Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΣΚΑΚΙΟΥ: Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΚΟΜΑ ΠΡΩΤΟΣ!! ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΤΟΝ ΠΑΡΛΙΓΚΡΑΣ. ATTALIA: GHEORGHIADIS REGE IN TESTA; VOCATURO SCIVOLA?!

Με την σημερινή ισόπαλη έκβασι στις αναμετρήσεις των 2 πρώτων ζευγαριών του 8ου γύρου, [GM PARLIGRAS MIRCEA -IM WIRIG ANTHONY ½ - ½2 GM MOHR GEORG - IM GEORGIADIS IOANNIS ½ - ½] δεν είχαμε αλλαγές στις δύο πρώτες θέσεις του Τουρνουά στην Αττάλεια.
Έτσι ο Έλληνας ΔΜ (not for long) Γιάννης Γεωργιάδης παρέμεινε στην ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΙ και περιμένει την ώρα της αλήθειας στην αυριανή τελική παρτίδα για να σφραγίση με μια λαμπρή επιτυχία την ήδη εξαιρετική του εμφάνισι σ’ αυτούς τους Αγώνες. Όχι μόνον εμείς, αλλά και όλος ο ελληνικός ζατρικιόφιλος κόσμος –πιστεύουμε- είναι στο πλευρό του.
Μπροστά του, τελευταίο υψηλό εμπόδιο μιας λαμπρής κούρσας, θα βρή τον ισχυρότατο Ρουμάνο Γκρανμαίτρ Πάρλιγκρας, νούμερο 3 του Τουρνουά και ένα από τα φαβορί για τον τίτλο.
Στην μεγάλη εμπειρία και το όνομα του επίφοβου αντιπάλου, ο Γεωργιάδης θα αντιπαρατάξη την νεανική του αλκή, αλλά και την αποδεδειγμένης αξίας και αντοχής –ειδικά σ’ αυτό το «πρωτάθλημα»- μαχητικότητά του. Ευξώμεθα...

ΔΕΥΤΕΡΗ –ΑΔΟΞΗ- ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΙΤΑΛΟΥ ΒΟΚΑΤΟΥΡΟ
Μικρή εκπληξι πρέπει να θεωρηθή η ήττα του Βοκατούρο από τον ισχυρό Τούρκο ΔΜ Ερντογκντού. Ο νεαρός Ιταλός προηγείτο σε όλη την παρτίδα, μέχρι την στιγμή που αφού έπαιξε και 1-2 ανακρίβειες στο μέσον της παρτίδας, διέπραξε ένα χονδροειδές λάθος κατά την 44η κίνησι. Από την άλλη αξιοσημείωτη τακτική ικανότητα –και ψυχραιμία- επέδειξε ο Τούρκος αντίπαλός του σε ιδιαίτερα περίπλοκες θέσεις. Το ατυχές αποτέλεσμα, στοιχίζει στον Βοκατούρο (ο οποίος μπορούσε σήμερα να αρκεστή και στην ισοπαλία - κάποια στιγμή) την διεκδίκησι της πρωτιάς, (έπεσε στην έβδομη θέσι της βαθμολογίας), αλλά και την κατάκτησι της (τρίτης;) νόρμας γκρανμέτρ.



Play chess online!


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΟΙ 10 ΠΡΩΤΟΙ) ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Θ΄ ΓΥΡΟ
1 17 IM GEORGIADIS IOANNIS 2383 GRE 6
2 8 IM WIRIG ANTHONY 2464 FRA 6
3 1 GM GUREVICH MIKHAIL 2624 TUR 5½
4 3 GM PARLIGRAS MIRCEA 2605 ROU 5½
5 9 IM ERDOGDU MERT 2460 TUR 5½
6 6 GM MOHR GEORG 2488 SLO 5½
7 11 IM VOCATURO DANIELE 2445 ITA 5
8 4 GM AROSHIDZE LEVAN 2526 GEO 5
9 13 IM HAKKI IMAD 2417 SYR 5 10
10 IM HAZNEDAROGLU KIVANC 2451 TUR 5

Η ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ
Δεν κατάφερε να πάρη θετικό αποτέλεσμα η Μαρίνα Μακροπούλου από τον ισχυρό Σλοβένο ΟΜ (και ...ταβλαδόρο) PLESEC DAMJAN, με συνέπεια να μείνη στους 3,5 βαθμούς της – και να χάση προσωρινά ελπίζουμε -παίζει αύριο με τον Μαυροβούνιο MIJOVIC STEFAN, 2300-την επαφή με την τριάδα στην βαθμολογία των γυναικών (όπου προηγείται, όπως το ‘χαμε εικάση, η SEDINA .



Play chess online!


Η ΙΣΟΠΑΛΙΑΚΑΛΟΣ ΟΙΩΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
Για μια ακόμα φορά δοκιμάστηκε η αντοχή του σε κατώτερες θέσεις.
Ο λευκός κερδίζοντας το πιόνι γ5 πίστεψε (όπως κι όσοι παρακολουθούσαμε την παρτίδα) ότι θα μετέτρεπε σε εύκολη νίκη την ανωτερότητητα της θέσης του. Όμως ο Γιάννης συνδύασε με αξιοθαύμαστο τρόπο αμυντικές ικανότητες με ενεργητικό-δυναμικό παιχνίδι. Αποτέλεσμα: μετά την αλλαγή Βασιλισσών (γύρω στην 40ή κίνησι) μπήκε σε ένα δύσκολο φινάλε αυτός με Π και Ι εναντίον Π και Α και με πιόνι λιγότερο από τον αντίπαλο και πάλευε ηρωικά για 38 κινήσεις!!





ΤΑ ΔΕΚΑ ΠΡΩΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΟΥ Θ΄ ΓΥΡΟΥ:
1 IM WIRIG ANTHONY 6 - 5½ IM ERDOGDU MERT
2 IM GEORGIADIS IOANNIS 6 - 5½ GM PARLIGRAS MIRCEA
3 GM MOHR GEORG 5½- 5½ GM GUREVICH MIKHAIL
4 IM HAKKI IMAD 5 - 5 IM HAZNEDAROGLU KIVANC
5 IM TODOROVIC JOVAN 5 - 5 IM VOCATURO DANIELE
6 GM AROSHIDZE LEVAN 5 - 4½ GM ODEEV HANDSZAR
7 FM PLESEC DAMJAN 4½ - 4½ IM DORIC DARKO
8 IM SEDINA ELENA 4½ - 4½ FM ABDEL RAZIK KHALED
9 CM SANAL VAHAP 4½ - 4½ IM ATAKISI UMUT
10 GM GELASHVILI TAMAZ 4 - 4 GM EL GINDY ESSAM

Δεν υπάρχουν σχόλια: