Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

ΣΙΜΟΥΛΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΝΤΙΣΚΑΚΙ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ . New Year with a Simultaneous and a Losing (alias Suicide) Chess Tournament!

SIMULTANEA Scacchi E TORNEO Vinciperdi x la festa del nostro Circolo “AVAX kai PESSOI
ΣΙΜΟΥΛΤΑΝΕ ΚΑΙ ΜΙΝΙ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 'ΑΝΤΙΣΚΑΚΙ' ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ
New Year with a Simultaneous and a mini Losing (alias: Suicide) Chess Tournament for our Club members

Ο σύλλογός μας
«ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ» έκοψε την καθιερωμένη Βασιλόπιτα εχθές Κυριακή, 18 Ιανουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Δημητρίου παρουσία του ΔΣ, αρκετών μελών και φίλων.
Την ευχή κατά την ευλογία του …«πλακούντος» διάβασε, ως εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού που φιλοξενεί στοργικά το Σκακιστικό μας Τμήμα, ο πατήρ Αθανάσιος. Ο εορτάζων έγγαμος ιερεύς δεν παρέλειψε να μας απευθύνει χαιρετισμό και εγκάρδιες ευχές –πριν δεχθεί και τις δικές μας.

Μετά την σύντομη ομιλία του Προέδρου, έγινε η κοπή της Πίτας (ξεχωριστά για τα μέλη του ΔΣ και για τους φίλους και τα παιδιά).
Τα φλουριά έτυχαν, το μέν του ΔΣ στην Γραμματέα μας, κα Ζωή Κωνσταντινίδου, ενώ το φλουρί των παιδιών κέρδισε ο Ανδρέας Μαντζούτας, μαθητής της Δ΄ Τάξης του Κ΄ (20) Δημοτικού Σχολείου και εγγεγραμμένος στο 'Μεσαίων 1' Σκακιστικό Τμήμα του Συλλόγου μας. [Ένα μικρό μυστήριο περιέβαλε το δεύτερο φλουρί των παιδιών, το οποίο ...ακόμη αναζητείται].
Τη μικρή τελετή μας τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ευβοϊκής Ένωσης Σκακιστών κ. Παναγιώτης Γιαννούτσος, ο οποίος απηύθυνε και ένα σύντομο φιλικό χαιρετισμό, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά την αμοιβαία διάθεση για συνεργασία με αφορμή το αγαπημένο μας άθλημα.


Η εφετινή κοπή πίτας περιλάμβανε και δύο «χάππενινκς» για τους μικρούς μας φίλους:
Ένα μικρό τουρνουά αντισκάκι, στο οποίο πήραν μέρος 14 μαθητές και νικητής αναδείχθηκε ο Χρήστος Δεληγιάννης, μαθητής τής Ε΄ Τάξης του Ζ΄ (7) Δημοτικού Σχολείου και εγγεγραμμένος στο

[Η φωτογραφία από τις συναντήσεις α΄ γύρου:
Πάρις Σοϊλεμέζης – Χρήστος Δεληγιάννης 0-2
και (στο βάθος) Άκης Κυμουρτζής – Ανδρέας Φράγκος 2-1]

"Μεσαίων 2" Σκακιστικό Τμήμα του Συλλόγου μας.

[Η φωτο από τον τελικό αυτού του μικρού τουρνουά («Α΄ Κύπελλο ‘ΑΝΤΙΣΚΑΚΙ’, 2009»): Χρήστος Δεληγιάννης - Κωνσταντίνος Σοϊλεμέζης 3-2!]



Παράλληλα, με πρωτοβουλία του κ. Γιαννούτσου διεξήχθη κι ένα σιμουλτανέ, στο οποίο ο Πρόεδρος της Ευβοϊκής, και ενεργός σκακιστής, αντιμετώπισε εννέα μαθητές και φίλους τού Συλλόγου, ταυτόχρονα, κατακτώντας ισάριθμες νίκες.

[Στην φωτο ο κ. Γιαννούτσος με την Βούλα Ζησίμου, («Μεσαίων 2»), την μόνη εκ των αντιπάλων του που προέβαλε ισχυρή αντίστασι στο σιμουλτανέ.]


Μέσα σ’ αυτό το εορταστικό κλίμα ανταλλαγής ευχών για ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, η εκδήλωση έληξε με την απονομή του επάθλου ( = Σκακιστικό βιβλίο ) στον νικητή του τουρνουά αντισκάκι και του δώρου (= Ιστορικό βιβλίο και απαλλαγή διδάκτρων) στον τυχερό της βασιλόπιτας, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για τον αποκριάτικο χορό.






*Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουμε στο μέλος του ΔΣ, κα. Αναστασία Γραμματικόγιαννη, για την συνεισφορά της στην προσφορά εδεσμάτων, τα οποία συνόδευσαν την Βασιλόπιτα.



Εκ του ΔΣ

Ζωή Κωνσταντινίδου

2 σχόλια:

antiproedros είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!


Ευχές κι' απο μένα για τον σύλλογο, Ζωή, αφού ΔΕΝ μπόρεσα να παραβρεθώ στην κοπή της πίτας, για λόγους υγείας όπως ξέρεις..

VITA είπε...

Ευχαριστούμε πολύ, Αλέξη, για τις ευχές.
Ευχόμαστε το 2009 να είσαι πολύ καλύτερα και να είσαι κοντά μας στις υπόλοιπες εκδηλώσεις μας. (σωματικά εννοώ, γιατί πνευματικά ξέρω ότι είσαι δίπλα μας πάντα). Ελπίζω η αρχή να γίνει με τον αποκριάτικο χορό μας.
Χρόνια Πολλά και εύχομαι τα προβλήματα να ξεπεραστούν.