Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Η ΕΣΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! - ΕΥΒΟΪΚΗ ΠΡΩΤΙΑ για Σ.Ο. Βόρειας Εύβοιας. Campionato Regionale della Grecia Centrale di Scacchi; Risultati.

Η ΑΜΦΙΣΣΑ ΠΡΩΤΗ ΜΕ ΤΗΝ …ΠΡΩΤΗ ΣΤΟ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΣ!
Finale Regionale di Scacchi: IL TITOLO ALLLA GIOVANE SQUADRA DELLA CITTA' DI AMFISSA; E QUALIFICAZIONE ALLA PRIMA NAZIONALE!
Η "Ένωση Σκακιστών Άμφισσας" αναδείχθηκε πρωταθλήτρια με εννέα αγωνιστικούς βαθμούς (4 νίκες και 1 ισοπαλία - σε Ελβετικό 5 γύρων) ανάμεσα στις 10 ομάδες που έλαβαν μέρος στο εφετινό Διασυλλογικό της Τοπικής μας Ένωσης, το οποίο ολοκληρώθηκε προ τριών ημερών.
Η τυπικά (η ΕΣΚΑ προήλθε από προηγούμενο αθλητικό σωματείο της πόλης της) νεοφώτιστη ομάδα της Άμφισσας κατάφερε από την πρώτη χρονιά ίδρυσής της να λειτουργήση ανταγωνιστικά, απέναντι σε παλαιότερους σκακιστικά συλλόγους με πεπειραμένους παίκτες και παράγοντες, χάρις στο συμπαγές Δ.Σ. με τις επιτυχείς επιλογές του και, βέβαια, το ισχυρότατο φυτώριό της.
Εφετινός κύριος διεκδικητής του τίτλου αποδείχθηκε ο Σκακιστικός Όμιλος Ιτέας «Ιππόκαμπος με φτερά Αγγέλου», ο οποίος αναδείχθηκε ισόβαθμος αγωνιστικά της ΕΣΚΑ (οι δύο ισοβάθμησαν και στο μεταξύ τους παιχνίδι!), αλλά με λιγότερους πόντους (33,5).
Τρίτος -άλλη έκπληξι- ο "Λεβαδός", ο Σ. Όμιλος Λιβαδειάς, με 5 βαθμούς.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ Η Ε.Ε.Σ.
Στο «πρωτάθλημα» αυτό, πρέπει να σημειώσουμε ότι μειοψηφία ήσαν οι ομάδες που κατάφεραν να συμμετάσχουν σε όλους τους γύρους με πλήρη σύνθεσι, ενώ τουλάχιστον προβληματισμό προξενεί όχι τόσο η χαμηλή 7η θέσι που κατέλαβε η πάλε ποτέ πρωταγωνίστρια «Ευβοϊκή Ένωση Σκακιστών», όσο το γεγονός ότι πλήρωσε τόσο ακριβά τις ελλείψεις της σε γυναικείες και παιδικές, κυρίως, σκακιέρες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στον τελευταίο γύρο προσήλθε να αντιμετωπίση την ΕΣΚΑ στην έδρα της με 5 ( πέντε ?!) απουσίες στην δωδεκάδα της.
Τίποτε όμως δεν μπορεί να μειώση την εκθαμβωτική επιτυχία της Άμφισσας, που μαζί με τον τίτλο εξασφάλισε την άνοδο στην Α΄Εθνική Κατηγορία!!
ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ
Ευεξήγητη και η τελική επιτυχία του Σ.Ο. Βόρειας Εύβοιας, (μία από τις ομάδες που, προς τιμήν της, εμφανίστηκε πλήρης σε ΟΛΟΥΣ τους αγώνες), ο οποίος αναδείχθηκε απροσδόκητα πρώτος από τις τέσσερις ομάδες της Εύβοιας. Μάλιστα ισοβάθμησε (με 5 αγωνιστικούς βαθμούς) καί με την Ε.Ε.Σ. καί με την Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος, αλλά με το κύριο κριτήριο άρσης ισοβαθμίας (: 33 πόντους), κατέλαβε για πρώτη φορά στην ιστορία του την πρώτη θέσι ανάμεσα στα ευβοϊκά σωματεία. [Η Ε.Ε.Σ. πλήρωσε και την ατυχία της στην κλήρωσι: Το ελβετικό την υποχρέωσε να παίξη 3 στις 5 φορές εκτός έδρας! Φτάνει να σημειώσουμε πως αναδείχθηκε ως η μοναδική ομάδα που έδωσε βαθμό στον Ν.Ο. Καρύστου, αφού παίζοντας με 2 κενές σκακιέρες στην Κάρυστο έφερε το καταδικαστικό (όπως αποδείχθηκε) 5,5-5,5...]

ΣΗΜ. Οι φωτογραφίες είναι από τις ιστοσελίδες της ΕΣΚΑ [α΄ φωτο: από την συνάντησι ά γύρου ΕΣΚΑ – Σκ. Ακαδημία Χαλκίδος 9-3] και του Σ.Ο. Β. Εύβοιας [β΄φωτό: αναμνηστική των 2 ομάδων από την συνάντησι γ΄ γύρου, Σ.Ο. Β. Εύβοιας – Ε.Ε.Σ. 7-3,5 : η ΕΕΣ έπαιξε με 3 σκακιέρες κενές?! ], (βλ. διευθύνσεις στους συνδέσμους μας).

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

8 σχόλια:

barbis είπε...

Οχι και έκπληξη η Λειβαδιά Αλέξανδρε!Πρέπει να έχει τον καλύτερο μέσο όρο έλο στις αντρικές σκακιέρες με τρεις παίχτες πάνω από 1900 και 2 πάνω από 2000 ενώ πήρε και την Καφάτου από την Ηλιούπολη για να διεκδικήσει άνοδο.Μόνο ως αρνητική έκπληξη μπορεί να χαρακτηριστεί η Λειβαδιά του φίλου από την Κερασιά Ευβοίας Χρήστου Κρυονερίτη!!

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

Θανάση,
Δεν είμαι σίγουρος ότι έχης δίκιο. (Βέβαια, κάποια πράγματα – διοικητικά & αγωνιστικά – στην ΤΕΣΣΑΣ εσύ τα γνωρίζεις πολύ καλύτερα).

Είναι σχετικά ισχυρή στις πρώτες σκακιέρες η Λιβαδειά, αλλά το αδύναμο υπόλοιπο «ρόστερ» και ειδικά το αποτέλεσμα στην α΄ αγωνιστική με την Λαμία με έκαναν να την υποτιμήσω. Μπορεί να θέλης να την κολακεύσης, φιλικά, αλλά εγώ «αρνητική έκπληξη» θεωρώ την θέσι της Ευβοϊκής.

Με την ευκαιρία να σε συγχαρώ για την επιτυχία του Συλλόγου σου.

barbis είπε...

Ευχαριστώ Αλέξανδρε,η Λειβαδιά εκτός από άντρες καλούς και γυναικεία έχει και δύο πολύ καλές νεάνιδες τις αδερφές Χριστοφή που πέρυσι ήταν στην Ευβοϊκη.Επίσης πιστεύω ότι και οι μικροί της δεν είναι και τόσο άσχετοι αφού εδώ και δύο χρόνια τουλάχιστον τους προπονεί ο Σίμος Δημόπουλος.Η Λαμία που τους κέρδισε έχει πολύ καλή νεανική ομάδα και τη βλέπω ως την πιο ελπιδοφόρα ομάδα στην ΤΕΣΣΑΣ.Όσο για εμάς κάθε χρόνο θα γινόμαστε και χειρότεροι αφού έγω λείπω από την Ιστιαία και ήδη του χρόνου δε θα έχουμε δεύτερη νεάνιδα.Πάντως πιστεύω ότι η δουλειά μου φάνηκε στους μικρούς του Σ.Ο.Β.Ε.Τα προβλήματα της Ευβοικής είναι καθαρά οργανωτικά,αν κατέβαινε πλήρης θα μπορούσε να χτυπήσει την πρώτη θέση.

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

Εκ των υστέρων, Θανάση, διαπιστώνω ότι εφέτος δεν ήσουν μόνο εσύ η δύναμι του Σ.Ο Β.Ε. Πολύ μεγάλη συμμετοχή στην διάκρισι έχουν οι παιδικές αλλά κυρίως οι γυναικείες σκακιέρες σου. Το ποσοστό της κ. Σιρκελή με εντυπωσίασε ιδιαιτέρως!

Όσο για το ότι με το σχόλιο (για την Ε.Ε.Σ.:) «αν κατέβαινε πλήρης θα μπορούσε να χτυπήσει την πρώτη θέση.» αναγνωρίζεις – έστω και έμμεσα - την αξία της Ευβοϊκής, αυτό, πράγματι, ΣΕ ΤΙΜΑ.

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

Ά, ξέχασα, και για τον Σίμο: Δέν τον υποτιμώ.
Πάντως, έχω να σου πώ ότι ο Προπονητής δεν είναι το πάν. Το άλλο μισό είναι ο Μαθητής.

barbis είπε...

H κυρία Σιρκελή σε λίγο καιρό θα γίνει και κυρία Μπαρμπή όποτε όπως καταλαβαίνεις αποτελεί μόνιμη μαθήτριά μου και έτσι εξηγείται πως έγινε τόσο καλή σε διάστημα μόλις ενός έτους!Αν είχαμε και καλές αντρικές (με 9/25 που να πας?)θα βγαίναμε πρώτοι!Πίστεψε με δεν είναι τόσο δύσκολο κάτι τέτοιο στην ΤΕΣΣΑΣ αρκεί ένας καλός προπονητής να κάνει συστηματική δουλειά για πέντε χρόνια περίπου.

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

Χαιρετίζω το εξαιρετικό ΝΕΟ!!
Έτσι εξηγούνται πολλά!
Φαίνεται ισχυρός ο συνδυασμός. Να σας ευχηθούμε, λοιπόν, η ώρα η καλή!

--Εγώ πάντως, Θανάση, δεν μπόρεσα να πείσω την γυναίκα μου (εδώ και 14 χρόνια νυμφευμένος) να γίνη μαθήτριά μου…

antiproedros είπε...

Άντε, με το καλό κύριε Μπαρμπή, κι’ απο μένα !

Δέν σας ξέρω βέβαια και τους δύο, αλλα... αυτό δέν έχει σημασία. Θα σας μάθω κάποτε ! Πού θα πάει..

Θέλω επίσης να σε ευχαριστήσω για τον ωραίο διάλογο που μας χάρισες με τα σχόλιά σου εδώ.

Σας εύχομαι πάντα τέτοιες, ωραίες στιγμές επικοινωνίας!