Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

ΕΣΟ και Α.Σ.Γ.Μ.Ε.: ΕΝΑ ΨΗΦΙΣΜΑ Και ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣH

ΕΣΟ και Α.Σ.Γ.Μ.Ε.:
ΕΝΑ ΨΗΦΙΣΜΑ Και ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙ

Για την προχθεσινή δολοφονία του νεαρού μαθητή από ειδικό αστυνομικό φρουρό η Γενική Συνέλευση της ΕΣΟ της 7/12/08, εξέδωσε το εξής ΨΗΦΙΣΜΑ:






Και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.) εξέδωσε σήμερα για τον ίδιο λόγο το παρακάτω Δελτίο Τύπου.


"ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)
Βερανζέρου 22, 6ος όροφος, ΤΗΛ – ΦΑΞ : 2105242386, 210 3845434, 210 3835093
goneis@mail.gr www.asgme.gr – www.goneis.org Αθήνα 8 Δεκεμβρίου 2008
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για την δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου
Καταδικάζουμε με οργή την πολιτική κλιμάκωσης της βίας και του αυταρχισμού που φτάνει να αφαιρεί τη ζωή ενός 15χρονου παιδιού.
Οι ευθύνες της ηγεσίας της αστυνομίας και της κυβέρνησης είναι πάρα πολύ βαριές. Η άρχουσα τάξη και οι πολιτικοί διαχειριστές της δεν έχουν άλλο δρόμο!
Όταν ο λαός σηκώνει κεφάλι και διεκδικεί δουλειά, μόρφωση, δικαιοσύνη και δικαιώματα επιστρατεύουν όλα τα όπλα για να τον τρομοκρατήσουν, να τον αναγκάσουν να σκύψει και πάλι το κεφάλι.
Την κρατική βία και καταστολή την δημιουργεί η ίδια πολιτική που υπόσχεται φτηνή κατάρτιση, κακοπληρωμένη απασχόληση και, κυρίως, καθόλου όνειρα για τα παιδιά μας του 21ου αιώνα.
Η ίδια πολιτική που θεωρεί ότι οι σημερινοί νέοι και αυριανοί εργαζόμενοι πρέπει να μάθουν όσο γίνεται από πιο μικρή ηλικία να είναι υπάκουοι στην αδικία και στη σκληρή εκμετάλλευση. Είναι η ίδια πολιτική που ποινικοποιεί τους αγώνες των μαθητών, που καλεί τους γονείς στη ΓΑΔΑ να καταδώσουν τα παιδιά τους.
Όσο θα εντείνεται η άγρια επίθεση ενάντια στον κόσμο της δουλειάς, τόσο θα εντείνεται και η κρατική βία, τόσο θα οπλίζεται το χέρι των σωμάτων ασφαλείας να πυροβολεί παιδιά, θα τσακίζουν κεφάλια φοιτητών στις ζαρντινιέρες, θα βασανίζουν μετανάστες, θα προσβάλουν βάναυσα ανθρώπους στα αστυνομικά τμήματα.
Απέναντι στον οργανωμένο κρατικό και κυβερνητικό αυταρχισμό, οι εργαζόμενοι και η νεολαία μια απάντηση μπορούν να δώσουν: καλά οργανωμένο και συντονισμένο αγώνα.
Γιατί όσο περισσότερα μέτρα άγριας εκμετάλλευσης σε βάρος της νέας γενιάς θα προωθούν οι κυβερνήσεις τόσο θα πληθαίνουν τα κρούσματα τρομοκρατίας και οι εγκληματικές ενέργειες σε βάρος των νέων που δείχνουν ανυπακοή, που αντιστέκονται, που αγωνίζονται.
Δεν πρόκειται να τους τιμωρήσουμε με εμπρησμούς και καταστροφές. Αντίθετα βρίσκουν άλλοθι για πιο μεγάλη καταστολή.
Μόνη απάντηση σ΄ αυτή την πολιτική, στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία πρέπει να είναι ο οργανωμένος αγώνας μέσα από τους συλλόγους, τα συνδικάτα, το οργανωμένο λαϊκό κίνημα .
Καλούμε τους γονείς μαζί με τα παιδιά μας την Τρίτη 9/12 στα συλλαλητήρια και την Τετάρτη 10/12 στην απεργία με το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων.
Με αποφασιστικότητα να περιφρουρήσουμε γερά και να συντονίσουμε πανελλαδικά τις κινητοποιήσεις μας
Δεν μπορούμε να παρηγορήσουμε τους γονείς του δολοφονημένου παιδιού. Μπορούμε όμως να πολεμήσουμε τους αίτιους, να μην επιτρέψουμε να στερούν από τους νέους τη μόρφωση, την εργασία, τα όνειρα, τη ζωή τους.


Το Δ.Σ."

Τα παραθέσαμε και τα δύο ασχολίαστα.– ως απλή καταγραφή επικαιρότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: