Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

ΕΝΑ ΣΙΜΟΥΛΤΑΝΕ "ΤΑΝΤΕΜ" ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ. Una Simultanea "Τantem" al nostro circolo, "Avax e Pessoi"!

Η μαζική απουσία μαθητών (του 7ου Δημοτικού Σχολείου - απουσία δικαιολογημένη απολύτως λόγω συμμετοχής σε διήμερη εκδρομή του Σχολείου τους) από το Τμήμα Μεσαίων 2 στο μάθημα του περασμένου Σαββάτου, στάθηκε η αφορμή να υλοποιηθή -απρογραμμάτιστα - μία ιδέα του Παναγιώτη Γιαννούτσου.
Ο πρόεδρος της Ευβοϊκής Ένωσης Σκακιστών είχε προτείνη να κάνουμε μαζί ένα Σιμουλτανέ «τάντεμ» κατά την εφετινή κοπή της πίττας μας, στην έδρα μας, στο Πνευματικό Κέντρο. Όμως την ημέρα εκείνη οι πιτσιρικάδες μαθητές του Συλλόγου μας είχαν ξεσηκωθή στην ιδέα να κάνουμε το πρώτο μας Τουρνουά Αντισκάκι, και γι’ αυτό δεν αποδεχθήκαμε τελικά την πρότασι του υψηλού προσκαλεσμένου μας, ο οποίος έμεινε μόνος στο σιμουλτανέ εκείνο - και τα κατάφερε περίφημα!

Προχθές όμως, ο Νίκος Σκαλκώτας απεδέχθη αμέσως την δειλά-δειλά διατυπωμένη πρότασί μου, ως φαεινή ιδέα για κάτι διαφορετικό, και αμέσως μετά το θεωρητικό μάθημα, στήσαμε τους πεσσούς σε 12 σκακιέρες και ετοιμαστήκαμε να αντιμετωπίσουμε αντίστοιχο αριθμό αντιπάλων. Πραγματοποιήθηκε λοιπόν έτσι απλά, αλλά με πολύ ενθουσιασμό από όλες τις πλευρές και με ιδιαίτερη, μάλιστα, επιτυχία απο την μεριά των δύο ενελλασσομένων σκακιστών, το πρώτο -εξ όσων γνωρίζω- σιμουλτανέ "ΤΑΝΤΕΜ" στην πόλι μας.
[Κ. Καββαθάς, Γ. Σοϊλεμέζης, Α. Μαντζούτας. Τα τρία πέμπτα από την ισχυρή παρέα των παιδιών της τετάρτης τάξης του Πολυπρωταθλητή στην Εύβοια 20ου Δημοτικού Σχολείου!]

Το τελικό 12-0 επισφράγισε την εντύπωσι που σχηματίσαμε με τον Νίκο Σκαλκώτα, πως καταφέραμε να συνδυαστούμε επιτυχώς σ’ αυτό το σαφώς πιο δύσκολο (λόγω της εναλλαγής στο παίξιμο και στην απαγορευόμενη συνεννόησι των δύο πρωταγωνιστών) είδος σιμουλτανέ παιχνιδιού.

Η επίδειξι-αγώνας κράτησε περισσότερο από 2 ώρες και απολαύσαμε ενδιαφέρουσες κι αμφίρροπες αναμετρήσεις με τα παιδιά των τμημάτων Μεσαίων 2 και προχωρημένων).
Την σθεναρότερη αντίστασι προέβαλαν οι Ρακαντάς Βαγγέλης (έχασε ευκαιρία ισοπαλίας στο φινάλε) και ο Κωνσταντίνος Σοϊλεμέζης, που μένοντας τελευταίος απ’ όλους και παιζοντας στο δύο εναντίον ενός λύγισε μετά από δίωρη προσπάθεια.
Τους τσιγκούνηδες, (όπως σωστά μας χαρακτήρισε ο Νίκος ο Σκαλκώτας - αφού δεν αποδεχθήκαμε 3-4 προτάσεις ισοπαλίας), εναλλασόμενους μονομάχους δυσκόλεψαν και οι παρτίδες με Άκη Κυμουρτζή, Παναγιώτη Σαββόπουλο, Γιώργο Σοϊλεμέζη και Γιάννη Σφυρίδη.
Αφού γκρινιάξαμε σε κανα δυό ζωηρότερους για την ανυπομονησία τους, στο τέλος οι δύο προπονητές δώσαμε συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους.
Και γλυκαθήκαμε στην σκέψι να το επαναλάβουμε μια άλλη φορά σε μεγαλύτερη κι επισημότερη ίσως διάστασι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: