Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ: ΜΙΑ ΗΤΤΑ ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ- Ο ΓΙΑΝΝΗΣ 2η ΘΕΣΙ!! ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ Ο ΙΤΑΛΟΣ ΒΟΚΑΤΟΥΡΟ! IMPRESSIONANTE VOCATURO IN TESTA!

ΔΕΥΤΕΡΟΣ Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ!!
ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΙ Η ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ!

Συμπληρώθηκε απόψε στο "6ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα", στην Αττάλεια, και ο πέμπτος γύρος με πολύ ευχάριστα αποτελέσματα για τα ελληνικά χρώματα.
Μετά από την ήττα τους στον 3ο γύρο, και ο Γιάννης Γεωργιάδης και η Μαρίνα Μακροπούλου, αποδίδοντας εξαιρετικά, σημείωσαν απανωτές νίκες ( Τρίτη και 13 - για τους αντιπάλους μας!). Ο Γιάννης μάλιστα βρίσκεται στην 2η ΘΕΣΙ της γενικής βαθμολογίας με τους 4 βαθμούς του!
Αλλά και η Μαρίνα μπήκε σε τροχιά διάκρισης με τις νίκες της, και με τους 2,5 βαθμούς βρίσκεται στην ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΙ της δικής της βαθμολογίας (του ομίλου γυναικών)!!

O γνώριμος στα ημέτερα Τουρνουά Γεωργιανός Γκελασβίλι έκοψε λίγο την φόρα χθές (3ο γύρο) στον Γεωργιάδη, αλλά ο Έλληνας αθλητής ευτυχώς, επανήλθε δριμύτερος σήμερα μετά την γκέλα, και έβγαλε νοκ-άουτ κατά σειρά τον Τούρκο IM ERDOGDU MERT (βλ. φωτο) και τον ‘Τουρκμένο’ GM ODEEV HANDSZAR (νούμερο 9 και 14 στην αρχική λίστα δυναμικότητας, αντιστοίχως). Έτσι έφτασε στην περίοπτη ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΙ της βαθμολογίας και καλείται να δοκιμάση τις αντοχές του για την κορυφή, αύριο, που θα αντιμετωπίση τον «γιαλαντζί Τούρκο», Γκούρεβιτς, νούμερο 1 του Τουρνουά

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (Οι πρώτοι 10) ΜΕΤΑ τον Ε΄ ΓΥΡΟ
1 (Starting rank: 11) IM VOCATURO DANIELE 2445 ITA
2 (Starting rank : 17) IM GEORGIADIS IOANNIS 2383 GRE 4
3 (1) GM GUREVICH MIKHAIL 2624 TUR 4
4 (8 ) IM WIRIG ANTHONY 2464 FRA 4
5 (4) GM AROSHIDZE LEVAN 2526 GEO 3½
6 (2) GM GELASHVILI TAMAZ 2622 GEO 3½
7 (3) GM PARLIGRAS MIRCEA 2605 ROU 3½
8 (7) IM DORIC DARKO 2477 CRO 3½
9 (14) GM ODEEV HANDSZAR 2408 TKM 3
10 (6 ) GM MOHR GEORG 2488 SLO 3

Η Μακροπούλου με τις σημερινές της επιτυχείς εμφανίσεις
(νίκησε το πρωί την μόνο θεωρητικά –λόγω …επιπέδου: ΕΛΟ 1997 - διεκδικήτρια του ομίλου της, LEBEL-ARIAS JULIA ΔΜ από το Μονακό, ενώ απόψε την ισχυρότερη APAYDIN FETHI (2200) από την Τουρκία) γεμίζει προσδοκίες τους Έλληνες φιλάθλους, αφού με τους 2,5 βαθμούς της, απέχει μια ανάσα από την κορυφή [όπου δύσκολα βέβαια θα εκτοπιστούν οι πρωτοπόρες: η Μαυροβούνια ΓΔΜ Γιοβάνα VOJINOVIC και πολύ περισσότερο –το φαβορί κατα την γνώμη μου- η ευειδής σαραντάρα εξ Ουκρανίας ισχυρότατη Ιταλίδα ΔΜ, Elena SEDINA. (Να δούμε, αύριο κι όλας, αν δικαιωθώ για τις προτιμήσεις μου, αφού θα συναντηθούν οι δυό τους: Η Ουκρανο-ιταλίδα όμως, με μαύρα)]

Να δούμε τί μπορεί να κάνει και η Μαρίνα στον 6ο γύρο, κόντρα στον Αιγύπτιο ABDEL RAZIK KHALED (ΟΜ, 2429!).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (Οι πρώτες 4) ΜΕΤΑ τον Ε΄ ΓΥΡΟ

13 (19) WIM VOJINOVIC JOVANA 2331 MNE 3 [= 1st place]
23 (18) IM SEDINA ELENA 2380 ITA 2½ [=2nd place]
24 (23) WGM MAKROPOULOU MARINA 2262 GRE 2½ [=3rd place]
28 (30) RICHARD EMMA 2073 FRA 2

ΟΙ ΔΥΟ ΑΠΟΨΙΝΕΣ ΠΑΡΤΙΔΕΣ

Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ
Απολαύστε την ισοπεδωτική παρτίδα της Μαρίνας
(από εναν ευχάριστο αποψινό Σικελικό –εν Μικρασία- Εσπερινό περίπατο).


Play chess online!


Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Η κλήρωσι με τα μαύρα εναντίον του Τουρκμένου ΜΔΜ Οντέεβ (ODEEV HANDSZAR 2408 ), σίγουρα προβλημάτιζε τον Έλληνα παίκτη.
Η Σικελική ( Νάιντορφ) κυλούσε με ελάχιστο πλεονέκτημα για τον λευκό μέχρι την 16η κίνησι.
Από την στιγμή που ο Οντέεβ ακολούθησε λάθος σχέδιο (17.η4?!) και αιφνιδιάστηκε από την 19η κίνησι του μαύρου (Ιχγ2!, ενώ προφανώς περίμενε την 19…, δχΙε4), ο Γιάννης παίζοντας με επιβλητική ακρίβεια δεν άφησε την ευκαιρία να πάη χαμένη.....







Ο Ιταλός Δαβίδ Η ΕΚΠΛΗΞΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
L’ Italiano DAVIDE; SORPRESA (piacevole) DEL TORNEO
ΓΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΙ ΚΑΙ ΝΟΡΜΑ ΓΚΡΑΝΜΑΙΤΡ Ο ΙΤΑΛΟΣ ΔΜ ΒΟΚΑΤΟΥΡΟ – Η ΦΟΒΕΡΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Λεβάν ΑΡΟΣΙΤΖΕ
Και για επιδόρπιο, το μαγαζάκι μας έχει φυλάξη (από χθές) μια παρτίδα, "Το πιάτο του Δράκου", από τον Ιταλό σέφ, δηλαδή ΔΜ, Davide Vocaturo, αντιπροσωπευτικό δείγμα της μεγάλης του αξίας και της απίστευτης απόδοσής του στην Αττάλεια.
Ο νεαρός Ιταλός έχοντας νικήση στον 1ο γύρο την Τουρκάλα YANIK EMINE (2046), την Ουκρανικής καταγωγής, (ωραία) Ελένη Σεντίνα (SEDINA ELENA, 2380) στον 2ο, τον Γεωργιανό ΜΔΜ Αροσίτζε, στον 3ο, έφερε ισοπαλία με τον Γκούρεβιτς το πρωί και απόψε νίκησε και τον Σλοβένο ΜΔΜ Γκέοργκ Μώρ (MOHR GEORG, 2488)!
Ο Ντάβιντε, είναι υποψήφιος τουλάχιστον για την νόρμα του Γκρανμαίτρ (κάτι που κυνηγάει και ο ημέτερος Ιωάννης) και έχει μέχρι στιγμής ξετρελάνη τους Ιταλούς φιλάθλους με την μαχητικότητά του και το εκπληκτικό 4,5 στα 5, που τον φέρνει δίκαια πρώτο στην Βαθμολογία.
Ο τρόπος που με τον φοβερό Δράκο του καθάρισε ένα απο τα φαβορί του Τουρνουά (τον νούμερο 5), τον Γεωργιανό Αροσίτζε (AROSHIDZE LEVAN, GM 2526) , με άφησε άφωνο και φυσικά δεν υπάρχει λόγος για άλλα εξυπνακίστικα ή σοβαροφανή σχόλια:

IL TERRIBILE DRAGONE DEL VOCATURO


Play chess online!



Δεν υπάρχουν σχόλια: