Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΚΑΚΙ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ, ΛΗΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ. Α΄ ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΣΚΑΚΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: ΛΗΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ & [ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ]
Α΄ ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
SCACCHI SCOLASTICI: La Prima Scuola Elementare di Calkida
Finito il suo Campionato Interno

Η σχολική χρονιά κυλάει προς το τέλος της και μαζί με τα μαθήματα τερματίζονται η μία μετά την άλλη οι εξωσχολικές δραστηριότητες που κι εφέτος «φιλοξενήθηκαν» από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων.

Τα μαθήματα σκακιού βρίσκονται κι αυτά στην λήξι τους.
Το Ιστολόγιό μας παρακολουθεί στενά και την πορεία των μαθημάτων σε τρία συνεργαζόμενα Σχολεία της Χαλκίδας, αλλά (όπως ήδη έχει καταφανή από σχετικές αναρτήσεις) και την εξέλιξι των εσωτερικών πρωταθλημάτων σ’ αυτά.
Αρχίζουμε την τελική επισκόπησι του αγαπημένου μας θέματος με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδος.

Για το γενικό πλαίσιο των μαθημάτων σκακιού στο Σχολείο αυτό έχουμε άλλοτε αναφερθή.

ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΑΡΙΩΝ
Το Τμήμα Αρχαρίων με τα δέκα μικρά παιδιά, μαθητές της Α΄ και Β΄ Τάξης, ολοκλήρωσε το εσωτερικό πρωταθληματάκι του με απρόσμενα μεγάλο ενθουσιασμό.
Και παρ’ όλη την έλλειψι ομοιογένειας ως προς την δυναμικότητα. Από την αρχή μάλιστα είχε καταγραφή η υπεροχή δύο από τους διεκδικητές του τίτλου. Του Κωνσταντίνου Κακάτσου, τελικού νικητή με 14 βαθμούς, και του Νίκου Ντούρμα, (δεύτερος με 13).
Από κοντά όμως τερμάτισαν οι ισοβαθμίσαντες Βασίλης Δημητρός και Κωνσταντίνος Μπακρής (μαθητής Α΄ Δημοτικού!), αμφότεροι με 9 βαθμούς.
Η σειρά κατάταξης των υπολοίπων:
5.Λευτέρης Κατσούλης
6.Βαγγέλης Λειβαδιωτάκης
7.Παναγιώτης Μιχαλιέρης
8.Ζαζαρίας Παπαγεωργίου
9. Λεονάρντο Λεονάρντο
Και 10. Σωτήρης Λούταϊ
Μοναδικό παράδοξο της χρονιάς η μη συμμετοχή (έστω ενός) κοριτσιού.
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ
Σκληρότερος ο συναγωνισμός στο τμήμα των προχωρημένων και με ιδιαίτερα αξιοπρεπή εμφάνισι των 3 κοριτσιών που έλαβαν μέρος μαζί με τα υπόλοιπα 10 αγόρια στην γραμμή εκκίνησης του εσωτερικού πρωταθλήματος.
Την 1η θέσι μοιράζονται (όπως και τις νίκες στις δύο μεταξύ τους συναντήσεις) ο Χρήστος ο Κακάτσος και ο Δημήτρης ο Νείλας με 14 βαθμούς σε 16 αγωνιστικές.
Στην 2η θέσι ο προηγούμενος στην αρχή του 1ου γύρου Δημήτρης Κουκάς (με 12,5 βαθμούς) και στην τρίτη ο σταθερά ανερχόμενος Στάθης Τερερές (με 12 βαθμούς)
Με 11 βαθμούς στην 4η θέσι ο Αργύρης Κουνής (που είχε και 1 μηδενισμό λόγω απουσιών) και στην 5η θέσι η Αντωνία Παύλου με 10.
Ακολούθησαν κατά σειρά:
6. Βάλια (Βασιλική) Κηρύκου
7.Νίκος Σαραντίτης
8.Βίκτωρ Γκούβερης
9.Θεοδώρα Παρασκευά
10.Αντώνης Λυμπέρης
11.Σταμάτης Μανής
κ.α.

Προτάθηκαν για βράβευσι εκτός τους 3 πρώτους της Γενικής καί τα τρία κορίτσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: