Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

ΤΟΥΡΝΟΥΑ Open στην ΑΙΔΗΨΟ: ΤΟ ΕΦΕΤΙΝΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΤΕΣΣΑΣ! Torneo (locale) Scacchi Open in Terme d' Edipso (Eubea)!

Σε δέκα μέρες από σήμερα φιλοξενείται στην Εύβοια μια σκακιστική διοργάνωσι που μπορεί να δημιουργήση κάποια νέα δεδομένα στην περιοχή μας.
Πρόκειται για το «Ανοικτό Ατομικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Στερεάς Ανδρών-Γυναικών 2009», το οποίο ανέλαβε να διοργανώση ο ««ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ» κατά τα προσεχή 2 Σαββατοκύριακα 16-17 και 24-5 Μαΐου.
Με το σύνηθες ελβετικό σύστημα 6 γύρων προβλέπονται τρείς γύροι ανα Σαββατοκύριακο (2 το Σάββατο και ένας γύρος Κυριακή πρωί), σε ενιαίο όμιλο για Άνδρες και Γυναίκες, με ξεχωριστή κατάταξη και βράβευση.
Οι αγώνες θα γίνουν στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΔΗΨΟΥ .
Από το Τουρνουά λείπουν τα χρηματικά βραβεία, αλλά προβλέπονται ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ (με οικονομικά πλεονεκτήματα ) για το Ανοικτό Πρωτάθλημα Ελλάδος που θα γίνει στην Καβάλα, από 1 έως 8 Αυγούστου 2009.

Η συμμετοχή, (δηλώσεις συμμετοχής στον κ. Νίκο Πήττα τηλ.69774567788
ή κ. Γιώργο Σκουρτανιώτη τηλ. 6948087968 μέχρι τις 15/5/2009.
με ταυτόχρονη κοινοποίηση στην ΤΕΣΣΑΣ, e-mail : xemifarm@lam.forthnet.gr),
είναι φυσικά ελεύθερη για όλους τους σκακιστές/τριες, με θεωρημένο Αθλητικό Δελτίο της ΕΣΟ.

Την σχετική Προκήρυξι μπορείτε να την βρήτε κι εδώ, αλλά
για περισσότερες λεπτομέρειες θα πάτε στο Ιστολόγιο του διοργανωτή Συλλόγου:
http://giatoskaki.blogspot.com/2009/04/2009_09.html

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ:
Η απόφασι-έγκρισι της Τοπικής Επιτροπής Σκακιστικών Σωματείων Ανατολικής Στερεάς από την μια, να αναβαθμίση την διοργάνωσι σε Τουρνουά Open, και η επιλογή του Σ.Ο. Βορείου Ευβοίας από την άλλη, να διοργανώση τους αγώνες όχι στην Ιστιαία, αλλά στην Αιδηψό, συνιστούν κίνησι ΜΑΤ! (ή έστω …Σάχ, που οδηγεί σε κερδισμένη θέσι)!
Η πανελληνίως γνωστή περιοχή των Λουτρών Αιδηψού είναι δεδομένο ότι μπορεί να έχη μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα. Όχι μόνο έναντι άλλων περιοχών της Εύβοιας, αλλά και άλλων Νομών.
Είναι ευρέως διαδεδομένη στο εξωτερικό η διεξαγωγή σκακιστικών (και όχι μόνο) συναντήσεων και αγώνων σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Αρκετά είναι και τα Διεθνή Τουρνουά που έχουν γίνη θεσμός βασιζόμενα στο ισχυρό ατού που προσφέρει η εκάστοτε επιλεγμένη για την φυσική ομορφιά και την ιδιαιτερότητά της τοποθεσία.
Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, πως αυτό το Τουρνουά (ή έστω κάποιο παρεμφερές στον συγκεκριμένο τόπο) θα μπορούσε να έχη σημαντικότατες προοπτικές στο προσεχές μέλλον (εννοείται αναβαθμιζόμενο –γιατί όχι και σε ΔΙΕΘΝΕΣ- με χρηματικά έπαθλα).
Και μπορεί να υπάρχη ήδη κάποιος σκεπτικισμός ή και επιφύλαξι από ορισμένους, ως προς την επιλογή του χρόνου (ίσως μια ημερομηνία λίγο πιο καθυστερημένη να ήταν προτιμητέα), αλλά, νομίζουμε, ότι όλοι οφείλουμε αίροντας τις επιφυλάξεις μας, να στηρίξουμε την πρωτοβουλία του μικρού πλήν ενθουσιώδους συλλόγου της Ιστιαίας, να τον συγχαρούμε για την πρωτοβουλία του να αναλάβη μια τέτοια διοργάνωσι που θα μπορούσε να συμβάλη καί στην ανάπτυξη του Ευβοϊκού σκακιού καί στην τουριστική προβολή του Νομού μας,
και να του ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

8 σχόλια:

barbis είπε...

Tα συγχαρητήρια μου Αλέξανδρε για την πολύ ωραία ανάρτηση.Και εμείς θα θέλαμε να γίνουν οι αγώνες λίγο αργότερα για να παίξουν και οι μαθητές αλλά δυστυχώς η Αιδηψός μετά τις 10 Ιουνίου γεμίζει από ηλικιωμένους λόγω των ιαματικών λουτρών.Δεν πειράζει όμως ας παίξουμε μία φορά και εμείς οι μεγάλοι που έχουμε τόσο λίγες ευκαιρίες για σκάκι μόνοι μας.Οι μικροί έχουν τόσες πολλές ευκαιρίες μες τη χρονιά που κάθε άλλο παρά αδικημένοι είναι!

barbis είπε...

Προβλέπω ότι οι αγώνες θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή αξιόλογοι σκακιστές όπως Υ.Μ Βαγγέλης Κακκανάς από την Άμφισσα και η Έφη Ανδρικοπούλου που ανακηρύxθηκε πρόσφατα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στις γυναίκες στο παγκόσμιο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα
αποκτώντας αυτομάτως τον τίτλο της “ W.Fide Master” και διεθνές Έλο 2050!

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

θανάση,
σε εσάς της Ιστιαίας ταιριάζουν τα συγχαρητήρια για την προθυμία ανάληψης μιας διοργάνωσης με προοπτικές.
Εύχομαι να επιτύχετε για να το ξανακάνετε ακόμα καλύτερα του χρόνου. Και να έρθουμε να παίξουμε και εμείς -αν μας γίνη δεκτή η εγγραφή απο την ΕΣΟ...

barbis είπε...

Eίναι αξιοπερίεργο το πως η ΕΣΟ που γενικά είναι πολύ ελαστική στη δική σου περίπτωση είναι τόσο σχολαστική:)
Αντί να διευκολύνει έναν νέο σύλλογο να μπει στη δύναμη της κάθεται και ψάχνει και την παραμικρή λεπτομέρεια.Αν υπάρχει κάποια καθοδηγούμενη προσπάθεια πράγμα που δεν το πιστεύω θα πρέπει να καταγραφεί για άλλη μια φορά στα ρεκόρ οπισθοδρόμησης!
Έμαθα ότι η ομοσπονδία του πινγκ πονγκ έκανε αμέσως δεκτό το καταστατικό σας,αληθεύει;

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

Θανάση, είπες:
“η ΕΣΟ που γενικά είναι πολύ ελαστική”;

Εσύ, ως παλαιότερος στον χώρο ξέρεις καλύτερα.
Εγώ, πάντως κατά την περσινή μου επικοινωνία μαζί της νόμιζα ότι ΕΣΟ ήταν κάτι μεταξύ ΕΣΑ και "Sonder-Sicherheit".
Ένα μόνο παράδειγμα: βάζω στον φάκελλο με όλα τα προβλεπόμενα εκ του νόμου πιστοποιητικά για την εγγραφή ενός Συλλόγου στην δύναμί της. Και ΕΠΙΠΛΕΟΝ –επειδή διαισθάνθηκα ότι μπορεί να με εκβίαζαν με την ιδιότητα του προπονητή και να προσέβαλλαν την φίλαθλη ιδιότητά μου με την δικαιολογία ότι ήμουν Πρόεδρος στο σωματείο μου –είχαν προηγηθή σχετικές τηλεφωνικές συνομιλίες με μέλος του ΔΣ της- εσώκλεισα στον φάκελλο με την αίτησι ΕΓΓΡΑΦΗΣ του «ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ» επιστολή, στην οποία έθετα εν λευκώ την διαγραφή μου από το μητρώο των Προπονητών της «προκειμένου να διευκολύνω την αναγνώρισι του Συλλόγου εις τον οποίο ήθελα να κρατήσω την θέσι του Προέδρου του ΔΣ.».
Αποτέλεσμα; Με διέγραψαν εν ψυχρώ από το Μητρώο, χωρίς να μου εξηγήσουν και ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝΕ τον «Αβαξ και Πεσσοί»!!
[Όλο αυτό το διάστημα η συστηματική ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΙ μου, πέρναγε καί από το ΔΣ της ΕΣΟ]...

Φυσικά η ΕΦΟΕΠΑ (η Ομοσπονδία του Πίνγκ Πόνγκ) που της στείλαμε αναγνωριστικά & μέσω του Δικηγόρου μας το Καταστατικό μας, απάντησε ΕΓΓΡΑΦΩΣ ότι ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ τον Σύλλογό μου. Παρόλο που ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΜΗ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΑΦΗ με το άθλημα αυτό ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, ΟΥΤΕ έχω την ιδιότητα του ΑΘΛΗΤΗ τους!
Αντίθετα η Ομοσπονδία ΜΟΥ (εκτός του –προσωρινού, έστω- τίτλου του Προπονητή στο Μητρώο της –πόσοι, αλήθεια στην Εύβοια τον έχουν;- μου έχει δώσει @ τον τίτλο ΥΜ, ως ΑΘΛΗΤΗ της εδώ και 30 χρόνια) με έωλες, νομικίστικες, δικαιολογίες με απέρριψε. Έναν Σύλλογο με εγνωσμένη ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ στο ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΚΑΚΙ (–πόσοι με ξεπερνάνε στην Ελλάδα;)
Έναν Σύλλογο με Καταστατικό που στάζει ΣΚΑΚΙ και Πολιτισμό από πάνω έως κάτω.
Έναν Σύλλογο με Σκακιστικό περιοδικό.
Έναν σύλλογο με το πρώτο ιδρυθέν Ιστολόγιο ανάμεσα στους Συλλόγους της Εύβοιας (μπορεί και ανάμεσα σε όλην την ΤΕΣΣΑΣ).
Με ένα ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ σταθερά μέσα στα 20 πρώτα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ τόπων (Blogs και Sites) στην Ελλάδα από πλευράς επισκεψιμότητας. [Τελευταίο 5μηνο έχουμε την τύχη να είμαστε ακόμα ψηλότερα. Φτάσαμε κάποια στιγμή κατά την ALEXA στην 5η θέσι!! (με θέσι >< 400.000 στον κόσμο)].
Και Όλα αυτά ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ. Χωρίς χορηγούς, αλλά και ΧΩΡΙΣ τεχνική ΒΟΗΘΕΙΑ ή ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΙ από την Ομοσπονδία, τον Δήμο ή κάποιον φορέα. [Όλη η ευγνωμοσύνη μας στην Μητρόπολι και την Ενορία μας για την Αίθουσα των μαθημάτων των παιδιών].
Το τότε ΔΣ της ΕΣΟ ακριβό στο ξίδι και φτηνό στο λάδι, μας επέστρεψε πέρυσι τον Φάκελλο Εγγραφής για να καθυστερήσουμε να μπούμε στην δύναμί της έναν χρόνο.
Μέχρι τότε, σου λέει, ποιός ζή και ποιός πεθαίνει.
Ποιός ενδιαφέρεται για τα 50 παιδιά που έχω στο Σύλλογο ή για την αληθινή ανάπτυξι του Σκακιού στην περιοχή μας;
Κάποιοι ποντάρουν και στην αποθάρρυνσί μας.
Κάποιοι ΔΕΝ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ.
Προφανώς περισσεύουμε!
Και καλά εγώ και οι συνομήλικοι φίλοι και συνεργάτες μου. Τα τόσα ενθουσιασμένα με το Σκάκι παιδιά;

Θανάση, πέρυσι τέτοια εποχή έκανα για 4η συνεχόμενη φορά ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ. Λυσσάξανε να ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΩ. Έκαναν (δεν το έχω δημοσιοποιήση) και άνωθεν παρεμβάσεις?! Επιπλέον, μπορεί και να μην το πιστέψης, ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΟΥΤΕ ΣΚΑΚΙΕΡΕΣ??
ΤΟ ΕΚΑΝΑ (έστω με 80 …μόνο παιδιά)!
Τα κατάφεραν όμως:
Εφέτος, λοιπόν, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΩ.
Η αντοχή μου –και πολλών συνεργατών μου- κλονίστηκε. Δεν είναι δύσκολο να δηλητηριάζεις τον ενθουσιασμό των απλών ανθρώπων.

Αλλά, από την άλλη, σκέφτομαι, ό,τι δεν μας σκοτώνει…

barbis είπε...

A ρε Αλέξανδρε ακόμα δεν έχεις καταλάβει τι γίνεται!Αυτοί στην ΕΣΟ είναι οι καλύτεροι άνθρωποι αρκεί να είσαι μαζί τους.Αν διαφωνείς μαζί τους(ή πιο σωστά μαζί του:) ) γίνονται "θηρία ανήμερα".Και θα μου πεις εσύ πότε πρόλαβες και διαφώνησες αφού ακόμα δεν μπήκες?Ο λόγος είναι ο ίδιος που οδήγησε ολόκληρο πρόεδρο της ΕΣΟ και αντιπρόεδρο της FIDE να επέμβει και να παρεβρεθεί αυτοπροσώπως στην εκλογική διαδικασία της μικρής ΤΕΣΣΑΣ.Τι να κάνουμε είσαι άτυχος και έχεις ισχυρούς εχθρούς!

Ανώνυμος είπε...

νομίζω όμως ότι έχεις και φίλους...

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

@ greekchesspolitics
Τάκη, έχεις δίκιο!
Δόξα τω Θεώ, έχω και φίλους. Λίγους κι εκλεκτούς. Αλλά με τους περισσότερους είμαστε μακριά. Κι όλοι με τα μικρά ή μεγάλα προσωπικά τους βάσανα...
Ά, κι όλοι επίσης μακρυά απο τα λεφτά και την εξουσία.
Βέβαια, ο Ευριπίδης μας το ξεκαθαρίζει: "Τίποτα καλύτερο απο τον ειλικρινή φίλο, ούτε τα πλούτη, ούτε η απόλυτη πολιτική εξουσία"
["ΟΥΔΕΝ ΚΡΕΙΣΣΟΝ Ή ΦΙΛΟΣ ΣΑΦΗΣ,
ΟΥ ΠΛΟΥΤΟΣ, ΟΥ ΤΥΡΑΝΝΙΣ" Ευρ., Ορέστ.]
Δίδαγμα:
Οφείλω (-ουμε) -και σ' ευχαριστώ για την λακωνική, αλλά λίαν ουσιαστική παρέμβασί σου- να τους θυμάμαι συχνότερα και να μην αμελώ τις σχέσεις και δή τις φιλίες μου!