Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΚΑΚΙ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ: TO 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2009. SCACCHI SCOLASTICI: La Prima Scuola Elementare di Calkida

ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΚΑΚΙ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ
ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
SCACCHI SCOLASTICI: La Prima Scuola Elementare di Calkida
Il suo Campionato Interno

Είναι γνωστό, πιστεύουμε, στους καλοπροαίρετους επισκέπτες και αναγνώστες μας το πρωταρχικό ενδιαφέρον του Συλλόγου μας, γενικά, και προσωπικά του υπογράφοντος για το Σχολικό Σκάκι.
Εν όψει των διοργανώσεων προκριματικού χαρακτήρα της Σκακιστικής Ομοσπονδίας που θα κορυφωθούν στους αγώνες της Τελικής φάσης του Σχολικού Πρωταθλήματος, και οι οποίοι (δεν είναι ακόμη αποφασισμένο πού, αλλά ) θα γίνουν το τριήμερο 11-13 Απριλίου, (δήτε την επίσημη ανακοίνωσι της ΕΣΟ, εδώ), θα δημοσιοποιήσουμε κάθε σχετική με το Σκάκι στα Σχολεία της περιοχής μας πληροφορία ή ενημέρωσι (εννοείται και από οποιονδήποτε σχετιζόμενο φορέα ή ιδιώτη).

Αρχίζουμε από την …αρχή:

Το Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Είχαμε αναφερθή, σε σχετικό δημοσίευμα –συνεργασία από μαθήτριά μας- πέρυσι στην δραστηριότητα και στην σκακιστική ιστορία του Σχολείου αυτού (δημοσιεύσαμε και σχετικό άρθρο στον Νέο Παλαμήδη, τεύχος 3, Μάρτιος 2008, σ. 37).
Ο (νέος) Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου προσφέρει και εφέτος την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα του πνευματικότερου των παιχνιδιών στα παιδιά του Σχολείου.
Από πρίν απ’ τα Χριστούγεννα έχουν αρχίση τα μαθήματα σε δύο ολιγομελή τμήματα μαθητών για μια ώρα την εβδομάδα.

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ‘ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ’
Έχοντας πια αποφοιτήση η περσινή ραχοκοκκαλιά του ισχυρού τμήματος του Σχολείου, που αποτελείτο από μαθητές της Στ΄ Τάξης, εφέτος 12 παιδιά –τα περισσότερα από την Δ΄ Τάξη- διαμόρφωσαν το «Τμήμα των Προχωρημένων» του Σχολείου.
Το Τμήμα αυτό έχει ξεκινήση, εδώ και λίγο καιρό το Εσωτερικό του Πρωτάθλημα, με ένα σύστημα κυκλικό (‘πούλ’ ή «ράουντ ρόμπιν») έντεκα γύρων.
Μέχρι στιγμής στην βαθμολογία (πριν από τον 4ο γύρο) προηγούνται οι:

1-4 Δημήτρης Κουκάς (με 1 αγώνα λιγότερο), Στάθης Τερερές (με 1 αγώνα λιγότερο), Χρήστος Κακάτσος και Βάλια Κηρύκου βαθμοί 2
5-6 Θεοδώρα Παρασκευά και Νίκος Σαραντίτης βαθμοί 1,5
7-10 Δημήτρης Νείλας (με 1 αγώνα λιγότερο), Αργύρης Κουνής (1 αγώνα λιγότερο) Βίκτωρας Γκούβερης (κι αυτός με 1 αγώνα λιγότερο)και
Αντωνία Παύλου, όλοι με έναν βαθμό.
Ακολουθούν οι υπόλοιποι.

Αποτελέσματα Γ΄ Γύρου και αναβολές:
Θεοδώρα – Νίκος 0,5-0,5
Αντωνία – Χρήστος 1-0 ! (η έκπληξι της αγωνιστικής)
Στάθης – Βάλια 1-0

[Στην φωτο: Πρώτο πλάνο, ο Χρήστος Κακάτσος –εκ των φαβορί- πανηγυρίζει έχοντας σχεδόν κερδισμένη θέσι με την Αντωνία Παύλου. Μετά από λίγο θα πληρώση την απροσεξία με την Βασίλισσά του]

Αναβολές:
Αργύρης – Δημ. Νείλας
Σταμάτης Μανής - Δημήτρης Κουκάς
Βίκτωρ – Αντώνης Λυμπέρης

Οι αναβολές δεν έχουν, φυσικά, αποφευχθή, αλλά υπάρχει πολύς ενθουσιασμός, και, βέβαια, φοβερός συναγωνισμός!


(Προσεχώς: Το Τμήμα Αρχαρίων)

2 σχόλια:

Ηλίας Οικονομόπουλος είπε...

Καλή συνέχεια σε όλα τα παιδιά! Να αγαπάνε το σκάκι και να χαίρονται τον αγώνα. Με την άδειά σας θα δημοσιεύσω κάποια στιγμή τα αποτελέσματα από τους αγώνες σας στο ιστολόγιό μου, μαζί με τους αγώνες από τα σχολεία που παραδίδω μαθήματα.

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

Φίλε Ηλία,
Η ευγένειά σου σκλαβώνει και δεν θα σου αρνιόταν κανείς, ακόμη κι αν δεν σε γνώριζε.
Πόσο μάλλον εγώ που σε εκτιμώ βαθειά και μοιράζομαι μαζί σου την ανιδιοτελή αγάπη για το Σκάκι -και δη το Σχολικό.
Παρακαλώ!