Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Ιμάν ΜΑΛΕΚΙ Ένας ζωγράφος. Γ΄ Τοπία και Παιδιά. 7 πίνακες, 2 Βίντεο και τα "όμορφα" πτώματα. Maleki, 3rd part, Landscapes and Children (+ a comment)

Ιμάν ΜΑΛΕΚΙ Ένας ρεαλιστής ζωγράφος. Γ΄ Τοπία και Παιδιά.
Επτά πίνακες, ένα Βίντεο και τα …όμορφα πτώματα.
Iman Maleki: Photos or Paintings? 3rd part, Landscapes and Children. 7 Paintings, 2 videos and a comment about ...beautiful (dead) Bodies
Iman Maleki: Foto oppure Pitture? Terza parte: Paesaggi e Bambini (7 Quadri, 2 videos e un commento sull’ Arte di cadaveri).

Ίσως οι ειδικοί περι την ζωγραφική τέχνη αναγνώστες μας να διαφωνούν με την συμπάθεια που κρύβει το αφιέρωμα του παρόντος Ιστολογίου σ’ αυτόν τον Ιρανό ζωγράφο -βλ. και τα προςφάτως δημοσιευμένα, πρώτο και δεύτερο μέρος- και ίσως να εκτιμούν πολύ λιγότερο από εμάς τους αδαείς το έργο και το ταλέντο του ζωγράφου.

ΒΙΝΤΕΟ 1

Όμως, εμείς προτιμούμε εκατομμύρια φορές την αθωότητα και την πολύχρωμη μαγεία που αποπνέει το έργο του Μαλέκι , από κάποιες κουλτουριάρικες αηδίες είτε στρατευμένης τέχνης (σαν λ.χ. την απίστευτα προκλητικά βλάσφημη συμμετοχή του ακατανόμαστου Βέλγου στην έκθεσι Outlook κατά την "πολιτιστική Ολυμπιάδα" του 2004) είτε τέχνης αυτονομημένης από την ηθική διάστασι του πολιτισμού, όπως η τρέχουσα έκθεσι με έργα καμωμένα από ανθρώπινα μέλη ή ατεμάχιστα πτώματα.

[H Έκθεσι "BODIES..." φιλοξενείται στην πόλι της Αθηνάς, του Θησέως, του Σωκράτους και των άλλων αρχαίων και αιωνίων παιδιών (στην Τεχνόπολις, στο Γκάζι), υπο την αιγίδα του Δήμου της(!), με τον υπότιτλο «Ένα ταξίδι στο ανθρώπινο σώμα» από τις 7 Φεβρουαρίου. Οι υπεύθυνοι συνοδεύουν την παρουσίασι του θέματος της έκθεσης στο επίσημο site με το παρακάτω ελκυστικό προλογικό κείμενο:

"Το ανθρώπινο σώμα, μια συναρπαστική εμπειρία!
BODIES... Η Έκθεση
Στην έκθεση παρουσιάζονται με σεβασμό (sic) αληθινά ανθρώπινα σώματα στην ολότητά τους ή ανά μέρη, τα οποία έχουν διεξοδικά διαχωριστεί και διατηρηθεί μέσω μιας πρωτοποριακής διαδικασίας δίνοντας έτσι η ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν την ομορφιά και την πολυπλοκότητα των ίδιων τους των σωμάτων, των οργάνων και των συστημάτων του ανθρώπινου οργανισμού. "

Καμμία λέξι και στο παρακάτω ενημερωτικό τους για την προέλευσι των ανθρωπίνων μελών και βέβαια ούτε κουβέντα για την υποψία ιερότητας και τον πραγματικό σεβασμό του ανθρωπίνου σώματος…]


ΒΙΝΤΕΟ 2

Δεν υπάρχουν σχόλια: