Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Η ΑΤΤΑΛΕΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΗ ΜΕΤΑΛΛΙΑ; Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΕΠΙ ΚΕΦΑΛΗΣ – ΝΙΚΗΣΕ @ ΤΟΝ ΑΠΙΘΑΝΟ ΒΟΚΑΤΟΥΡΟ!! GHEORGHIADIS IN TESTA: SUPERANDO IL SORPRENDENTE VOCATURO

Στον έβδομο γύρο του μικρασιατικού Τουρνουά στην όμορφη Αττάλεια ο Γιάννης Γεωργιάδης σημείωσε πανάξια νίκη κατά του απίθανου νεαρού Ιταλού Ντανιέλε Βοκατούρο, που προηγείτο μέχρι σήμερα στο 6ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα, και θρονιάστηκε αυτός στην πρώτη θέσι, μόλις 2 γύρους πριν το τέρμα!!

ΕΧΘΕΣ
100 % ΑΞΙΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΙ (Η΄ ΝΟΡΜΑ) Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΙΕΘΝΗΣ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΗ- ΜΑΙΤΡ
Στον χθεσινό 6ο γύρο, ο Γεωργιάδης είχε έλθη ισόπαλος μετά από μια υπερμαραθώνια παρτίδα 1οο κινήσεων απέναντι στον πολύ (ευνοούμενο από την έδρα και τα προγνωστικά) Μικαέλ Γκούρεβιτς!
[Στην φωτο, ο Γκούρεβιτς, πριν την εν λόγω παρτίδα, στο βάθος. Πρώτο πλάνο: Βοκατούρο εναντίον Βίριγκ]
Η παρτίδα του 6ου αυτού γύρου εύρισκε τον Έλληνα παίκτη σε δυσχερή θέσι, καθώς εκαλείτο να παίξη εναντίον του ισχυρότερου παίκτη του Τουρνουά (ν. 1) –φυσιολογικού φαβορί και και μάλιστα με τα μαύρα. Και πράγματι ο δικός μας στο μέγιστο της παρτίδας βρισκόταν άσχημα στριμωγμένος. Μετά την 64η κίνησί του –είχαν μεσολαβήσει και κάποιες ανακρίβειες του Γκούρεβιτς- χρειάστηκαν άλλες 36 κινήσεις για να επιβεβαιωθή το ρηθέν υπο του "πατριάρχου" Σιαπέρα: «Το φινάλε αυτό είναι, γενικά, νούλα. (...) Όταν ο βασιλιάς είναι κοντά στον ίππο, η παρτίδα δεν χάνεται.»!:
Η ΠΑΡΤΙΔΑ ΤΟΥ-ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΟΥΡΕΒΙΤΣ


Play chess online!


ΣΗΜΕΡΑ
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ
Ο Γεωργιάδης φαίνεται ότι σ’ αυτό το Τουρνουά, εκτός από την καλή του φόρμα ευνοείται και από τις συγκυρίες. Σήμερα, (όπως εν μέρει και με τον Γκούρεβιτς) η προσπάθειά του και η ικανότητά του ανταμείφθηκαν. Θα μπορούσε, πάντως, να πάρη μισό πόντο λιγώτερο.
Μεταφέρω το σχόλιο του φίλου Μεγκάλοβιτς (Megalovic) από ανάρτησι σε ξένο σάιτ (όπου σας παραπέμπω και για επιπλέον σύντομη ανάλυσι της παρτίδας):
«Ίσως ο Βοκατούρο σήμερα απήτησε περισσότερα από τις τακτικές του δυνατότητες. Βρισκόταν σε τροχιά νόρμας για Γκρανμαίτρ, θα μπορούσε να ικανοποιηθή με την ισοπαλία (που θα μπορούσε να πάρη παίζοντας 19...Βb6). Προφανώς ο Ντανιέλε στόχευε και ακόμα μπορεί να τα καταφέρη- στην κατάκτησι του τίτλου».
Έτσι, με τους 5,5 βαθμούς του βρίσκεται μπροστά από τον ισόβαθμό του Γάλλο ΔΜ Άντονι Βίριγκ (WIRIG ANTHONY, 2464, θυμίζω πως τον «είχαμε» κερδίση στον 2ο γύρο) και μισό βαθμό πάνω από τους Βοκατούρο, Μώρ και Πάρλιγκρας. Ο πολύς Γκούρεβιτς γλίστρησε –μετά από την σημερινή αναπάντεχη ήττα του από τον Βίριγκ – στην 6η θέσι με 4,5 βαθμούς (μαζί με τον Αροσίτζε και άλλους τέσσερις). Ακόμα πιο πίσω το ν. 2 του Τουρνουά, ο Γεωργιανός Γκελασβίλι (με 4 μόνο βαθμούς: 12ος).
Η ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ
Με δύο ισοπαλίες απέναντι σε ισχυρότατους αντιπάλους (χθές τον Αιγύπτιο ΔΜ Αμπντέλ Ραζίκ (ABDEL RAZIK KHALED), και σήμερα τον Τουρκμένο ΜΔΜ Οντέεβ) βρίσκεται ακόμα σε τροχιά διάκρισης. Με τους 3,5 βαθμούς της είναι στην βαθμολογία (ΓΥΝΑΙΚΩΝ) ΠΑΛΙ ΤΡΙΤΗ και μόνο μισό βαθμό πίσω απο την Ελένη (που λέγαμε;)!

Η ΠΑΡΤΙΔΑ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
Πανάξια ισοπαλία (μετά από μια ήσυχη Ιταλική, ο Λευκός δεν αξιοποίησε το πλεονέκτημά του στο μέσον της παρτίδας, και μετά από ένα ανακριβές σχέδιο – 29.Ιθ2?! - οδηγήθηκε σε αλλαγή Βασιλισσών και μπροστά σε ισόπαλο φινάλε με ετερόχρωμους φού) απέναντι σε ισχυρότατο τιτλούχο!

Play chess online!


Η ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΝΑΞΙΑ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ


Play chess online!


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (Οι πρώτοι 10) ΜΕΤΑ τον Ζ΄ ΓΥΡΟ

1 17 IM GEORGIADIS IOANNIS 2383 GRE
2
8 IM WIRIG ANTHONY 2464 ...FRA ...
3
11 IM VOCATURO DANIELE 2445 ITA .5
4 6 GM MOHR GEORG 2488 .......SLO ...5
5 3 GM PARLIGRAS MIRCEA 2605 ROU .5
6 1 GM GUREVICH MIKHAIL 2624 TUR .4½
7 4 GM AROSHIDZE LEVAN 2526 GEO ...4½
8 9 IM ERDOGDU MERT 2460 TUR .....4½
9 13 IM HAKKI IMAD 2417 ...SYR .........4½
10 16 IM TODOROVIC JOVAN 2384 SRB 4½

Ολόκληρος ο πίνακας, στο επίσημο "σάιτ" των Αγώνων.

Η δύσκολη ισοπαλία που απέσπασε ο Γεωργιάδης από τον Ρώσσο εμιγκρέ-μισθοφόρο, αλλά και η περιφανής νίκη του απόψε, μπορεί να αποδειχθούν χρυσάφι για την τελική έκβασι της προσπάθειάς του για μεγάλη διάκρισι στο ισχυρό Τουρνουά του «6ου Μεσογειακού Πρωταθλήματος», της Μικρασιατικής Αττάλειας. Ίδωμεν!

ΑΥΡΙΟ

Ο Γεωργιάδης (μαύρος) με τον επίφοβο Σλοβένο ΜΔΜ Μώρ (νίκησε τον Γκελασβίλι!), ο Βίριγκ, μαύρα, με την "αλεπού", τον Πάρλιγκρας, και ο Βοκατούρο με τον Τούρκο Ερντογκντου.

Η Μακροπούλου με τον Σλοβένο ομοσπονδιακό Μαίτρ και ταβλαδόρο Πλέζετς (PLESEC DAMJAN, 2317).

Για όλα τα ζευγάρια βλ. την επίσημη κλήρωσι του 8ου Γύρου.

Ζωντανές παρτίδες (ενίοτε -όπως σήμερα- με προβλήματα στην μετάδοσι) εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: