Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΟ: ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ «ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΝΕΑ ΣΚ. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ»

ELEZIONI NELLA FEDERAZIONE SCACCHISTICA GRECA - I 3 PARTITI
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΟ: ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ «ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΝΕΑ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ»

Προ ολίγων ωρών λάβαμε –όχι χωρίς κάποια έκπληξι- ενημερωτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με την ανακοίνωσι της έγκρισης εκ μέρους τού ΔΣ της ΕΣΟ, τού ψηφοδελτίου «με το οποίο θα διεκδικήσει την ψήφο των σωματείων η σημερινή πλειοψηφία της διοίκησης της ΕΣΟ».
Πρόκειται για την πολυσυλλεκτική παράταξι με τον σχοινοτενή τίτλο στο ψηφοδέλτιο «ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΝΕΑ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ».
Το δελτίο μάς εκοινοποιήθη μαζί με μια λίστα αποδεκτών (με την υστερογραφούμενη διευκρίνισι πως «Το παρόν δημοσιοποιείται στα πρώτα 25 site/blog της λίστας που δημοσιεύεται στο ιστολόγιο kaloskalos.blogspot.com καθώς και σε άλλα ιστολόγια που διετέλεσαν παλαιότερα σε υψηλές θέσεις») και με την παράκλησι να το δημοσιοποιήσουμε.

Πιστεύοντας αληθινά ότι η αγαθή προαίρεσι για προσφορά δεν λείπει από αρκετούς παλιούς και νέους παράγοντες του Σκακιστικού χώρου και ότι σε όλες τις παρατάξεις μπορεί κανείς να βρή και χρήσιμες απόψεις και βέβαια αξιόλογες προσωπικότητες, (άλλωστε πρεσβεύουμε ότι για την επιτυχή αντιμετώπισι των προκλήσεων σε όλους τους χώρους της σημερινής κοινωνικής πραγματικότητας και προ πάντων στα εθνικά ζητήματα χρειάζεται ομοψυχία και πνεύμα ενότητας) σπεύδουμε να αναδημοσιεύσουμε το σχετικό (ιδιαίτερα πολυσυλλεκτικό) ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ. (Να σημειώσουμε πως τα άλλα δύο ψηφοδέλτια, «ΝΕΑ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» και «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ», τα οποία μπορεί κανείς να τα δή σε άλλους ιστοτόπους - εμείς σας παραπέμπουμε στο ΕΣΠ - δεν μας έχουν σταλή).
Με την ευχή στις μεθαυριανές Εκλογές (6-7 Δεκεμβρίου) να εκλεγούν πρόσωπα που πραγματικά θα προσφέρουν στο αγαπημένο μας πνευματικό άθλημα.








Το Ψηφοδέλτιο συνοδευόταν και από ένα πληροφοριακό κείμενο - «ανασκόπησης της δράσης της ΕΣΟ, 2004-8» - του Γ. Μακρόπουλου.
Από αυτό το κείμενο υπογραμμίζουμε (νομίζοντας πως κάπου εκεί μέσα βρισκόμαστε κι εμείς, οι ανώνυμοι –και πικραμένοι- σκακιστές) το επιλογικό απόσπασμα:
«Μέσα στην πορεία των τεσσάρων αυτών χρόνων έγιναν λάθη και παραλείψεις. Κάποιες προτεραιότητες δεν αξιολογήθηκαν σωστά, όπως εκ των υστέρων φάνηκε, και κάποια πράγματα θα μπορούσαν να προσεγγιστούν με διαφορετικό τρόπο. Ορισμένες επιτροπές δεν λειτούργησαν, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, αλλά και στόχοι όπως η εξεύρεση χώρων για την ομοσπονδία και χορηγών, δεν είχαν την πορεία που όλοι επιζητούμε. Όλα τα παραπάνω – και άλλα μαζί, υπήρξαν αντικείμενο έντονης αυτοκριτικής και σοβαρού προβληματισμού της απερχόμενης διοίκησης. Η δυναμική σχέση που καθημερινά διαμορφώνεται ανάμεσα στον ανώνυμο σκακιστή, στον φιλότιμο εθελοντή παράγοντα, στο σκακιστικό σωματείο και στην κεντρική διοίκηση, θέτει συνεχώς προβληματισμούς, ιδιαίτερα σήμερα, μια κοινωνικά πολύ δύσκολη περίοδο, όπου τα επείγοντα προβλήματα της καθημερινότητας δείχνουν να επισκιάζουν τα σημαντικά προβλήματα της ζωής(…
Ελπίζοντας ότι τα παραπάνω δεν είναι μόνο λόγια διπλωματίας και κλισέ από την πληθωρισμένη και ξυλιασμένη γλώσσα των γραφειάδων δημοσίων σχέσεων, αλλά σηματοδοτούν κάποιο νέο πνεύμα αληθινής ενότητας και συνεργασίας, δεν μπορούμε παρα να χαιρετίσουμε την πρόσκλησι προς «τον σκακιστικό κόσμο, τους σκακιστές, τις σκακίστριες, τους παράγοντες και τους φίλους του αθλήματός μας» συνυπογράφοντας αυτολεξί το ότι «Οι κραυγές της στείρας άρνησης, της ανέξοδης καταγγελίας και της καταστροφολογίας (…) πρέπει να απομονωθούν και όλοι μαζί, σε ήπιο και συναινετικό κλίμα, να
παραμερίσουμε τις αντιθέσεις μας…
».
Με στόχο όμως όχι την συνέχισι της διαχείρισης, αλλά την προσφορά καλύτερου έργου για το Ελληνικό Σκάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: