Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ. SOMEBODY STILL REMEMBERS…

11 Αυγούστου 1996:

"Στις 12 το μεσημέρι μια ομάδα διαδηλωτών ξεφεύγει από την αστυνομία και τη δύναμη του ΟΗΕ και κατευθύνεται προς την πράσινη γραμμή και καταφέρνουν να περάσουν το συρματόπλεγμα και εισέλθουν στα κατεχόμενα. Ανάμεσά τους ο Τάσος Ισαάκ.
Στα κατεχόμενα δημιουργούνται δυο μέτωπα συγκρούσεων των μοτοσυκλετιστών και των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων. Το πρώτο στην περιοχή Αχνας Βρυσούλλων μεταξύ Δεκέλειας και Δερύνειας και το δεύτερο στη νεκρή ζώνη στην περιοχή Σοπάζ στη Λευκωσία
Στις 4.430 το απόγευμα ο Τάσος Ισαάκ από το Παραλίμνιο δολοφονείται στη νεκρή ζώνη στην περιοχή της Δερύνειας από ομάδα πολιτών που κρατούσαν ρόπαλα και τσεκούρια.
Οι τραυματίες από τα επεισόδια στη γραμμή της αντιπαράταξης ανέρχονται στους 41.
Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Κυπρου και της Ελλαδας καταδικάζουν και εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για τη δολοφονία του 24χρονου Τάσου Ισαάκ. Ο Κληρίδης χαρακτηρίζει εγκληματική και αποτρόπαια πράξη τη δολοφονία.
Οι εικόνες του άγριου ξυλοδαρμού και η είδηση της δολοφονίας του Αναστάσιου Ισαάκ κάνουν το γύρο του κόσμου και προκαλουν αναστάτωση στην παγκόσμια κοινή γνώμη.
Η διεθνής κοινότητα καταδικάζει ωστόσο χλιαρά τη δολοφονία. Ο αναπληρωτής ειδικός αντιπρόσωπος του γ.γ. του ΟΗΕ στην Κυπρο, Γκουστάβ Φεϋσέλ επιρρίπτει ευθύνες τόσο στην κυπριακή αστυνομία της οποίας ευθύνη ήταν να αποτρέψει τους διαδηλωτες να εισέλθουν στην νεκρή ζώνη αλλά και ευθύνη των κατοχικών δυνάμεων να εμποδίσουν τους αντιδιαδηλωτες να πλησιάσουν της γραμμή κατάπαυσης του πυρός.
12 Αυγούστου: Ο Ραούφ Ντενκτάς αποδίδει προκλητικότατα τη δολοφονία του Τ.Ισαάκ σε οργισμένους τουρκοκύπριους
Το ίδιο προκλητικά η υπουργός Εξωτερικων της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ καταλογίζει ευθύνες για τα τραγικά επεισόδια στη Δερύνεια στην ελληνοκυπριακή πλευρά.
Η κυπριακή αστυνομία καταγγέλει την ειρηνευτική δύναμη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην περιοχή της Δερύνειας επειδή δεν της επέτρεψε να προσφέρει τη βοήθειά της μέσα στη νεκρή ζώνη όπως έγινε στο Σοπαζ.
Ο υπουργός Εξωτερικών Αλέκος Μιχαηλίδης καταγέλλει στους αξιωματούχους διεθνών οργανισμών και διαφόρων οργανισμών την παρουσία στα κατεχόμενα μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης "Γκρίζων Λύκων".

(Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων )

Κάποιο ρόλο (&΄) στο Εθνικό αυτό ζήτημα θα έπαιξαν, φαντάζομαι, τα «ΑΝΗΚΟΜΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΙΝ»,
«Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ» και άλλα (αποκαλυπτικά για τους λίγους νοήμονες πολίτες) νεοελληνικά δόγματα-συνθήματα τής ελλαδικής πολιτικής ηγεσίας της εποχής μας.


Κατά τα άλλα καλύπτομαι από ένα περσινό «ποστ» από έναν άγνωστο «μπλόγγερ» ονόματι
Seirios

Και βέβαια ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ τις φριχτές εμπειρίες που –έστω κι απ’ το τηλεοπτικό γυαλί- χαράχτηκαν απο τότε μέσα μου…

Και δύο βίντεο για το θέμα.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΓΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΔΙΚΑ.
X Τηλεοπτικό υλικό (Σκληρό): "HELLAS or DEATH " ""
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ, 1.ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ
ΚΑΙ 2. ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΟΠΟΙΗΣΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΣΥΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΑ ΜΕΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ Ή ΕΙΚΟΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ.
XX : ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ "Πατρίδα μου"
(Ά!, Κι αν κάποιοι προτιμούν από τον «αιμοχαρή» Σφακιανάκη τον Μητροπάνο, ας ανοίξουν το XXX)

Δεν υπάρχουν σχόλια: