Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΚΑΚΙ: ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΕΥΒΟΙΑΣ 2009: Ένα διαφορετικό σχόλιο. Commento sul Torneo x gli Scacchi Scolastici Reggione Eubea

1. ΟΜΙΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ (ΔΥΝΑΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ, ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ)

Σε λίγες μέρες θα διεξαχθή (όπως ήδη έχουμε αναφέρη) η προκριματική φάσι του Σχολικού Πρωταθλήματος στην πόλι μας και στο ατομικό και στο ομαδικό σκέλος.
Ειδικά στο Ομαδικό θα έχουμε νέα δεδομένα, για τα οποία ακριβώς αξίζει, νομίζουμε, ένα σχόλιο.
Λοιπόν, για πρώτη φορά θα έχουμε την συμμετοχή ισχυρών ομάδων απο τρία, τουλάχιστον, Σχολεία της πρωτεύουσας του Νομού, και μάλιστα με δύο διαφορετικές ομάδες κάθε Σχολείο, με συνέπεια να διαμορφώνεται ένα κλίμα έντονου συναγωνισμού.
Κατα την δική μας, πάντα, εκτίμησι, για πρώτη φορά τα τελευταία 4-5 χρόνια ένα σχολείο δεν θα είναι το απόλυτο φαβορί. Και αναφερόμαστε, βέβαια, στο 20ο Δημοτικό Χαλκίδος, που ήταν τα τελευταία χρόνια σχεδόν απόλυτος κυρίαρχος στο Σχολικό Σκάκι στην Εύβοια.
Το Σχολείο-Περσινός Πρωταθλητής (και μάλιστα με την πολύ μεγάλη επιτυχία στα τελικά του Σχολικού Πρωταθλήματος στο Πόρτο Καρράς, όπου –με το καλύτερο ρεκόρ ιστορικά στον Σχολικό Σκάκι για Σχολείο της Εύβοιας- κατετάγη ισόβαθμο στις θέσεις 8-12) κατεβαίνει στους αγώνες με δύο ομάδες (με συνθέσεις περίπου ίδιας ισχύος) και μάλλον θα είναι ένα από τα δύο σχολεία που θα προκριθούν στο Περιφερειακό.
Εν τούτοις το Σχολείο που φαίνεται να έχη τον τίτλο του "φαβορί" εφέτος στην Εύβοια είναι το 7ο Δημοτικό Χαλκίδος με την πολύ ισχυρή πρώτη του ομάδα να έχη τον πρώτο λόγο. Βεβαίως ο συναγωνισμός των παιδιών και το ταλέντο τους δεν αφήνει έξω από τις πιθανότητες διάκρισης καί την δεύτερη ομάδα αυτού του σχολείου με το πολυπληθές Σκακιστικό του Τμήμα.
Τον τίτλο του «αουτσάιντερ» κερδίζει στις προβλέψεις μας το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδος με μόνο, όμως, την πρώτη από τις δύο του ομάδες, καθώς υπάρχει διαφορά δυναμικότητος ανάμεσα στις δύο 6μελείς συνθέσεις τους.

2. ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Δεν χρειαζόμαστε, βέβαια, κάποια εσωτερική πληροφόρησι για τα θέματα που αφορούν την καλλιέργεια του Σκακιού σε αυτά τα τρία συγκεκριμένα Σχολεία και το αγωνιστικό επίπεδο των μαθητών τους καθώς τυχαίνει να γνωρίζουμε τα πράγματα από πρώτο χέρι.
Ως καθ’ ύλην αρμόδιοι., λοιπόν, σας παρουσιάζουμε τις συνθέσεις και των έξι προαναφερθεισών ομάδων, με τα ονόματα των μαθητών σε αλφαβητική και όχι βέβαια αξιολογική σειρά:

Κ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Α΄ ΟΜΑΔΑ: «ΜΙΚΤΗ ΕΚΤΑΚΙΑ»

ΙΣΜΙΡΟΓΛΟΥ Βάσω
ΡΑΚΑΝΤΑΣ Βαγγέλης
ΣΟΪΛΕΜΕΖΗΣ Γιώργος
ΣΦΥΡΙΔΗΣ Γιάννης
ΧΑΤΖΗΛΙΑ Έρση
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ Μάριος

……………………..

Β΄ ΟΜΑΔΑ: «ΜΙΚΤΗ ΤΕΤΑΡΤΑΚΙΑ»
ΓΚΟΥΝΤΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλης
ΚΑΒΒΑΘΑΣ Κωνσταντίνος
ΜΑΝΤΖΟΥΤΑΣ Ανδρέας
ΠΑΠΠΑ Έλευθερία
ΦΛΩΡΟΣ Γιώργος
ΧΑΛΙΩΤΗΣ Δημήτρης

Ζ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ :
Α΄ ΟΜΑΔΑ: «Προχωρημένοι»

ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ Μάνος
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ Νίκος
ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ Χρήστος
ΖΗΣΙΜΟΥ Βούλα
ΜΕΤΑΞΑΣ Μίλτος
ΦΛΩΚΟΥ Μαρία

……………………..

Β΄ ΟΜΑΔΑ: «Μικτή»

ΑΝΔΡΙΩΤΟΥ Στεφανία
ΑΝΤΩΝΙΟΥ Θανάσης
ΜΕΤΟΧΙΑΤΗΣ Μάριος
ΦΙΛΟΣ Κωνσταντίνος
ΦΡΑΓΚΟΣ Ανδρέας
ΦΡΑΓΓΙΑΣ Γιώργος


Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ:
Α΄ ΟΜΑΔΑ: «Προχωρημένοι»

ΚΑΚΑΤΣΟΣ Χρήστος
ΚΟΥΚΑΣ Δημήτρης
ΚΟΥΝΗΣ Αργύρης
ΝΕΙΛΑΣ Δημήτρης
ΠΑΥΛΟΥ Αντωνία
ΤΕΡΕΡΕΣ Στάθης
……………………..


Β΄ ΟΜΑΔΑ: «Μικτή»

ΓΚΟΥΒΕΡΗΣ Βίκτωρ
ΚΑΚΑΤΣΟΣ Κωνσταντίνος
ΚΗΡΥΚΟΥ Βάλια
ΛΥΜΠΕΡΗΣ Αντώνης
ΝΤΟΥΡΜΑΣ Νίκος
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ Θεοδώρα

3. ΟΜΙΛΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ. "ΦΑΒΟΡΙ" ΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ;
Στα Γυμνάσια οι προβλέψεις μας λένε για επικράτησι –για μια ακόμη φορά- του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδος, αλλά η κατάκτησι της ποθητής πρώτης θέσης με την πρόκρισι στο Περιφερειακό δεν πρόκειται αυτή τη φορά να είναι εύκολη. Η διάσπασι της ισχύος του σε δύο περίπου ισοδύναμες ομάδες, αφήνει αρκετό χώρο στους αξιόμαχους αντιπάλους του, την ομάδα του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδος κατά κύριο, και την ομάδα του Γυμνασίου του Κανήθου κατά δεύτερο λόγο, να διεκδικήσουν αυτοί το έπαθλο για λογαριασμό τους.

Απο τα ανωτέρω καταλαβαίνει κανείς ότι σ’ αυτό το Ομαδικό Σχολικό στην Χαλκίδα, όλα είναι ρευστά, ως προς τις διακρίσεις και τις τελικές προκρίσεις και ότι εξ αυτού, το σχετικό τουρνουά προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό.
Να ευχηθούμε σε όλα τα παιδιά ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ και ρυθμιστής των προσπαθειών τους να είναι και τώρα και πάντοτε η ευγενής άμιλλα !

Δεν υπάρχουν σχόλια: