Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Κάλυμνος 2009: Αυλαία για το Γ΄ Θερινό Πρόγραμμα. Kalymnos 2009. Success and commotion on the closing day of the 3rd In Country Programm...

Κάλυμνος 2009. Τελος για το Γ΄ "In_Country Programm" με απόλυτη επιτυχία, αλλά και συγκίνησι.
Sipario al “Terzo Programma D’ Insegnamento” di lingua e cultura neogreca, a Kalimnos 2009


Το εφετινό Θερινό Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού έλαβε τέλος -όπως είχε προγραμματισθή- εχθές, κατά τρόπο πανηγυρικό και ταυτόχρονα συγκινητικό.
Χθές το πρωί, λοιπόν, οι φοιτητές παρουσίασαν –μέχρι το μεσημέρι!- τις εργασίες που κατά το πρόγραμμα ήσαν υποχρεωμένοι να εκπονήσουν όλο αυτό το διάστημα των τριών εβδομάδων.
Και (όπως έχουμε ξαναπή), οι συμμετέχοντες σ’ αυτό το πρωτοποριακό και μοναδικό πρόγραμμα φοιτητές καλούνται, προκειμένου να βαθμολογηθούν στο μάθημα –το Πανεπιστήμιο του Ντάργουιν τους το αναγνωρίζει το σεμινάριο αυτό των 50 περίπου διδακτικών ωρών ως εξαμηνιαίο- να συνθέσουν επιτυχώς μια τελική εργασία με υποχρεωτική την χρήσι των σύγχρονων τεχνολογιών.
Και επειδή το υλικό τους περιλαμβάνει υποχρεωτικά πολυμεσικά στοιχεία (κείμενο, φωτογραφία, μαγνητοφωνικές συνεντεύξεις, βιντεοσκοπήσεις, διαδικτυακή «βιβλιογραφία» -όλα κατά το δυνατόν πρωτότυπα), η παρουσίασι των εργασιών γίνεται με ηλεκτρονικά μέσα (προβολή μέσω υπολογιστή και σε πρόγραμμα power point «πάουερ πόιντ»).

Από το ίδιο απόγευμα, άρχισαν οι πρώτες αναχωρήσεις (για μια ακόμη χρονιά οι στιγμές του αποχαιρετισμού ήσαν φορτισμένες συγκίνησι), αφού διδάσκοντες και διδασκόμενοι είχαν το δικαίωμα να αποχωρήσουν και ατομικά.
Από τις φοιτητικές αυτές εργασίες θα επιδιώξουμε να λάβουμε κάποια δείγματα απ’ ευθείας από τους φοιτητές και - με την άδεια του Πανεπιστημίου τους- να τα φιλοξενήσουμε εν είδει συνεργασίας.
Το Ιστολόγιό μας θα δημοσιοποιήση έτσι κι αλλιώς ένα μέρος του φωτογραφικού υλικού που αφορά στο εν λόγω εφετινό πρόγραμμα, αφού εξασφάλισε την συνεργασία με την κα. Bronwyn Jolley .

Ένα εκτεταμένο δείγμα της δουλειάς της αγαπητής φίλης και ερασιτέχνιδος φωτογράφου, η οποία συνόδευσε όπως και πέρυσι τον συμμετέχοντα σύζυγό της Ρότζερ, είναι ήδη διαθέσιμο για αξιοποίησι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: