Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Ιταλικό Σκάκι και Το «11ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΟΠΕΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΟΒΑ». SCACCHI IN ITALIA; Finito l’ 11o Open “CITTÀ DI PADOVA”

GLI SCACCHI IN ITALIA; Finito l’ 11o Open “CITTÀ DI PADOVA”
Το Ιταλικό Σκάκι, η Πάδοβα και το «11ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΟΠΕΝ»

Ιδιαίτερα αυξανόμενη είναι η σκακιστική δραστηριότητα τελευταία πενταετία στην Ιταλία. (Παρόλη την μεγάλη ιστορικά σκακιστική παράδοσι, η χώρα αυτή ήταν μέχρι πρόσφατα από καθαρά (αντ)αγωνιστικής πλευράς κάπως «καθυστερημένη»).
Ειδικά μετά την ανάληψι της Ολυμπιάδας το 2006 (Torino), οι ρυθμοί είναι ραγδαίοι και η από χρόνια προσδοκώμενη πρόοδος αρχίζει να γίνεται εμφανής. Έτσι και κατά το τρέχον έτος τα διεθνή τουρνουά και οι ανα την γειτονική χώρα σκακιστικές διοργανώσεις ήσαν δεκάδες.
Σήμερα, θα αναφερθούμε στο τελευταίο (ολοκληρώθηκε μόλις χθές) διεθνές Τουρνουά που έγινε στην Β. Ιταλία. Πρόκειται για το Τουρνουά που με την επωνυμία «11ο Ανοικτό Τουρνουά της Πόλης της Πάντοβας» ( 11o Open “CITTÀ DI PADOVA”), διοργανώθηκε από τον σκακιστικό σύλλογο ASSOCIAZIONE SCACCHI PADOVA "G. Cortuso"της ιστορικής αυτής πόλης του Βένετο, στο διάστημα από 13 έως 21 Δεκεμβρίου. Ένα Τουρνουά που, όπως θα δούμε, δεν ήταν ιδιαίτερα ισχυρό και ούτε είχε ελληνική συμμετοχή.
Η επιλογή μας, αγαπητοί φίλοι, έχει να κάνει με κάτι (διπλά) προσωπικό: το γεγονός ότι στην πόλι αυτή ο υπογράφων έζησε για έξι περίπου χρόνια (μέχρι το 1989 που επέστρεψε στην πατρίδα), και εκεί όχι μόνο πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές (στην περίφημη Φιλοσοφική Σχολή της), αλλά και εργάστηκε και, όπως ήταν φυσικό, έκανε και φίλους καί έπαιξε και …σκάκι!
Αυτά προς το παρόν και πάμε στους εκεί χθεσινούς αγώνες.
Το ως άνω Τουρνουά έγινε με την συμμετοχή 31 παικτών από 7 χώρες (μεταξύ των οποίων 3 ΜΔΜ και 6 ΔΜ) και διεξήχθη με Ελβετικό 9 γύρων.
Νικητής ανεδείχθη ο Κροάτης ΔΜ Milan MRDJA (2401) με 7 βαθμούς (σε 9 παρτίδες). Δεύτερος σε απόστασι βαθμού ο Ρώσσος ΜΔΜ Igor NAUMKIN ((2506), συχνός πελάτης των ιταλικών τουρνουά τελευταία χρόνια, και τρίτος ο Σέρβος ΔΜ Gojco LAKETIC (2451), και αυτός με 6 βαθμούς όπως και ο τέταρτος της Γενικής, επίσης Σέρβος, ΔΜ Andjelko DRAGOJLOVIC (2393). Μετά από τους πρώτους, σε όμιλο 6 παικτών ισοβάθμων με 5.5 βαθμούςβρίσκουμε τους άλλους 2 Γκρανμαίτρ της διοργάνωσης, τον Κροάτη Ivan ZAJA (2461) και τον Σέρβο Miroljub LAZIC (2472).
Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Αφορά τους 15 πρώτους. Για το σύνολο μπορείτε να δήτε εδώ)

Να σημειώσουμε ότι ο νικητής με την νίκη του (ενθυλακώνοντας τα σχετικά 800 ευρώ) πραγματοποίησε και την 3η νόρμα για τον τίτλο του Grandmaitre.

Αλλά υπάρχει σοβαρός λόγος για να επανέλθουμε (στην αγαπημένη Πάδοβα). Dio volendo.

Δεν υπάρχουν σχόλια: