Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΕΡΣΙΝΟ (ΔΙΟΡΑΤΙΚΟ;) ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ. MESSAGIO DI MIKIS TEODORAKIS SUGLI EVENTI DEGLI ULTIMI GIORNI

Απορούντες για τα δεκεμβριανά αυτά δραματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών και ανησυχούντες καί για τα αίτια καί για την κατάληξι που θα έχουν, αναδημοσιεύουμε από το χθεσινό ΑΝΤΙΒΑΡΟ την παρακάτω δήλωσι του Μίκη Θεοδωράκη και παραπέμπουμε ενδεικτικά και σε ένα περσινό κείμενο (από την εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (18 Αυγούστου 2007), που είδαμε να αναδημοσιεύει εχθές ο ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ:

«Δ Η Λ Ω Σ H

Πίσω από το χέρι του θύτη, που έκανε αυτό το απαίσιο έγκλημα που μας συγκλονίζει, κρύβονται οι πραγματικοί ηθικοί αυτουργοί, δηλαδή το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, που ανέχεται χρόνια τώρα την εκτροφή και τη γιγάντωση παράλογων και εγκληματικών καταστάσεων, που ξεκινούν από κέντρα σκοτεινά, όμως ορατά από όλους.
Αν θέλουν οι διάφοροι αυτόκλητοι ηγήτορες και διαμορφωτές της κοινής γνώμης να κοροϊδεύουν εαυτούς και αλλήλους και όλοι μαζί τον ελληνικό λαό είτε από φόβο είτε από υπολογισμό είτε από ανομολόγητα κίνητρα, ας το κάνουν. Εγώ όμως θα πω την αλήθεια, όπως την βλέπω και όπως νομίζω ότι την βλέπει η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας. Σταματήστε πια αυτό το βρώμικο και επικίνδυνο παιχνίδι με τους κουκουλοφόρους και τα ΜΑΤ, που μόνο αίμα, δάκρυα και καταστροφές προσφέρουν στον Λαό μας. Οι αντικειμενικές συνθήκες, ειδικά σε σχέση με όσα περάσαμε και ζήσαμε στο πρόσφατο παρελθόν, δεν δικαιολογούν με τίποτα αυτή την κατάσταση. Μοιάζει σαν να θέλουμε να βγάλουμε οι ίδιοι τα μάτια μας.
Καιρός να μιλήσει και ο Λαός !

Αθήνα, 7.12.2008


Μίκης Θεοδωράκης»


..............................................
Από τα ομόλογα στις φωτιές. Μία επιχείρηση χειραγώγησης της πολιτικής ζωής του τόπου

Η Ελλάδα, που διήγε την πιο ήρεμη περίοδο της πολιτικής της ιστορίας από το 1996 και εντεύθεν, οδηγείται στις εκλογές κάτω από το βάρος μίας εθνικής τραγωδίας.
Όλα ξεκίνησαν με την επιλογή της κυβέρνησης Καραμανλή να επιταχύνει τις διαδικασίες για την υπογραφή του αγωγού μεταφοράς αργού πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης και να αρχίσει συνομιλίες για έναν αντίστοιχο αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου, ο οποίος -αν ποτέ κατασκευαστεί- θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη, ανταγωνιζόμενος τον αμερικανικών συμφερόντων ελληνοτουρκικό αγωγό.
Σε μια εποχή που ο αμερικανορωσικός διαγκωνισμός στην Κεντρική Ευρώπη, τα Βαλκάνια, τον Καύκασο, αλλά και σε άλλα μέρη της υφηλίου, με επίκεντρο τον έλεγχο των ενεργειακών αποθεμάτων και των αξόνων μεταφοράς τους στις διεθνείς αγορές, παίρνει σταδιακά χαρακτήρα ψυχρού πολέμου, τη στιγμή που...οι ΗΠΑ, μέσω της επιρροής που έχουν αποκτήσει στην Ουκρανία, την Πολωνία και τις βαλτικές χώρες, προσπαθούν να θέσουν τις δικές τους προϋποθέσεις για τη ροή του ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, για να καταστήσουν ελκυστικό τον λεγόμενο ελληνοτουρκικό αγωγό, του οποίου τα εγκαίνια αναμένεται να γίνουν από μέρα σε μέρα, η επιλογή του Καραμανλή για προσέγγιση με τη Ρωσία, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον ρωσικών συμφερόντων αγωγό φυσικού αερίου, που μειώνει τη σημασία του αμερικανικών συμφερόντων ελληνοτουρκικού αγωγού φυσικού αερίου, ήταν η κίνηση που ξεχείλισε το ποτήρι.
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι απλή σύμπτωση η ανάδειξη του -υπαρκτού- σκανδάλου των ομολόγων αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης. Η πρωτοφανής, όμως, επί σειρά μηνών μονοπώληση του θέματος στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και ως η μόνη είδηση στους τηλεοπτικούς σταθμούς, δεν μπορεί να είναι σύμπτωση.
Παρόλο τον πολύμηνο πόλεμο που δέχτηκε επί μήνες από τα ΜΜΕ η κυβέρνηση Καραμανλή με αιχμή του δόρατος το σκάνδαλο των ομολόγων, η ΝΔ διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα ασφαλείας έναντι του ΠΑΣΟΚ, το οποίο όμως θα μπορούσε να μηδενιστεί σε περίπτωση που η κυβέρνηση έμενε εκτεθειμένη σε επιθέσεις διά των ΜΜΕ στην περίοδο του φθινοπώρου. Η κίνηση του Καραμανλή να προκηρύξει εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου δεν έγινε με στόχο να αιφνιδιάσει το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Έγινε για να αιφνιδιάσει τον αμερικανικό παράγοντα και να μην του δώσει το χρόνο και την ευκαιρία να ανατρέψει τη στάση της κοινής γνώμης που συνέχιζε να δίνει προβάδισμα στη ΝΔ. Ο Καραμανλής λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο ή μάλλον χωρίς τον εμπρηστή.
Ασφαλώς, όλες οι φωτιές δεν μπήκαν από χέρια εμπρηστών με πολιτικά κριτήρια, ασφαλώς η κυβέρνηση δεν έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει σε επίπεδο προετοιμασίας, πρόληψης και χρησιμοποίησης των διατεθειμένων μέσων, για να προστατέψει τη χώρα από μία εθνική καταστροφή. Ίσα - ίσα, έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να δείξει άλλη μια φορά στον ίδιο της το λαό αλλά και στη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα δεν έχει αποκτήσει συνείδηση διαχείρισης κρίσεων, κάτι που, αν συνυπολογιστεί με την ανυπαρξία της κρατικής μηχανής και της δημόσιας διοίκησης, κάνει την κατάσταση εφιαλτική.
Όμως, κανένας ούτε ακόμη και αυτοί που κάνουν πολιτική πάνω στα φέρετρα και τις στάχτες των πυρκαγιών δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι το φαινόμενο τόσο μεγάλου αριθμού πυρκαγιών το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή είναι τυχαίο. Υπάρχουν μάλιστα και πράξεις, όπως οι τηλεφωνικές κλήσεις στην πυροσβεστική υπηρεσία για υποτιθέμενες πυρκαγιές σε διάφορα σημεία της Αττικής, που προκάλεσαν τη διάσπαση της πυροσβεστικής δύναμης, τη στιγμή που ξέσπαγε φωτιά από εμπρηστικό μηχανισμό, για να κάψει το τελευταίο περιαστικό δάσος της Αθήνας. Οι δράστες των τηλεφωνημάτων ήταν επαγγελματίες στη μυστική δράση, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν άφησαν ίχνη που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό τους.
Το θέμα όμως δεν είναι οι αστυνομικές πτυχές ή οι εγκληματικές αμέλειες της κυβέρνησης. Το θέμα είναι αν υπήρχε σχέδιο πολιτικής ανατροπής στην Ελλάδα, με στόχο τις συγκεκριμένες επιλογές του Κωνσταντίου Καραμανλή.
Η Ελλάδα, που διήγε την πιο ήρεμη περίοδο της πολιτικής της ιστορίας από το 1996 και εντεύθεν, οδηγείται στις εκλογές κάτω από το βάρος μίας εθνικής τραγωδίας.
Αν ισχύει το σκεπτικό που αναλύθηκε σε αυτό το άρθρο, είναι πιθανό η κοινή γνώμη να οδηγηθεί στην ανατροπή της κατάστασης και στις 16 Σεπτεμβρίου να έχουμε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
Το ζήτημα όμως δεν είναι ποιο κόμμα θα κυβερνάει την Ελλάδα αλλά ποιοι πολιτικοί αρχηγοί θα είναι επικεφαλής στα κόμματα εξουσίας. Αν την επόμενη ημέρα των εκλογών πρωθυπουργός θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, είναι προφανές ότι η επιχείρηση τιμωρίας του Καραμανλή και χειραγώγησης της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα στέφτηκε με επιτυχία.
Μια "επιτυχία" που δεν πρόκειται να σταματήσει στην Αθήνα, αλλά θα φτάσει μέχρι τη Λευκωσία, αφού είναι αμφίβολο αν κάτω από τις νέες συνθήκες μπορέσει να αντέξει μόνος τη πίεση ο Τάσσος Παπαδόπουλος.
Φυσικά όπως ο Καραμανλής σχεδίασε χωρίς το ξενοδόχο και οι ατζέντηδες των εταιρειών πετρελαίου σχεδιάζουν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους μία πολύ σπουδαία παράμετρο. Τον ελληνικό λαό.
Οψόμεθα.

Αυγ 28, 2007 !!

2 σχόλια:

antiproedros είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
ΨΕΥΤΙΚΗ «ΑΝΑΛΥΣΗ»
ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ !


Αλέξανδρε,
Εδώ... με υποχρεώνεις να ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ανοιχτά μαζί σου, για την επιλογή του κειμένου της «Μακεδονίας» που ακολουθεί την πραγματικά ΒΑΘΕΙΑ και ΟΡΘΗ, κατα τη γνώμη μου, δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη.

Το κείμενο αυτό είναι ΣΑΦΩΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ, και στοχεύει στην τύφλωση του Ελληνικού λαού στο όνομα υπόγειων συμφερόντων. Συγκεκριμμένα :

Α) Εμφανίζει τον πρωθυπουργό Καραμανλή ως «υποστηρικτή του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξ/πολη», ενώ κατα τη γνώμη μου Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι το ακριβώς ΑΝΤΙΘΕΤΟ.

-- Σου θυμίζω πως όταν είχε επισκεφθεί την Αθήνα ο Πούτιν, ζήτησε ο αγωγός να είναι έτοιμος μέσα στο 2008 και τότε ο Καραμανλής απάντησε ότι «..θα τον φτιάξουμε το 2012..». Επομένως, ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ το έργο, που έπρεπε ΗΔΗ ΝΑ ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΧΤΕΙ.

-- Σου θυμίζω ΟΡΓΙΣΜΕΝΕΣ δηλώσεις Πούτιν για «..τη Βουλγαρία ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ που καθυστερούν τον αγωγό..», πράγμα πρωτοφανές, να μας ζυγίζει το ίδιο με... την Αμερικανόδουλη Βουλγαρία !! Όποιος έχει ασχοληθεί να μελετήσει το θέμα του αγωγού, δέν μπορεί να ΜΗ ΛΥΠΗΘΕΙ για αυτή τη δήλωση Πούτιν, αφού σε όλη τη διάρκεια της κυβέρνησης Σημίτη ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ στην κατασκευή του αγωγού ήταν η Βουλγαρία..

Β) Εμφανίζεται ο Καραμανλής ως υποστηρικτής του Ρωσσικού αγωγού «Southstream», ενώ η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πως εγκαινίασε ο ίδιος τον... ανταγωνιστικό Τουρκικό-αμερικανικό αγωγό ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΗΓΕΤΗ να μήν παραβρίσκεται στην τελετή !! Τον σνομπάρανε δηλαδή οι Ευρωπαίοι, αφού ο αγωγός αυτός ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΧΕΔΙΑ και ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

Γ) Αλγεινή εντύπωση μου κάνει στο κείμενο, η ευκολία με την οποία ξεπερνιέται η ΔΗΘΕΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ της κυβέρνησης στο θέμα των πυρκαγιών. Γράφει πως η κυβέρνηση «...έκανε ότι ήταν δυνατόν για να δείξει άλλη μιά φορά στον ίδιο της τον λαό αλλα και στη διεθνή κοινότητα ότι Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ...». Αυτό είναι ΨΕΜΑ :

-- Σου θυμίζω πως το καλοκαίρι 2003 επί Σημίτη, ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΒΗΝΟΝΤΑΝ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΜΗΔΕΝ απο την πυροσβεστική, και η στατιστική δείχνει ένα «ΜΗΔΕΝ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ !» για τη χρονιά εκείνη, με εκατοντάδες φωτιές σε καθένα απο τα άλλα χρόνια ! Συνεπώς... ΥΠΗΡΧΕ «συνείδηση διαχείρισης κρίσεων» τότε, αλλα απλώς αυτό... ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ στον συγραφέα του κειμένου και το κάνει γαργάρα ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ( μας λέει ανίκανους..) προκειμένου να υπερασπιστεί τον αγαπημένο του Καραμανλή !

Η απλή λογική όμως λέει πως όταν έρχεται ένας να σου σκοτώσει το παιδί και εσύ, ο κατεξοχήν υπεύθυνος πατέρας, του ανοίγεις την πόρτα και κάθεσαι στα σκαλιά απέξω περιμένοντάς τον να ολοκληρώσει το έργο του... τότε ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ, και όχι ο εγκληματίας! Δέν είσαι εσύ «απλώς ανίκανος, αλλα καλός μπαμπάς..» που δυστυχώς σε καταφέρανε οι «κακοί»...

Δ) Γράφει πως ΑΝ βρεθεί το ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου στην εξουσία και η ΝΔ με τη Ντόρα Μπακογιάννη αρχηγό της, τότε... θα έχει ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ο Καραμανλής για την πολιτική υποστήριξης του Πούτιν ! Η ΑΛΗΘΕΙΑ, είναι το ακριβώς ΑΝΑΠΟΔΟ : Με αυτό το «δίδυμο» επικεφαλής σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα προωθηθεί γρήγορα ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, και θα εμποδιστούν τα Αμερικανο-εβραϊκά σχέδια στην περιοχή μας.

Ε) ΜΕΡΟΛΗΠΤΕΙ και ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ο συντάκτης του κειμένου που προβάλλεις επομένως, Αλέξανδρε, νομίζοντας πως απευθύνεται ΣΕ ΚΟΡΟΪΔΑ που δέν αντιλαμβάνονται τί παίζεται στη χώρα τους. Η τελική του φράση – ύμνος προς τον «Ελληνικό λαό» είναι αποκαλυπτική για την ψευτιά του. Μας «γλύφει» δηλαδή, για να τον... πιστέψουμε ως ‘δικό μας παιδί’! Έτσι μας δουλεύουν, δυστυχώς, ασύστολα, οι διάφοροι ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ εχθροί της Ελλάδας και των ανθρώπων της.

----

Υ.Γ.

Αλέξανδρε, άν θυμάσαι είχαμε συμφωνήσει και παλιότερα ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ στο μπλόγκ μας, ΕΠΕΙΔΗ η πολιτική στις μέρες μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, αλλα κάτι πολύ πιό δυσδιάκριτο και πολύπλοκο. Έτσι, κινδυνεύουμε να πέσουμε σε ΛΑΘΗ, γιατι μιλάμε για κάτι που ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ. Δέν έχουμε «πληροφόρηση απο πρώτο χέρι» απο κανέναν βουλευτή πχ, ούτε εσύ, ούτε εγώ.. Γιαυτό και η γνώμη μας είναι ΜΕΤΕΩΡΗ και μπορεί να μας οδηγήσει να προβάλλουμε «απόψεις» και «νοοτροπίες» ως υποστηρικτικές των Ελληνικών συμφερόντων, ενώ αυτές στην πραγματικότητα υποστηρίζουν ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ εις βάρος των Ελληνικών!

Έτσι, δέν συμβάλλουμε στο να αποκτήσει ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΓΝΩΜΗ ο Έλληνας πολίτης, αλλα μάλλον ΤΟΝ ΣΥΣΚΟΤΙΖΟΥΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

Γιαυτό σε παρακαλώ ξανά, ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΟΠΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ.

Σκέψου, ότι κι’ εμένα η θέση μου είναι ΔΥΣΚΟΛΗ, γιατι αναγκάζομαι να απαντήσω χωρίς να μπορώ να επιχειρηματολογήσω σε βάθος ώστε να εξηγηθεί στον κόσμο η γνώμη μου. Έτσι, αφήνω ίσως μιά εντύπωση «φανατικού Πασόκου» στην καλύτερη περίπτωση έως «ύποπτου προδότη» στη χειρότερη. Δέν είναι σωστό να με φέρνεις σε τέτοια θέση...

Ούτε αισθάνομαι ευχάριστα να γράφω πως ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ της χώρας μας.... φρενάρει τα Εθνικά συμφέροντα ! Είναι ΒΑΡΥ αυτό, είναι ΜΟΝΟ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ και βέβαια ΟΧΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Σάν απλός πολίτης, είναι πιθανό η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ να είναι ΛΑΘΟΣ, επειδή δέν ξέρω την αλήθεια γι’ αυτά τα πράγματα σε βάθος, ούτε έχω τη δέουσα πληροφόρηση απο αξιόπιστα πρόσωπα, όπως σου έγραψα ήδη. Δέν μου αρέσει επομένως, να με αναγκάζεις ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ για να αντιδράσω σε τέτοια κείμενα, κινδυνεύοντας να παραπλανήσω ΕΓΩ πιά, τον κόσμο που μας διαβάζει...

Σε θερμοπαρακαλώ λοιπόν : ΜΗ με ξαναφέρεις σε τέτοια δύσκολη θέση !!

Άσε την πολιτική, δέν είμαστε οι σωστοί άνθρωποι να μιλήσουμε γι’ αυτήν, ας κρατήσουμε ο καθένας τη γνώμη του μέσα του, χωρίς να την προβάλλουμε εδώ, στο ιστολόγιο του συλλόγου μας.

Και παρακαλώ και όλους τους αναγνώστες μας :

-- Ξεχάστε τα όσα γράφω, θεωρήστε τα μιά «αστήρικτη γνώμη» και μόνο.
-- Ξεχάστε όμως και όσα γράφει το κείμενο της «Μακεδονίας», και θεωρήστε τα ΚΙ’ ΕΚΕΙΝΑ μιά εξίσου «αστήρικτη γνώμη» και μόνο...

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

Αγαπητέ Αντιπρόεδρε και ΦΙΛΕ,
ΣΥΓΓΝΩΜΗ αν σε έφερα "σε τέτοια δύσκολη θέση"!
Σπεύδω να συμφωνήσω πως το Ιστολόγιό μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ - αλλά
ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΕΝΗ ΕΝΝΟΙΑ του όρου «πολιτικό» (= μικροπολιτικό, κομματικό κττ). Δεν είναι, λοιπόν, βήμα για προεκλογικό αγώνα, λιβάνισμα πολιτειακών παραγόντων, γλύψιμο ή άλλες αβάντες σε κομματικούς παράγοντες και παρόμοιες σκοπιμότητες.
Όμως (ελπίζω να μην διαφωνείς) ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΕΙΑ ΕΝΝΟΙΑ. Όπως βαθειά ΠΟΛΙΤΙΚΗ είναι η δραστηριοποίησί μας με τον ΣΥΛΛΟΓΟ και το ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ. [Προσωπικά έχω πάρη τις αποφάσεις μου να ενεργοποιηθώ ως υπεύθυνος ΠΟΛΙΤΗΣ και πρίν τα 50 μου χρόνια (όπως σε κάποιους από μάς τους «φύλακες - επικούρους» μας παραγγέλλει ο Πλάτων στην Πολιτεία του)].
…………………….
Κατ’ αρχήν –όπως και την άλλη φορά- η διαφωνία σου (ειδικά στα πολιτικά) είναι αποδεκτή και άγια.
Δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε σε όλα. (Εδώ, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε πάντα με τον εαυτό μας!) Αρκεί που συμφωνούμε σε κύρια και βασικά, όπως το δικαίωμα στην προσωπική άποψι και στον ελεύθερο διάλογο.
Στο συγκεκριμένο (ενδιαφέρον, όπως μου φάνηκε) κείμενο υπήρχαν 1-2 σημεία με τα οποία διαφωνώ κι εγώ, (όπως η αποενοχοποίησι του Πρωθυπουργού μας) αλλά δεν ήθελα να τα κόψω για να μην δείξω ότι το λογοκρίνω.
[Εδώ να σημειώσω ότι –από προσωπική ιδιοσυγκρασία- και μόνο η απλή αναφορά ονομάτων σύγχρονων πολιτικών προσώπων με κληρονομικό στίγμα και οικογενειακό παρελθόν στην πολιτική μας ιστορία, μου δημιουργεί απέχθεια. Ειδικά στα 2 κόμματα εξουσίας…]
Δεν φανταζόμουν μάλιστα ότι εσύ θα διαφωνούσες τόσο έντονα. Αν το ήξερα σε διαβεβαιώνω πως δεν θα το έβαζα ή μάλλον θα προτιμούσα, καλύτερα, να το έκανες εσύ ανάρτησι εξασκώντας κριτική ή σχολιάζοντας τα σημεία που εσύ θα έκρινες αναγκαία.
Αντίθετα τα στοιχεία σχετικά με τους αγωγούς και τα γεωπολιτικά συμφέροντα μου φάνηκαν καί αληθοφανή καί κοντά και στα δικά σου ενδιαφέροντα.
Παράθεσα μια γνώμη σχετικά με τις περίεργες εξελίξεις στην πατρίδα μας,. Μια ακόμα χρονιά κατά την οποία ο ελληνικός λαός αισθάνθηκε ανασφάλεια και μια κάποια κρατική αποσταθεροποίησι.
Η εφημερίδα Μακεδονία είναι μια έγκριτη εφημερίδα, όσο και τα άλλα έντυπα από τα οποία πληροφορείται ο λαός μας τα τεκταινόμενα και στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.

Ο συντάκτης του άρθρου είναι (νομίζω) ο Σάββας Καλεντερίδης, ένας θαρραλέος Έλληνας και ευαισθητοποιημένος πόντιος, για τον οποίο δεν μπορώ να μοιραστώ μαζί σου την υποψία για έλλειμμα πατριωτισμού ή εθελόδουλη προσφορά στους Αμερικανούς ή άλλους ξένους. Από τα γραφόμενά σου συμπεραίνω πως δεν τον γνωρίζεις. (Ίσως αξίζει μια επίσκεψι στο προσωπικό του ιστολόγιο και μια ανάγνωσι σε αναρτήσεις, όπως http://
infognomonpolitics.blogspot.com/2008/12/nabucco.html
την οποία πιστεύω θα βρής ενδιαφέρουσα)
Οπωσδήποτε, η παράθεσι της γνώμης του δεν σημαίνει συνολική αποδοχή της εκ μέρους μας. (Και το δημοσίευμα δεν το ενστερνιζόμαστε –οι αναγνώστες μας μπορούν να το καταλάβουν από τον τίτλο- το αναδημοσιεύσαμε απλώς).

Είναι μια μια ακόμη αφορμή για συλλογισμό ή διάλογο.
Το ίδιο και του αγαπημένου μας Μίκη (ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ. Δεν θα έπρεπε να το «προβάλλουμε»;) – ή και η δική σου!

ΥΓ Το καλύτερο θα ήταν να σε συμβουλευτώ σαν φίλο με βαρύνουσα άποψι στα ενεργειακά – γεωπολιτικά και πάνω απ’ όλα συνδιαχειριστή. Το ξέρεις όμως, πως ήταν λόγω των συνθηκών δυσχερές. Από τα λάθη, όμως, μαθαίνουμε…