλιανή κυβέρνησι, η οποία προσφέρει την δυνατότητα να στείλη κανείς μηνύματα (Sms) σε ευφυείς εξωγήινους , οι οποίοι θα μπορούσαν να ζούν σε αυτόν τον μακρινό πλανήτη που ανακαλύφθηκε το 2007, ο μοναδικός γνωστός πλανήτης σε «κατοικήσιμη ζώνη», με κλίμα ούτε υπερβολικά θερμό, ούτε πολύ κρύο.
Σύμφωνα με τους αστρονόμους, πράγματι, ο Gliese 581d είναι 20 φορές πιο μεγάλος από τον πλανήτη μας, τα «έτη» του διαρκούν λιγώτερο από 67 δικές μας μέρες και θα μπορούσε να περιέχει αρκετό νερό σε υγρή μορφή για να υποστηρίζει την ζωή. Τα μηνύματα που οποιοσδήποτε θε μπορούσε να γράψη συνδεόμενος στην διεύθυνσι http://www.hellofromearth.net/, θα σταλούν την 24η Αυγούστου από τον σταθμό διαστημικής εξερεύνησης και εντοπισμού της ΝΑΣΑ στην Τιντμπινμπίλλα (Tidbinbilla) κοντά στην Καμπέρα (Canberra), για να εορτάσουν την «Εθνική Εβδομάδα της Επιστήμης». Για να αποστείλη κανείς ένα διαστρικό SMS, μέγιστο 160 χαρακτήρες, μπορεί να επισκεφθή την ιστοσελίδα η οποία συνδέει το “event” με μία αντίστροφη μέτρησι. Όμως μετά από την γραφή, για να έχουμε μια απάντησι η κατοχή ιώβειας υπομονής δεν φτάνει: χρειάζεται ένα ελιξίριο μακροζωίας που να μας κάνει να ζήσουμε τουλάχιστον είκοσι εκατομμύρια χρόνια»…

Αντί για εν θερμώ σχόλιο, θα επανέλθουμε -πρώτα ο Θεός- μετά την …εκτόξευσι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: