Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2008: ΕΛΛΑΣ - ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ 2-2. Η ΜΑΧΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΥΟΙΩΝΑ! DRESDA; LA GRECIA RIMANE IMBATTIBILE!

ΕΛΛΑΣ - ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ 2-2
Έχει βαλθή να μας τρελάνει η Εθνική μας ομάδα Ανδρών στην εφετινή Ολυμπιάδα Σκακιού στην Δρέσδη. Μετά και από το αποψινό θετικό αποτέλεσμα (και την εξαιρετική εμφάνισι!) της ισοπαλίας με την ισχυρή Λευκορωσία, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δείχνει ικανό να κάνη την υπέρβασι και να εντάξη το Ελληνικό σκάκι στην παγκόσμια ελίτ.
Λοιπόν έχουμε και λέμε:
Δύο νίκες στις πρώτες σκακιέρες της με και ισάριθμες ήττες στις σκακιέρες 3 και 4 της ομάδας μας μοίρασαν εξ ίσου το αποτέλεσμα, αλλα το συγκλονιστικό στοιχείο είναι ότι η Ελλάδα διαφύλαξε το αήττητο της για έβδομη αγωνιστική!
Μόνο άλλες πέντε ομάδες το έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής: η Αρμενία που είναι μόνη επι κεφαλής της Βαθμολογίας, μετά την νίκη-έκπληξι εναντίον της Ρωσσίας , η Γερμανία (αυτή αποτελεί για μας, μέχρι στιγμής, την πραγματική έκπληξι των αγώνων), το Ισραήλ, η Γαλλία με την οποία συναντηθήκαμε , και η Ουκρανία που δεν κατάφερε να νικήση την Γερμανία.
Δήτε και τις οι παρτίδες τους :
Παπαϊωάννου 1-0 «Πολιορκητικός Ίππος» [ 20.Ιχζ7. –μια παρτίδα περίπατος για τον Πρωταθλητή μας. Στο τέλος το χρονόμετρο έδειχνε: Παπαϊωάννου 46΄.32΄΄ - Azarov 0΄.10΄΄! ] , Κοτρωνιάς 1-0 («Η επιστράτευσι του Ρ»),
Μπανίκας 0-1 «Ο Βασιλιάς (λευκός Ρ) στην σέντρα!), Μαστροβασίλης 0-1Μεγάλο Ροκέ, μεγάλος στόχος» [Ο παίκτης μας υπέφερε και την πίεσι του χρόνου: στο τέλος άφησε το χρονόμετρο με 0΄.7΄΄ , ενώ ο αντίπαλός του είχε 24΄.28΄΄].

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Και στο Ολυμπιακό τουρνουά γυναικών καλά τα πάει η εθνική μας (που νίκησε 4-0 χθές την Αλβανία), καθώς βρίσκεται στην 21 θέσι με 9 βαθμούς. Μάλιστα μπορεί να τα πάει και καλύτερα, αφού έχει κληρωθή με την Λιθουανία (λίγο πιο πίσω από μας κατά σειράν δυναμικότητας).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Όσο για την Βαθμολογία είμαστε με τους 10 βαθμούς στην 13η θέσι. Μια χαρά (προς ώρας) και …βλέπουμε!




ΚΛΗΡΩΣΙ 8ου ΓΥΡΟΥ
Εμείς με την Σλοβakία (ν. 25 στην λίστα δυναμικότητας), αλλά και στην κορυφή έχει πάρει (ειδικά από χθές) φωτιά!
Η Αρμενία, κάτοχος του τελευταίου Ολυμπιακού τίτλου, θυμίζουμε, μάλλον δεν κινδυνεύει από την Γαλλία, και πιθανώτατα το Ισραήλ θα στενοχωρήση τους Γερμανούς. Στο τρίτο ζευγάρι έχουμε ένα μία συνάντησι «αιωνίων» όπως λέμε στο ποδόσφαιρο, με ιδιαίτερη βαρύτητα και για τους δύο αντιπάλους . Η Ρωσσία είναι όμως φαβορί. Η Κίνα, σκακιστική ήδη υπερδύναμι, αναμένεται να ξεπεράση, έστω και δύσκολα τους ομοφύλους Βιετναμέζους, ενώ η Ουκρανία θα περάση ένα εύκολο απόγευμα με την Ν. Ζηλανδία.

Αλλά αυτά στα χαρτιά και στα μυαλά μας. Η σκακιέρα και η προσωπικότητα των παικτών θα πή την αλήθεια.
Ο πίνακας με την κλήρωσι των 20 πρώτων ζευγαριών ακολουθεί:






Μπορείτε βεβαίως να επισκεφθήτε και την επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων.

2 σχόλια:

ΔΠ είπε...

Και η Ελλάδα μας εκπλήσσει με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματά της στην Ολυμπιάδα της Δρέσδης, αλλά και ο νέος Παλαμήδης με την αρτιότατη δημοσιογραφική κάλυψη των αγώνων και τα εύστοχα σχόλια του. Εύγε και στους δύο!!
Να επισημάνω μόνο ένα μικρό λαθάκι!. Σήμερα παίζουμε με την Σλοβακία και όχι με την Σλοβενία.

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

@ ΔΠ
Ευχαριστούμε για το εύγε, αλλά και για το ..."ξεστράβωμα". Και τα δύο τα έχουμε ανάγκη!