Κυριακή, 30 Μαρτίου 2008

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ (γ΄ Προκρίσεις)

ΟΙ ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Εν αναμονή της οριστικοποίησης των ονομάτων των δικαιούχων μαθητών και της (αμφίβολης) επίσημης ενημέρωσής μας απο τους διοργανωτές τού Νομαρχιακού, αναδημοσιεύουμε τα μέχρι τώρα γνωστοποιούμενα (από 26.03.08) στον έγκριτο ΣΕΡΒΙΤΟΡΟ . Στο Δ.Τ. των διοργανωτών ως ΠΡΟΚΡΙΝΟΜΕΝΟΙ στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ανακοινώθηκαν οι μαθητές :
1. Α΄Δημοτικού: ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
2. Β΄ Δημοτικού: ΜΑΤΖΩΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
3. Γ΄ Δημοτικού: ΜΑΝΤΖΟΥΤΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (στη θέση του Σοϊλεμέζη Γεώργιου που έχει προκριθεί από το ομαδικό)
4. Δ΄ Δημοτικού: ΜΠΟΥΡΝΑΖΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
5. Ε΄ Δημοτικού: ΜΕΤΑΞΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
6. ΣΤ΄ Δημοτικού: ΣΕΓΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (στη θέση του Σοϊλεμέζη Κωνσταντίνου που έχει προκριθεί από το ομαδικό)
7. Α΄ Γυμνασίου: ΤΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
8. Β΄ Γυμνασίου: ΤΣΟΥΝΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ (μετά από αγώνα μπαράζ με τον ΔΟΥΚΑ ΠΕΤΡΟ )
9. Γ΄ Γυμνασίου: ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
Κορίτσια:
10. ΔΕΣΥΠΡΗ ΑΡΕΤΗ από την ΣΤ΄ Δημοτ. με βαθμολογία 4/5
11. ΚΟΥΡΟΥΜΠΑ ΜΑΡΙΑ από την Α΄ Γυμνασίου με βαθμολογία 3/5
12. ΦΛΩΚΟΥ ΜΑΡΙΑ από την Δ΄ Δημοτ. με βαθμολογία 3/5

Με κόκκινο χρώμα σημειώνονται τα ονόματα των παιδιών που προπονούνται υπο την επίβλεψι τού υπογράφοντος.
Προς διευκόλυνσι των ενδιαφερομένων μαθητών και των γονιών τους παραθέτουμε δύο χρήσιμους συνδέσμους για το εφετινό ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ:
ΠΡΟΚΗΡΥΞΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΚΑΚΙΟΥ

ΤΟ ΕΦΕΤΙΝΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ (Δ. Τ.)

Υπενθυμίζουμε στους γονείς πως η παράτασι στην καταβολή των χρημάτων και την αποστολή των δηλώσεων-παραστατικών, που είχε την καλωσύνη να μας παραχωρήση (σε αιτιολογημένο αίτημα της Γ.Γ. του Συλλόγου μας) ο Υπεύθυνος Διοργάνωσης ΟΜ Άγγελος Τζερμιαδιανός, λήγει αύριο Δευτέρα.

Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2008

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ (β΄ Βαθμολογίες)

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ CLASSIFICA FINALE
1. ΝΗΠΙΑ: BAMBINI SCUOLE MATERNE
2. Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: PRIMA ELEMENTARE

3. Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: SECONDA ELEMENTARE 4. Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: TERZA ELEMENTARE5. Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: QUARTA ELEMENTARE6. Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: QUINTA ELEMENTARE


7. Στ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: SESTA ELEMENTARE
8. Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ: PRIMA GINNASIO


9. Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ: SECONDA GINNASIO

ΠΡΟΣΟΧΗ !: Για την άρσι της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ ακολούθησε αγώνας ΜΠΑΡΑΖ (15λεπτο), όπου επικράτησε Ο ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΣΟΥΝΗΣ και αυτοδίκαια ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ το δικαίωμα της ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ Σχολικό Ατομικό.

10. Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ: TERZA GINNASIO
ΛΥΚΕΙΑ: LICEIΕΠΕΞΗΓΗΣΙ:
Α΄. Με ΚΟΚΚΙΝΗ υπογράμμισι είναι σημειωμένοι οι μαθητές οι οποίοι ΠΡΟΠΟΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ μας, "ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ".
Β΄. Με ΚΙΤΡΙΝΗ υπογράμμισι είναι σημειωμένα τα ονόματα των μαθητών, οι οποίοι ΠΡΟΠΟΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥΣ με τον κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΣΟΪΛΕΜΕΖΗ.
SPIEGAZIONE UTILE:
a. Sulle classifiche finali sono sottolineati con pennarello a COLORE ROSSO i nomi degli allievi che vengono alenati nell' ambito del nostro CIRCOLO culturale e sportivo, "AVAX e PESSI".
b. A COLORE GIALLO gli allievi che vengono alenati nell' ambito delle lore scuole elementari personalmente dal Candidato Maestro Alessandro SOILEMESIS.

Τρίτη, 25 Μαρτίου 2008

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ

( Κυπελλούχοι μαθητές αναμνηστική φωτο με τον προπονητή τους )
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
"Επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των προπονητών τού Σκακιστικού Τμήματος οι μαθητές μας πρωταγωνίστησαν στους εφετινούς Νομαρχιακούς Μαθητικούς Αγώνες και έτσι από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του ο νεοσύστατος Σύλλογός μας κυριάρχησε στο Σχολικό Σκάκι του Νομού και της πόλης μας.
Με συγκομιδή δεκαεπτά (17) μεταλλίων [6 ΧΡΥΣΑ (Πάρις Σοϊλεμέζης, Γιώργος Σοϊλεμέζης, Μιλτιάδης Μεταξάς, Κωνσταντίνος Σοϊλεμέζης, Γιώργος Τζανής, & ως πρώτο κορίτσι η Έρση Χατζηλία), 6 ΑΡΓΥΡΑ (Γιώργος Φραγγιάς, Ανδρέας Μαντζούτας, Έρση Χατζηλία, Γιάννης Σφυρίδης, Γιάννης Σέγκος, και ως 2ο κορίτσι η Μαρία Φλώκου) 5 ΧΑΛΚΙΝΑ (Μάνος Δασκαλάκης, Κωνσταντίνος Καββαθάς, Βίκτωρ Παπαδήμας, και ως 3α κορίτσια η Αρετή Κανέλλου και –σε απόλυτη ισοβαθμία με το 2ο- η Αναστασία Τσαγανάκη) ] και οκτώ (8) Κυπέλλων [ Τα πέντε ΧΡΥΣΑ μετάλλια των αγοριών + τρία (3) από τα ΠΡΩΤΑ κορίτσια (Έρση Χατζηλία, Βούλα Ζησίμου, Εύη Παπαδήμα) και ειδικά με τις πέντε (5) ακόμη θέσεις πρόκρισης για τους ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΤΟΜΙΚΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ [Γ’ Δημοτικού: ΜΑΝΤΖΟΥΤΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, Ε’ Δημοτικού: ΜΕΤΑΞΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ, ΣΤ’ Δημοτικού: ΣΕΓΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Α’ Γυμνασίου: ΤΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, και ΦΛΩΚΟΥ ΜΑΡΙΑ από την Δ’ Δημοτικού], (που ήλθαν να προστεθούν στην επιτυχία των πέντε παιδιών της –μοναδικής από τον Νομό μας- ομάδος του 20ου Δημοτικού Σχολείου, που πήρε την πρόκριση από το πρόσφατο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ της Άμφισσας) αναδεικνύεται μακράν ο Σύλλογος με το πιο ελπιδοφόρο φυτώριο στον χώρο τού Ευβοϊκού Σκακιού.
Το Διοικητικό Συμβούλιο συγχαίροντας, μετά τους γονείς, όλους τους μαθητές μας για την αγωνιστική τους συμπεριφορά και την ωραία προσπάθειά τους, εύχεται σκακιστική και γενικότερη πρόοδο. Τέλος, απευθύνει σε γονείς και μαθητές ευχαριστίες για την εμπιστοσύνη τους και δηλώνει ότι οι επιτυχίες των παιδιών αναπτερώνουν το ηθικό των υπευθύνων του Σκακιστικού Τμήματος, οι οποίοι από κοινού με την Διοίκηση του Συλλόγου υπόσχονται να καταβάλουν ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες προς την ισχυροποίηση του Τμήματος και την περαιτέρω καλλιέργεια του Σχολικού Σκακιού".

Εκ του Δ. Σ.
Ζωή Κωνσταντινίδου

Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2008

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ (α΄ Εντυπώσεις)

Έληξαν χωρίς απρόοπτα οι Σχολικοί Σκακιστικοί Αγώνες που με την επωνυμία «20ο ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ 2008»* έγιναν χθές Κυριακή 23 Μαρτίου στο κλειστό Γυμναστήριο του Κανήθου. Στην διοργάνωσι έλαβαν μέρος 150 περίπου μαθητές από Σχολεία, όλων των βαθμίδων, του Νομού.
Αθρόα, και εφέτος, η συμμετοχή στα Δημοτικά, όπου την μερίδα του λέοντος στις διακρίσεις κατέκτησε, όπως συμβαίνει τα τελευταία 3-4 χρόνια, το 20ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδος. Συγκεκριμένα στα μετάλλια των νικητών μαθητών της Γενικής κατάταξης έχουμε : Πρώτο, μακράν, το 20ο Δημοτικό με 2 ΧΡΥΣΑ 5 ΑΡΓΥΡΑ και 1 ΧΑΛΚΙΝΟ (Να δούμε αν θα βρεθή κανείς να αμφισβητήση και εφέτος την πρωτιά του στον Νομό) και δεύτερο το 7ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδος με 1 ΧΡΥΣΟ, 1 ΑΡΓΥΡΟ και 2 ΧΑΛΚΙΝΑ. Αυτά τα δύο Σχολεία πήραν ακριβώς τα διπλάσια από ό,τι όλα τα άλλα Δημοτικά Σχολεία του Νομού μαζί.
Μοιρασμένα τα πράγματα μεταξύ 4ου, 2ου και 1ου Γυμνασίου Χαλκίδος, Λύκειου Κανήθου και Γυμνάσιου/Λύκειου Ιστιαίας στα ΣΧΟΛΕΙΑ της Β΄βάθμιας.
Οι Αγώνες είχαν, για πρώτη φορά μετά απο χρόνια, προκριματικό χαρακτήρα για τα τελικά του Πανελλήνιου Σχολικού, καθόσον εφέτος, υπο αδιευκρίνιστες συνθήκες, η Εύβοια δεν είχε δικαίωμα διεκδίκησης προκρίσεων από το καθιερωμένο Περιφερειακό Σχολικό, αλλά κάποιοι έκριναν αρκετές τις δέκα συνολικά θέσεις προκρίσεων για τους διαρκώς ανερχόμενους ευβοιώτες σκακιστές μαθητές (βλ. πρόσφατη διαμαρτυρία μας: http://neospalamedes.blogspot.com/2008/03/blog-post_21.html αλλά και http://neospalamedes.blogspot.com/2008/03/blog-post.html ).

Τελικά οι διοργανωτές (Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος) μάς δήλωσαν πως επέτυχαν αύξησι του αριθμού των προκρινομένων, με αποτέλεσμα να προκρίνουν όλους τους πρώτους [όλους, εκτός …από τον νικητή στα Νήπια (ο οποίος σημειωτέον, νικητής και πέρυσι (ως προνήπιο !) είχε λάβει μέρος στους Περιφερειακούς στην Αμφίκλεια, όπου κέρδισε την 2η θέσι και προκριθείς έλαβε μέρος στα τελικά του περυσινού Πανελλήνιου Σχολικού στην Κυλλήνη] συν τρία κορίτσια.
Εκτός της πιο πάνω παραφωνίας, προβληματισμό δημιουργεί στην άρσι ισοβαθμίας και η υιοθέτησι του έωλου κριτηρίου της προοδευτικής βαθμολογίας (ως …ΠΡΩΤΟΥ??) και όχι του σαφέστατα δικαιότερου, εκείνου του μεταξύ των αντιπάλων αποτελέσματος. Πράγμα που οδήγησε τον μαθητή τής Β΄Τάξης Φραγγιά Γιώργο στην δεύτερη θέσι (?!) και χωρίς την ποθούμενη πρόκρισι, πίσω από τον ισοβαθμίσαντα συνομήλικό του από την Κάρυστο, τον οποίο κέρδισε στον τελευταίο αγώνα!

Να παραπέμψω τους διοργανωτές και κάθε ενδιαφερόμενο στην ΠΡΟΚΗΡΥΞΙ ΤΗΣ ΕΣΟ, η οποία και εφέτος έχει, φυσικά, ως πρώτο κριτήριο το μεταξύ ισοβάθμων αποτέλεσμα:
«ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Θα ισχύσουν κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας: Για το ατομικό πρωτάθλημα:Για ελβετικό σύστημα α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους)…»

Τέλος, άν εξαιρέσουμε το σύνηθες για ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ φαινόμενο (αλλά για μάς διαιωνιζόμενο σκάνδαλο), να διεξάγονται αγώνες ΧΩΡΙΣ όχι μόνο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ (βλ. λχ http://neospalamedes.blogspot.com/2008/03/blog-post.html , μα θα υπάρξη και συνέχεια), αλλά ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ (ιδιαίτερα απαράδεκτο ΚΑΘΕΣΤΩΣ για τους τελικούς αγώνες στα ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ «ΣΧΟΛΙΚΑ» ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ), παρατηρήθηκε μια έλλειψι στο προσωπικό διατησίας (δεν επαρκούσε), ενώ κάποια προβλήματα είχε το θέμα επικοινωνίας (πίνακες αποτελεσμάτων – κληρώσεων) με βασικότερο την κακή ακουστική από την μικροφωνική εγκατάστασι του Σταδίου.

Κατά τα άλλα η διοργάνωσι κρίνεται επιτυχής.
( Τρία στα τρία για το 20ο Δημοτικό στην Τρίτη Δημοτικού )

*Και ένα τελευταίο σχόλιο για την ιστορικότητα των πραγμάτων και για την σοβαρότητα όλων μας. Επι της επωνυμίας των Αγώνων. Από πού κι ως πού «20ο ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΥΒΟΪΚΟ» αυτό το «ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ …ΣΚΑΚΙ»; Πότε πρόλαβαν και έγιναν τα προηγούμενα δεκαεννέα; Μυστήριο. Άς κοιτάξη κάποιος δημοσιογραφών ερευνητής το θέμα. Διότι η μικρή συλλογή αφισσών που έχω από Σχολικά Νομαρχιακά Σκακιού τελευταίων ετών βγάζει …γέλιο. Θυμίζω μόνο εκείνη του 2002 : «3ο ΠΑΝΕΥΒΟΪΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ 2002». Εκτός κι αν η εφετινή επωνυμία αναφέρεται στο Δημοτικό Σχολείο που τα τελευταία χρόνια στο Σχολικό Σκάκι εκνευριστικά πρωταγωνιστεί στα μέρη μας, οπότε είναι, το παραδέχομαι, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΚΡΙΒΗΣ!

Σάββατο, 22 Μαρτίου 2008

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
( Γράφει η ΑΡΕΤΗ ΔΕΣΙΠΡΗ,
μαθήτρια ΣΤ Δημοτικού )


"Το 1ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας συμπεριέλαβε το Σκάκι στις δραστηριότητές του πριν από 4 χρόνια. Μάλιστα από το πολυάριθμο τμήμα που είχε συγκροτήσει ο προπονητής Κώστας Κόρδης (Σημ. Σ.: γνωστός ΥΜ και πρώην παίκτης της Ευβοϊκής Ε.Σ.) μία ομάδα (από τις δύο που κατέβασε το Σχολείο ) που απαρτιζόταν από τους: Γιάνκου Μαρίνα, Κατσούλη Άλκη, Κοντογιάννη Αλέξανδρο και Δεσίπρη Αρετή, κατέκτησε την 2η θέση στο 2ο Ομαδικό Ανοικτό Σχολικό Πρωτάθλημα που έγινε το 2006 στην Χαλκίδα. Μάλιστα και η δεύτερη ομάδα του Σχολείου είχε πάει καλά τότε καταλαμβάνοντας την 7η θέση. Σήμερα το Σχολείο έχει ένα σκακιστικό τμήμα αποτελούμενο από 20 περίπου παιδιά χωρισμένα σε δύο ηλικιακές κατηγορίες.
Το τμήμα προχωρημένων που (όπως και των αρχαρίων) προπονεί εδώ και 4 μήνες ο κ. Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης, έχει ξεκινήσει και Εσωτερικό Πρωτάθλημα το οποίο βρίσκεται στον 2ο Γύρο και μετά από πέντε αγωνιστικές προηγούνται τα εξής παιδιά:
1. Κοντογιάννης Αλέξανδρος 4
2. Γιάνκου Μαρίνα 3,5
3. Κατσούλης Άλκης 3 κ.ά."
(Αριστερά, η ομάδα με το κύπελλο του 2006)

Αρετή Δεσίπρη
(μαθήτρια Στ΄ Δημοτικού)

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
'ABAΞ KAI ΠΕΣΣΟΙ'
[Προσωρινή δ/νση: Βύρωνος 4, 34100 ΧΑΛΚΙΔΑ ] Χαλκίδα, 21.03.08
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Κατά την παραμονή μας στην Άμφισσα και κατά την διάρκεια τής εκεί διοργάνωσης του Ομαδικού Σχολικού Πρωταθλήματος Ανατ. Στερεάς, θέσαμε το θέμα των “αυθαίρετων” κατά την κρίση πολλών, επιλογών τής ΤΕΣΣΑΣ στην εφετινή διοργάνωση των Σχολικών Πρωταθλημάτων καθώς και των αιφνιδιαστικών αλλαγών στο σχεδιαζόμενο από πολλούς χαρακτηριζόμενο ως αδιαφανές σύστημα των προκρίσεων. Με ευχαρίστηση εισπράξαμε στο γενικό κλίμα κατανόησης σχόλια (από διοργανωτές και φιλοξενούμενους παράγοντες) συμπαράστασης, αλλά και με έκπληξη ακούσαμε πως πίσω από τις αποφάσεις τού Προεδρείου τής ΤΕΣΣΑΣ, υπήρχαν (έγγραφες;) προτάσεις «από την Εύβοια»??
Αν αληθεύει, πρόκειται για λίαν ανησυχητικό σημάδι για την συνέχεια και κάθε ανιδιοτελώς δραστηριοποιούμενος στον χώρο τού (Ευβοϊκού πρωτίστως και Σχολικού ιδιαίτατα) Σκακιού πρέπει να προβληματιστεί σοβαρά.
Αναρωτιόμαστε: Ποιος αποφάσισε να σπάσει τις προκρίσεις τού Ατομικού Περιφερειακού από 30 για όλη την Περιφέρεια σε 10 μόνο για την Εύβοια; Βάσει ποιων στατιστικών δεδομένων προτάθηκε το συγκεκριμένο ποσοστό; Γιατί να μας στερήσει το δικαίωμα να επιχειρήσουμε, ως Ευβοϊκό Σχολικό Σκάκι, να επαναλάβουμε αξιοκρατικά την περυσινή επιτυχία των Χαλκιδέων μαθητών που ‘σάρωσαν’ (9 στις 20 στο Ατομικό και 8 στις 12 στο Ομαδικό!) στις προκρίσεις στο Περιφερειακό;
Πόσο θα περιμένουμε μέχρι να κοινοποιηθεί η «ειδική προκήρυξη» των Νομαρχιακών Σχολικών Αγώνων με την οποία θα ενημερωθούμε για το σύστημα των ‘επτά ομίλων’ που θα συμπυκνώσουν τις 10 (δέκα) κατηγορίες διαγωνιζομένων μαθητών στο Ατομικό που θα γίνει την προσεχή Κυριακή στο γήπεδο Κανήθου; Με ποια ‘φόρμουλα’ οι διοργανωτές θα προκρίνουν «επτά αγόρια και τρία κορίτσια»; Και με ποια λογική η προκήρυξη αυτή θα υπερισχύσει της Εγκυκλίου της ΕΣΟ στην οποία, μεταξύ άλλων, αναγράφεται ρητώς πως: «Οι ατομικές προκρίσεις είναι υποχρεωτικά ανά τάξη έτσι ώστε να μην υπάρξουν δυσανάλογες συμμετοχές»;

Να θυμίσουμε ότι δια του Προέδρου του ο Σύλλογός μας είχε εγκαίρως και εγγράφως διαμαρτυρηθεί στην διοργανώτρια αρχή του , την ΤΕΣΣΑΣ, για «λανθασμένο» σχεδιασμό -προγραμματισμό, (καταθέτοντας παράλληλα και εναλλακτική πρόταση βλ. http://neospalamedes.blogspot.com/2008/03/blog-post.html ) καθώς, επιπλέον, η εφετινή επιλογή ημερομηνίας (15.03.08) για το Περιφερειακό Ομαδικό Σχολικό συνέπεσε με τον διαγωνισμό τής Μαθηματικής Εταιρίας στην Εύβοια. Το αποτέλεσμα ήταν ζημιογόνο (όπως αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων), για το ευβοϊκό Σχολικό Σκάκι, αφού και πολλοί ικανοί και στο Σκάκι αριστούχοι μαθητές των άλλων Δημοτικών Σχολείων του Νομού μας, όπως ήταν αναμενόμενο, προτίμησαν τον δημοφιλή σχολικό Διαγωνισμό, αλλά και τα δύο Σχολεία που μας εκπροσώπησαν συμμετείχαν (ιδιαίτερα το 20ο Δημοτικό) με ελλείψεις στην σύνθεσή τους. Στοιχείο που, βέβαια, μεγιστοποιεί και την επιτυχία των παιδιών μας.

Ερωτούμε: ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΚΑΚΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΑΣ;

Ο μορφωτικός-αθλητικός Σύλλογός μας - σε μεγάλο ποσοστό απαρτιζόμενος από εκπαιδευτικούς- με ιδιαίτερη ευαισθησία περί τα σχολικά δρώμενα, ανακοινώνει ότι θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στο Σχολικό Σκάκι όχι μόνο στο αγωνιστικό μέρος, αλλά και προς την κατεύθυνση της εκλαΐκευσης και εποικοδομητικής διείσδυσης του Αθλήματος του Σκακιού στις βαθμίδες τις Εκπαίδευσης προστατεύοντάς το από τυχόν παραγοντισμούς και αλλότρια συμφέροντα.

Εκ μέρους τού Δ.Σ
Η Γ.Γ Ζωή Κωνσταντινίδου

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2008

ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ

Λάβαμε από τους φίλους της Ένωσης Σκακιστών Άμφισσας Δελτίο Τύπου σχετικά με την επιτυχή διοργάνωσι του ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ. ΣΤΕΡΕΑΣ το περασμένο Σαββατοκύριακο και με μεγάλη ευχαρίστησι το δημοσιεύουμε (σε εκτενή περίληψι):


6o ΟΜΑΔΙΚΟ & 20o ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝ. ΣΤΕΡΕΑΣ

«Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στην Άμφισσα και στο χώρο του 1ου και 2ου Γυμνασίου το 6ο Ομαδικό και το 20ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Ανατολικής Στερεάς 2008. Διοργανωτές ήταν η Ένωση Σκακιστών Άμφισσας και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας.


Το Σάββατο 15 Μαρτίου 2008 , διεξήχθη το Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα με συμμετοχή 7 Δημοτικών και 5 Γυμνασίων. Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής :
ΔΗΜΟΤΙΚΑ: Την πρώτη θέση κατέλαβε , όπως και πέρυσι το 1ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας ( Μαγκλάρας Θ., Παπακωνσταντίνου Δ., Στεργίου Μ., Καλλία Β., Τσαμαντάνη Ελ., Κατσένιος Δ. ) με 12 πόντους (νίκες επί όλων των αντιπάλων) , τη δεύτερη θέση το 20ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας (Σοϊλεμέζης Κ., Σοϊλεμέζης Γ. , Σφυρίδης Ι. , Χατζηλία Έ., Τζανέτος Ευαγγ. ) με 10 πόντους και την τρίτη θέση το 2ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας (Ανδρέου Θ., Κυριανάκης Π. , Τσινταβής Β. , Τσινταβή Αργ. , Οικονόμου Π., Τσάρκου Μαρ.) με 7 πόντους.
ΓΥΜΝΑΣΙΑ: Την πρώτη θέση κατέλαβε το Γυμνάσιο Ορχομενού (Αγραφιώτης Δ., Στρους Χρ., Καβαλάρης Π., Πανάγου Σπυριδ.) με 6 πόντους , τη δεύτερη θέση το Γυμνάσιο Χαλκίδας (Γκουνταρόπουλος Γ. , Ρωμανός Γερ., Παπαδήμα Εύη, Τσαγανάκη Αν.) με 5 πόντους και την τρίτη θέση το 1ο Γυμνάσιο Άμφισσας (Μαγκλάρας Αρ., Κυριακίδης Βλ. , Καλλίας Σερ., Κωνσταντίνου Χρυσ., Μαχαιράς Ι.) με 4 πόντους.

(Η εξάδα τού 1ου Δημοτικού τής Άμφισσας, νικήτρια ομάδα στο ομαδικό)

Την Κυριακή 16 Μαρτίου 2008, διεξήχθη το Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα με συμμετοχή 200 περίπου μαθητών. Βραβεύτηκαν οι τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης και τα τρία πρώτα κορίτσια, κάθε τάξης.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής :
ΝΗΠΙΑ : Την πρώτη θέση κατέλαβε ο Μπενέτος Μιχάλης (Λιβαδειά) με 7 πόντους , τη δεύτερη θέση ο Παπακωνσταντίνου Γεώργιος (Άμφισσα) με 5,5 πόντους και την τρίτη θέση ο Μουζοκές Δημήτριος (Άμφισσα) με 4,5 πόντους. Επίσης , πρώτο κορίτσι Τίντου Αρετή (Αράχωβα) με 3,5 πόντους, δεύτερο κορίτσι Σίμου Αγγελική (Άμφισσα), με 3,5 πόντους και τρίτο κορίτσι Τσινταβή Ευθυμία (Άμφισσα) με 3,5 πόντους.
Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Την πρώτη θέση κατέλαβε ο Μπενέτος Σπύρος (Λιβαδειά) με 6 πόντους , τη δεύτερη θέση ο Συκιώτης Νικόλαος (Άγιος Κωνσταντίνος ) με 5,5 πόντους και την τρίτη θέση ο Παπαγεωργίου Λουκάς (Λιβαδειά) με 4,5 πόντους. Επίσης , πρώτο κορίτσι Τσάρκου Μαριλία (Άμφισσα) με 3,5 πόντους, δεύτερο κορίτσι Πουρνάρα Σταυρίνα (Άμφισσα) , με 3,5 πόντους και τρίτο κορίτσι Γεωργαντά Αθανασία (Άμφισσα) με 3 πόντους.
Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Την πρώτη θέση κατέλαβε ο Οικονόμου Παναγιώτης (Άμφισσα) με 6,5 πόντους , τη δεύτερη θέση η Στεργίου Δήμητρα- Ειρήνη (Λαμία) με 5 πόντους και την τρίτη θέση ο Καραγκούνης Ιωάννης (Λιβαδειά) με 5 πόντους. Επίσης , πρώτο κορίτσι Στεργίου Δήμητρα- Ειρήνη (Λαμία) με 5 πόντους, δεύτερο κορίτσι Κουτρολή Μαρία (Ιτέα) , με 4 πόντους και τρίτο κορίτσι Μαγδαληνού Ανδριανή (Λαμία) με 3,5 πόντους.
Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Την πρώτη θέση κατέλαβε ο Κυριανάκης Παναγιώτης (Άμφισσα) με 6 πόντους , τη δεύτερη θέση ο Λιάκος Ηλίας (Λιβαδειά) με 6 πόντους και την τρίτη θέση η Τσινταβή Αργυρώ (Άμφισσα) με 5 πόντους. Επίσης , πρώτο κορίτσι Τσινταβή Αργυρώ (Άμφισσα) με 5 πόντους, δεύτερο κορίτσι Κυτέα Ιωάννα (Ιτέα) με 3 πόντους και τρίτο κορίτσι Κάτσιου Ήλια (Αράχωβα) με 2,5 πόντους.
Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Την πρώτη θέση κατέλαβε ο Παπακωνσταντίνου Δημήτριος (Άμφισσα) με 7 πόντους , τη δεύτερη θέση ο Μοσκαχλαϊδής Χαράλαμπος (Άμφισσα) με 6 πόντους και την τρίτη θέση η Τσαμαντάνη Ελένη-Μαρίνα (Άμφισσα) με 5 πόντους. Επίσης , πρώτο κορίτσι Τσαμαντάνη Ελένη-Μαρίνα (Άμφισσα) με 5 πόντους, δεύτερο κορίτσι Αναγνωστοπούλου Ελένη (Λαμία) με 4 πόντους και τρίτο κορίτσι Αναστασίου Φαίδρα (Άμφισσα) με 3 πόντους .
Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Την πρώτη θέση κατέλαβε ο Μαγκλάρας Θεμιστοκλής- Παναγιώτης (Άμφισσα) με 7 πόντους , τη δεύτερη θέση η Καλλία Βασιλική (Άμφισσα) με 6 πόντους και την τρίτη θέση ο Κυριακίδης Σέργιος (Άμφισσα) με 5 πόντους. Επίσης , πρώτο κορίτσι Καλλία Βασιλική (Άμφισσα) με 6 πόντους, δεύτερο κορίτσι Ρέρρα Ελπίδα (Άγιος Κωνσταντίνος ) με 4 πόντους και τρίτο κορίτσι Λιάκου Βασιλική (Λιβαδειά) με 3,5 πόντους .
ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Την πρώτη θέση κατέλαβε ο Πάγκαλος Αναστάσιος (Λιβαδειά) με 6 πόντους , τη δεύτερη θέση ο Τσινταβής Βασίλειος (Άμφισσα) με 5,5 πόντους και την τρίτη θέση ο Κυριακάκης Κωνσταντίνος (Λαμία) με 5 πόντους. Επίσης , πρώτο κορίτσι Παρτάλη Αικατερίνη (Άγιος Κωνσταντίνος ) με 4 πόντους, δεύτερο κορίτσι Κυριακάκη Γαλήνη (Λαμία) με 3 πόντους και τρίτο κορίτσι Κοκκοβού Ήλια (Αράχωβα) με 2 πόντους.
Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ : Την πρώτη θέση κατέλαβε ο Αναγνωστόπουλος Κωνσταντίνος (Λαμία) με 6 πόντους , τη δεύτερη θέση ο Αλιμήσης Φοίβος (Λαμία) με 6 πόντους και την τρίτη θέση ο Μεγαλιός Κωνσταντίνος (Λαμία) με 5,5 πόντους. Επίσης , πρώτο κορίτσι Δόγανου Κωνσταντίνα (Άγιος Κωνσταντίνος ) με 4,5 πόντους, δεύτερο κορίτσι Πανάγου Σπυριδούλα (Ορχομενός) με 3,5 πόντους και τρίτο κορίτσι Λαμπρινίδη Ελένη (Λαμία) με 0 πόντους.
Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ : Την πρώτη θέση κατέλαβε ο Κυριακίδης Βλαδίμηρος (Άμφισσα) με 5 πόντους , τη δεύτερη θέση ο Στρους Χρήστος (Ορχομενός) με 4 πόντους και την τρίτη θέση ο Γιαννέλος Ιωάννης (Αράχωβα) με 3 πόντους. Επίσης , πρώτο κορίτσι Πόζιου Βικτωρία (Αμφίκλεια) με 3 πόντους, δεύτερο κορίτσι Μούρτζου Δωροθέα (Λαμία) με 3 πόντους και τρίτο κορίτσι Λυκαυγέρη Ανθή (Αμφίκλεια) με 2 πόντους.
Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ : Την πρώτη θέση κατέλαβε ο Κοΐβαρης Χαράλαμπος (Ιτέα) με 4,5 πόντους , τη δεύτερη θέση ο Ζιώζας Νικόλαος (Λαμία) με 4 πόντους και την τρίτη θέση ο Παπαντώνης Γεώργιος (Λαμία) με 3 πόντους. Στην κατηγορία αυτή δεν υπήρξε συμμετοχή κοριτσιών.
ΛΥΚΕΙΟ : Την πρώτη θέση κατέλαβε ο Μπαλόκας Δημήτριος (Θήβα) με 5 πόντους , τη δεύτερη θέση ο Παγουρόπουλος Αιμίλιος (Λαμία) με 3 πόντους και την τρίτη θέση ο Μόσχος Πολύκαρπος (Λαμία) με 2 πόντους. Στην κατηγορία αυτή δεν υπήρξε συμμετοχή κοριτσιών.


Επικεφαλείς διαιτητές ήταν Νικόλαος Καραπάνος, Συμεών Δημόπουλος, Ευάγγελος Κακκανάς και υπεύθυνοι κληρώσεων Συμεών Δημόπουλος (Γραμματέας ΤΕΣΣΑΣ) και Ίλντα Τούμπα.
Τίμησαν με την παρουσία τους επισκεπτόμενοι το χώρο των αγώνων ο Αντινομάρχης κ. Γεώργιος Κατσαρέλης και ο Αντιδήμαρχος Άμφισσας κ. Αντώνης Ιωάννου , τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα.


Οργανωτικά η διοργάνωση πήγε εξαιρετικά, χωρίς να παρουσιαστεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Ο χώρος των δύο Γυμνασίων αποδείχθηκε ιδανικός για την τέλεση των αγώνων.

Οι απονομές των μεταλλίων πραγματοποιήθηκαν στο αμφιθέατρο, ένα χώρο που έκανε τεράστια εντύπωση για την αρχιτεκτονική του δομή.

Στο χώρο και τις δύο ημέρες βρισκόταν γιατρός .Στον προαύλιο χώρο των Γυμνασίων λειτούργησε υπαίθριο σκακιστικό και όχι μόνο βιβλιοπωλείο . Σε όλη τη διάρκεια των αγώνων ο χώρος του αμφιθέατρου ήταν ανοικτός προβάλλοντας ντοκιμαντέρ γενικού περιεχομένου. Επίσης στο χώρο του αμφιθέατρου έγιναν συζητήσεις με τον κ. Γεώργιο Παγουρόπουλο μέλος της Διεύθυνσης των αγώνων, γύρω από τα οφέλη του σκακιού.

Σημαντικότατη ήταν ωστόσο η συμβολή όλων όσων με την προσωπική τους εργασία βοήθησαν στη διεξαγωγή του πρωταθλήματος και που απέδειξαν ότι η αγάπη για το σκάκι και η στήριξη της προσπάθειας υπερνίκησε την κούραση. Αναλυτικά : Συμεών Δημόπουλος ,Νικόλαος Καραπάνος , Ευάγγελος Κακκανάς, Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου, Γεώργιος Παγουρόπουλος, Ευθύμιος Μαγκλάρας, Αλέξανδρος Κυριακίδης, Ηλίας Ευθυμιάδης, Παναγιώτης Μεγαλιός, Λάμπρος Αναστασίου, Κοσμάς Βουτσινάς, Παναγιώτης Πανάγου, Δρόσος Καραββαρτόγιαννος, Παρασκευάς Πανάγου , Ηλίας Υφαντής, Ευάγγελος Τσάρκος, Χαρά Πιτιλάκη, Ιωάννα Λαζογεώργου, Διονύσης Τσαμαντάνης, Ίλντα Τούμπα, Δημήτριος Ρέρρας, Πηνελόπη Παχή , Αθανάσιος Κυτέας.
Η τεράστια επιτυχία της διοργάνωσης που ομολογήθηκε από όλους τους γονείς και αθλητές οφείλεται στη συνεργασία: της Ν. Α. Φωκίδας , Δήμου Άμφισσας, Ένωσης Σκακιστών Άμφισσας, Ε.Σ.Ο., ΤΕΣΣΑΣ, Γραφεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των νομών , Διευθυντές των Σχολείων των νομών, Σ.Ο. Λαμίας, Σ.Ο. Αμφίκλειας, Σ.Ο. Λιβαδειάς, Σ.Ο. Ορχομενού, Σ.Ο. Θήβας, Σ.Ο. Ιτέας, Συλλόγους της Ανατολικής Στερεάς και όλων των αθλητών και γονέων τους αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι όταν πιστεύουμε και συνεργαζόμαστε όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε υψηλούς στόχους που ωφελούν τη νεολαία μας.
Όσοι ενδιαφέρονται για τις προσεχείς εκδηλώσεις και δραστηριότητες της Ένωσης Σκακιστών Άμφισσας (Ε.ΣΚ.Α) ή απλά θέλουν πληροφορίες για το σωματείο μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 6932-380187 (κ. Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου), 6936-706652 (κ. Ευθύμιος Μαγκλάρας) , e-mail: eskamfissas @yahoo.gr.

Το Δ.Σ. της ΕΣΚΑ»

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ 2008Στο «6ο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Στερεάς» στην Άμφισσα η Χαλκίδα (και ο Νομός μας) εκπροσωπήθηκε από δύο ομάδες, μία για κάθε κατηγορία.

Στην κατηγορία των Δημοτικών αγωνίστηκε η ομάδα του 20ου Δημοτικού σχολείου, η οποία αποτελείτο από τους: Κωνσταντίνο Σοϊλεμέζη ( Α΄ σκακιέρα), Γιώργο Σοϊλεμέζη ( Β΄ σκακιέρα), Γιάννη Σφυρίδη, Βαγγέλη Τζανέτο ( Γ΄ σκακιέρα), Έρση Χατζηλία ( Δ΄ σκακιέρα). Μετά από 6 γύρους σημείωσε 5 νίκες, κατακτώντας την δεύτερη θέση, ασημένια μετάλλια και κύπελλο και ταυτόχρονα την πολυπόθητη πρόκριση για το «6ο Πανελλήνιο Σχολικό Ομαδικό Πρωτάθλημα», το οποίο θα διεξαχθεί στις 19 Απριλίου στο « Πόρτο Καρράς» ( Χαλκιδική).
Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με την πρόκριση για το ομαδικό, τα πέντε παιδιά κέρδισαν και την πρόκριση για το 20ο Ατομικό Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα, που διεξάγεται από 20 έως 21 Απριλίου στον ίδιο χώρο.

Στην κατηγορία των Γυμνασίων, η ομάδα τού 1ου Γυμνασίου σημειώνοντας 3 νίκες σε 4 γύρους κατέκτησε επίσης την δεύτερη θέση, ασημένια μετάλλια και κύπελλο. Παρά την πολύ καλή της εμφάνιση, δεν κατάφερε να πάρει και την πρόκριση για το Πανελλήνιο Ομαδικό, επειδή σ’ αυτήν την κατηγορία προκρίνεται μόνο η πρώτη ομάδα. Την ομάδα αποτελούσαν οι μαθητές Γεράσιμος Ρωμάνος (α΄ σκακιέρα), Γιώργος Γκουνταρόπουλος
( β΄ σκακιέρα), Εύη Παπαδήμα ( γ΄ σκακιέρα), Αναστασία Τσαγανάκη ( δ΄ σκακιέρα), η οποία και αγωνιζότανε από το πρωί με πυρετό. Σημαντική λεπτομέρεια: η πρόκριση χάθηκε στον τελευταίο γύρο (με αντίπαλο το Γυμνάσιο Ορχομενού), όταν σε κερδισμένη θέση ένα από τα κορίτσια μας έπαθε συσκότιση και το ‘σκόρ’ αντι για 2-2 διαμορφώθηκε σε 1-3.
Για τη μετάβαση των μαθητών, των συνοδών γονιών τους και του προπονητή τους κ. Αλέξανδρου Σοϊλεμέζη στο χώρο των αγώνων μερίμνησε προσωπικά η αντιδήμαρχος κ. Λίλιαν Ζλακώνη, την οποία και ευχαριστούμε.

Μετά την επιτυχημένη εκπροσώπηση της Χαλκίδας στους Περιφερειακούς Αγώνες οι ομάδες των δύο Σχολείων, με τον προπονητή τους, επισκέφτηκαν, την Δευτέρα 17/3/08, τον Δήμαρχο της πόλης μας κ. Α. Ζεμπίλη και την Αντιδήμαρχο κα Λ. Ζλακώνη για να τους ευχαριστήσουν για τη συμπαράστασή τους, η οποία συνέβαλε στην επιτυχία των παιδιών.Ο Δήμαρχος, όπως & η Αντιδήμαρχος, με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα δέχτηκαν τα παιδιά, τα συνεχάρησαν για την επιτυχία τους και τους ευχήθηκαν ανάλογες επιτυχίες και στο μέλλον. Επίσης υποσχέθηκαν να βοηθούν όσο μπορούν αντίστοιχες προσπάθειες, οι οποίες έχουν σχέση με παιδιά.

Συγχαίροντας τα δύο Σχολεία, ο Σύλλογός μας εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίησή του, για την επιτυχή εκπροσώπηση της πόλης μας από τα μέλη των δύο ομάδων, δεδομένου ότι στο σύνολό τους είναι προπονούμενοι μαθητές τού Σκακιστικού Τμήματός μας.

Από το Δ.Σ
Η Γ.Γ Ζωή Κωνσταντινίδου

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2008

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΑΝΑΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ

Το Σάββατο 15 Μαρτίου 2008 διεξήχθη το «6ο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Στερεάς» στην Άμφισσα. Συμμετείχαν συνολικά 60 μαθητές από 7 Δημοτικά Σχολεία και 5 Γυμνάσια, από διάφορες πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης τής Εύβοιας), οι οποίοι αγωνίστηκαν σε ομάδες, αποτελούμενες από 4 αθλητές η κάθε μία. Την ευθύνη της διοργάνωσης τυπικά είχε η ΤΕΣΣΑΣ, αλλά στην ουσία το βάρος σήκωσε η Ε. ΣΚ. Άμφισσας, της οποίας η σοβαρότητα και η άψογη συνεργασία τών ανθρώπων (με επικεφαλής τον Κων. Παπακωνσταντίνου ) εξασφάλισε την επιτυχία. Χωρίς προβλήματα (με εξαίρεσι κάποιες καθυστερήσεις στην έναρξη των γύρων στην καταγραφή των συνθέσεων) και η στιβαρή διαιτησία τού Νίκου Καραπάνου.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


(Ο Πρόεδρος τού 'ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ' κατα την απονομή βραβείων γ΄ θέσης. Αριστερά ο κ. Κ. Παπακωνσταντίνου)

ΓΥΜΝΑΣΙΑ(Ο κ. Αλέξ. Σοϊλεμέζης στην απονομή Κυπέλλου και χρυσών μεταλλίων στην νικήτρια ομάδα Γυμνασίων)


Προκρίθηκαν για την τελική φάσι του 6ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (2008) τα δύο πρώτα Δημοτικά και το πρώτο Γυμνάσιο.