Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

ΤΟ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ (στον χθεσινό Κίτρινο Τύπο). The "recent" outrageous video-song of FYROM-ian propaganda.

Στην χθεσινοβραδινή εκπομπή του κ . Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στο ALTER, Κίτρινος Τύπος προβλήθηκε κάποια στιγμή το παρακάτω αχαρακτήριστο βίντεο. Με την επιπλέον πληροφορία, μάλιστα, πως βρέθηκε μέσα στα 10 πιο δημοφιλή τραγούδια (& λόγω του τραγουδιστή Orce Stefkovski) στην γειτονική χώρα.
Αν νομίζετε ότι η εθνικιστική υστερία έχει όρια ...απολαύστε το (μαζί με το απαραίτητο συμπλήρωμα των –υποτιτλισμένων & μεταγλωττισμένων- στίχων):

«GRCI KATILI (ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ)*

Eϊ, Έλληνες Δολοφόνοι, αρκετά με τα ψέματα σας στον κόσμο,
Δεν σας πειράζει το όνομα, αλλά σας πειράζει το Αιγαίο
Ο χρόνος έχει περάσει, η συμμαχία σας έχει καταρρεύσει
Όλος ο κόσμος ξέρει τι κάνατε,
έχετε διχοτομήσει την αρχαία Μακεδονία.

Η συμφωνία του Βουκουρεστίου θα ανοίξει σύντομα,
το Μακεδονικό ζήτημα θα κλείσει.

Το Αιγαίο μας, αυτό της Μακεδονίας, πρέπει να το επιστρέψετε,
Για ό,τι κακό έχετε κάνει, θα μας το πληρώσετε.

Εϊ, Έλληνες Δολοφόνοι, πώς δεν ντρεπόσαστε να αλλάξετε το όνομα Μακεδονία
πάντα ήταν και θα παραμείνει, το όνομα Μακεδονία
Όλος ο κόσμος ξέρει τι κάνατε, έχετε διχοτομήσει την αρχαία Μακεδονία.

Η συμφωνία του Βουκουρεστίου θα ανοίξει σύντομα,
το Μακεδονικό ζήτημα θα κλείσει.

Το Αιγαίο μας, αυτό της Μακεδονίας, πρέπει να το επιστρέψετε,
Για ό,τι κακό έχετε κάνει θα μας το πληρώσετε.

Εάν δεν το επιστρέψετε, θα το πληρώσετε στον θεό,
θα καείτε απο φλόγες,
θα σας συγκλονίσουν οι θεοί,
στα επόμενα 300 χρόνια όλα τα νησιά θα καταποντιστούν.

Δεν νιώθω λύπη που θα καείτε, ούτε και θα λυπηθώ
επειδή θα πνιγείτε
Αλλά λυπάμαι γιατί δεν θα περπατώ
στο κέντρο της Μακεδονικής ‘Σολούν’.

Κόκκινο κρασί δεν θα πιώ, ένα “Μακεδονικό” τραγούδι μας να τραγουδώ
Ένα “Μακεδονικό” δικό μας τραγούδι να τραγουδώ.»


Σημ.1 «Παρατηρούμε ότι στην αγγλική μετάφρασι των στίχων στο βίντεο, δέν υπάρχει η λέξι "murderers" (φονιάδες), αλλά η φυρομιανή αντίστοιχη "katili " του πρωτοτύπου. Καλύτερα! Να μην το λογοκρίνουν οι διαχειριστές του "You Tube", αυτό το εμετικό προϊόν της σκοπιανής προπαγάδας, αλλά να βρίσκεται εκεί εις θέαν όλων, ως μνημείο αίσχους…

Σημ.2 Από μια έρευνα στο Διαδίκτυο βρήκα ότι το συγκεκριμένο βιντεοτράγουδο έχει εντοπισθή και προβληθή και από άλλους ιστοτόπους, αλλά μάλλον πρωτοδημοσιεύθηκε στο εξαιρετικό Ιστολόγιο του «Ακρίτα» το περασμένο Σάββατο).

3 σχόλια:

antiproedros είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ,
ΣΤΙΣ ΠΟΝΗΡΕΣ...
ΜΠΑΝΑΝΟΦΛΟΥΔΕΣ !


Αλέξανδρε, ΔΙΑΦΩΝΩ κάθετα με την ανάρτηση αυτή !

Τί κάνεις, στην ουσία; ΠΡΟΒΑΛΛΕΙΣ ΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΙΣΗ.

Αυτός είναι ακριβώς ο στόχος εκείνων που έφτιαξαν αυτό το τραγούδι, όπως και άλλα παλιότερα.

Ας μήν πέφτουμε στην παγίδα.

Μήν ξεχνάς ότι είμαστε ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ δέν είναι η αναπαραγωγή του μίσους ανάμεσα στους λαούς..

Γράφτους καλύτερα στα παλιά σου τα παπούτσια, και αγνόησέ τους. Άντε και το βγάλανε νούμερο 1 σου λέω εγώ, και τί έγινε;; Σκοτιστήκαμε!

Και οι Σκοπιανοί έχουν δικαίωμα να κάνουν λάθη και να μας βρίζουν άδικα, όπως κι' εμείς κάνουμε λάθος κρίσεις και τις αλλάζουμε μετά ( πχ στην πολιτική..).

Άστους ήσυχους, και σου προτείνω ΝΑ ΣΒΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΥΤΗ, για να μη συμμετέχουμε στην αλυσίδα αναπαραγωγής του μίσους.

Ο Τριανταφυλλόπουλος είναι μισθοφόρος και κάνει τη δουλειά που του είπανε, εμείς όμως δέν έχουμε κανένα λόγο να παίξουμε το παιχνιδάκι του..

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

Αλέξη, είναι, πράγματι, πολύ σοβαρή η επισήμανσί σου και κατανοώ τις επιφυλάξεις σου.
Όμως, μια μάλλον ψύχραιμη καταγραφή της επικαιρότητας αποτελεί αναπαραγωγή του μίσους; Ο στόχος του δημοσιεύματος είναι κυρίως ενημερωτικός και μακριά από εμάς η μισαλλοδοξία και η υποκίνησι ή καλλιέργεια φυλετικού μίσους.
Το βίντεο αυτό, δεν μας προβληματίζει που «ΕΛΛΗΝΕΣ» χρήστες του Διαδικτύου οι οποίοι ταυτίζονται με το «Ουράνιο Τόξο» ( , http://www.youtube.com/user/macedonia ) αντί να το καταδικάσουν έσπευσαν πρώτοι να το προβάλλουν (βλ. http://www.youtube.com/watch?v=eHsJEc1EwqI, βλ. και σχόλιο 1 χρόνο πρίν);
Το να κλείσουμε τα μάτια σε ένα φαινόμενο που έχει μορφή χιονοστιβάδας πάνω από τα κεφάλια μας, δεν νομίζω –χωρίς να διεκδικώ το αλάθητο- ότι είναι σώφρον.
Άλλωστε, το εν λόγω εξάμβλωμα – βιντεοτράγουδο μπορεί να έχη ενδιαφέρον ιδωμένο κι από άλλες πλευρές. Για παράδειγμα, εκτός από την “folk music” ή την χρήσι των συμβόλων, είναι ενδιαφέρουσες οι ιστορικές αναφορές:
Η συμφωνία του Βουκουρεστίου, Το Αιγαίο (η «Μακεδονία του Αιγαίου), Η αρχαία Μακεδονία...
Τέλος πάντων, αντί να προβούμε σε εκ των υστέρων λογοκρισία του εαυτού μας, προτείνω αυτήν την ανάρτησι να την δούμε ως αφορμή προβληματισμού, καταδίκης του φανατισμού και έναρξης νηφάλιου διαλόγου.

antiproedros είπε...

Η ΨΕΥΤΙΚΗ
ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ


Αλέξανδρε,
συμφωνώ με την οπτική σου, της απλής εξέτασης ενός φαινομένου, όπως λές. Πλήν όμως, πόσοι απο τους αναγνώστες σου το βλέπουν έτσι ψύχραιμα το θέμα, και δέν εξοργίζονται; Πόσοι δέν θα σε παρεξηγήσουν ότι τους καλείς να οργιστούν;

Ακόμα χειρότερα, σου θυμίζω ότι το μπλόγκ μας θα το διαβάζουν και κάποια ΠΑΙΔΙΑ. Κι' αυτά.. δέν νομίζω ότι θα αντιδράσουν με τη δική σου νηφαλιότητα.

Όσο για το φαινόμενο χιονοστιβάδας που βλέπεις, διαφωνώ ριζικά:

-- Είναι γνωστό ότι στη χώρα μας δρούν οργανωμένες ομάδες που υπηρετούν στα κρυφά ξένα συμφέροντα. Δέν τους είναι δύσκολο να βρούν πέντε-δέκα μπλόγκερς πρόθυμους να προβάλλουν οτιδήποτε βλαβερό για τη σκέψη μας. Απο τα μπλόγκ ξεκινάνε πάντα, για να δείξουν ότι υπάρχει ένα ΔΗΘΕΝ ΚΛΙΜΑ στον απλό κόσμο..

-- Έρχεται μετά η προβολή απο τα δικά τους κανάλια, τα ιδιωτικά, προκειμένου το θέμα να εξαπλωθεί στον πολύ κόσμο.

Η διαδικασία αυτή είναι γνωστή πιά σε μάς τους μεγαλύτερους σε ηλικία, και ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ : δέν βλέπουμε κανένα φαινόμενο χιονοστιβάδας, αλλα μιά ΦΤΙΑΧΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ΠΙΑ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ.

Έτσι, η καλύτερη αντιμετώπισή τους εκ μέρους μας, είναι να τους αγνοήσουμε. Θα φωνάξουν, θα ξαναφωνάξουν, μέχρι που η φωνή τους θα ψοφήσει πάνω στον τοίχο της περιφρόνησής μας.

Σου θυμίζω πχ το θέμα της Ελληνικής σημαίας με τον αγκυλωτό σταυρό, παλιότερα. Έτσι ξεσήκωσαν τον κόσμο με τις φωνές τους και τότε, και σήμερα.. ποιός τα θυμάται αυτά; Κανείς..

Γιαυτό και φροντίζουν κατα καιρούς να επανέρχονται με νέες προκλήσεις, για να μας κάνουν να δόσουμε σημασία.

Έ, όχι! Δέν θα κάτσω εγώ να αναλύω τις μπούρδες τους, και να προβληματίζομαι γι' αυτές..

Ούτε και αυτό που γράφεις για τις λεπτομέρειες για το Βουκουρέστι, το Αιγαίο κλπ, αξίζει. Είναι γνωστά αυτά πιά, μας τα έχουν πεί πολλές φορές και τα έχουμε βαρεθεί.

Δέν αξίζει να ασχολιόμαστε μαζί τους λοιπόν.. Άσε να ασχολείται το Υπουργείο Εξωτερικών, που θα είχε ήδη παρέμβει πρίν τον Τριανταφυλλόπουλο, άν το ζήτημα ήταν σοβαρό...