Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΙ - ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ. Ritorno a un vecchio post sulla disinformazione.

Πέρασαν 3,5 μήνες από την ανάρτησι της 30 Μαρτίου 2009 με τον τίτλο ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ. ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΚΑΚΙ (ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ) και υπότιτλο:
«ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ:Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΚΑΚΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ».

Η ανάρτησι δέχθηκε παρέμβασι με επώνυμο σχόλιο από τον προπονητή της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδος κ. Κώστα Κόρδη, ο οποίος δήλωνε ότι βρήκε την αφορμή να παρέμβη από «την συνεχη παραπληροφορηση στο blog» μας.

Το αρχικό αυτό σχόλιο του νυκτερινού εκείνου επισκέπτη μας το υποδεχθήκαμε όχι με κάποια κατάλληλη νομική ενέργεια τύπου μηνύσεως, αλλά με μια σειρά απαντητικών σχολίων με τα οποία προκαλούσαμε τον συκοφαντούντα να τοποθετηθή επι συγκεκριμένων ζητημάτων σχετικά και με την απόλυτη υποτίμησι του έργου μας, αλλά και με την ίδρυσι του σωματείου στο οποίο προσφέρει εσχάτως τις υπηρεσίες του. Ειδικά στο θέμα της ιστορίας του συλλόγου αυτού, του οποίου ο υπογράφων υπήρξε ιδρυτής, ζητήθηκε στον κ. Κόρδη να τοποθετηθή διευκρινιστικά και υπεύθυνα σε μια σειρά θεμάτων. Ο κ. Κόρδης απέφευγε και απαντούσε με υπεκφυγές και μετά την εμμονή του προς ημάς «συνεχίζετε την παραπληροφόρηση» κάναμε λόγο (στο υπ. αριθ. 5 σχόλιο του ¨δωδεκαλόγου¨ μου) για την Ιστοσελίδα της Σκακ. Ακαδ. Χαλ. και την συνεχιζόμενη εκεί «ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΙ», ειδικά στο θέμα της ίδρυσης του Συλλόγου αυτού, με το γεμάτο «ανακρίβειες και (…) εμπάθεια προς το πρόσωπό μου» σχετικό κείμενο, το οποίο με τον τίτλο «Λίγα λόγια για τη Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος "Παλαμήδης ο Ευβοεύς" είχε πρωτοκυκλοφορήση σε μορφή φυλλαδίου στην Χαλκίδα, πέρυσι το καλοκαίρι.
Αναφερόμενοι λοιπόν στην αρχή του μειωτικού για εμάς φυλλαδίου – κειμένου:
«Το 2004 μία ομάδα παιδιών που είχαν αρχίσει να μαθαίνουν σκάκι, σε συνδυασμό με τις επιτυχίες που είχε γνωρίσει το σκάκι στην Χαλκίδα από τις προσπάθειες του παλαιότερου παράγοντα του σκακιού στην Ελλάδα, κ. Νίκου Γιαμαρέλλου και τη γνωριμία μας με τον προπονητή κ. Κώστα Κόρδη, τον κ. Δημήτρη Κεφάλα, πρόεδρο του Σ.Ο. Κορυδαλλού, το διεθνή μαιτρ κ. Νίκο Καλέση και τον παράγοντα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (Ε.Σ.Ο.) κ. Δημήτρη Σκυριανόγλου, μας έπεισαν, σαν γονείς, να γνωρίσουμε καλύτερα αυτό το πνευματικό άθλημα και, τολμούμε να πούμε, ότι γίναμε λάτρεις του......»,
ερωτήσαμε ευθέως –έστω και με μια δόσι ειρωνείας- τον σχολιαστή μας το εξής: «επειδή ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΩ ΕΓΩ, εσύ ξέρεις να μας πής τα ονόματα των παιδιών που «έπεισαν τους γονείς» εκείνους που γνώρισαν «καλύτερα αυτό το πνευματικό άθλημα»* και έτσι έφτιαξαν τον σύλλογο της Σκα. Ακαδημίας σου/ σας
[Είχα βάλει και τον αστερίσκο για την παρακάτω σημείωσι:
*ΣΗΜ. Ά, ναι! Χρωστάω ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΙ – αφιέρωμα σ’ αυτό το –όπως το θεωρώ εγώ- ΕΚΤΡΩΜΑ, που δημοσιεύσατε (= η παρέα σας) για την «ιστορία του Συλλόγου» του οποίου ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ Ο ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ, Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ εν τέλει Ο ΙΔΡΥΤΗΣ].

Επειδή, λοιπόν, και δεν απαντήθηκε (ούτε κι αυτό) το ερώτημα, και –όπως είχαμε υποσχεθή- χρωστάγαμε μια ιδιαίτερη αναφορά, παραθέτουμε τις φωτογραφίες του επίμαχου φυλλαδίου ως τεκμήριο για να βγάλει ο καθείς τα συμπεράσματά του, και κλείνουμε το θέμα με τα ίδια λόγια που χρησιμοποιήσαμε στον τότε διαξιφισμό μας (όποιος έχει υπομονή, ας ξανακοιτάξη προσεκτικά τα 31 σχόλια της εν λόγω ανάρτησης):

"Στην αρχή πήγα να σκάσω όταν στην προκυμαία της Χαλκίδας (πέρσι, στο Σιμουλτανέ του Γρίβα, στο Στρογγυλό) πρωτοδιάβασα αυτό το "πληροφοριακό" κείμενο -ιδιαίτερα εμετικό στο πρώτο μέρος που αφορά στην ίδρυσι του Συλλόγου, (του πρώτου αυτού Συλλόγου μου), αποσιωπώντας το όνομα του πραγματικού Ιδρυτή. Έτσι που με έβγαζε ολοσχερώς από την μέση –σαν να μην υπήρξα ποτέ ως ανθρώπινο πρόσωπο- μου θύμισε φασιστικούς τρόπους διαστρέβλωσης και χάλκευσης της αλήθειας. Τώρα πια δεν πολυσκάω. Αν δεν σκάω στα γέλια, πάντως κουνάω το κεφάλι με νόημα. Και το δείχνω περήφανα στους φίλους και γνωστούς. Γιατί κάπου είναι και ωραίο να το βλέπης εκεί στο πολυτελές επαγγελματικό «σάιτ» της Σκακ. Ακαδ. Χαλ. σαν ΣΑΧΛΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ. Τελικά, με δικαιώνει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: