Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

MA LIN - ΚΡΕΑΝΓΚΑ : 4 - 0. BEIJING 2008; TABLE TENNIS: Kallinikos Kreanga (GRE) vs Ma Lin (CHN): 0-4

MA LIN - ΚΡΕΑΝΓΚΑ : 4 – 0
( 11-5, 11-5, 11-3, 11-7 )

Στις 6:30 μμ, Πέμπτη 21/8 είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε στα πλαίσια της Ολυμπιάδας της Κίνας, τον ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΑΓΩΝΑ του Έλληνα πρωταθλητή ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ ΚΡΕΑΝΓΚΑ, με τον Κινέζο «εκτελεστή» MA LIN.

O Κρεάνγκα, φαινόταν ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΟΣ απ’ την αρχή.. Στα 2 πρώτα σέτ, φάνηκε να χάνει εύκολα πόντους μόνο απ’ το σερβίς του MA LIN, ενώ με το δικό του σερβίς δέν μπορούσε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο. Βέβαια, να σημειώσουμε εδώ ότι τέτοιοι παίκτες κάνουν «παράξενα» σερβίς, στα οποία ο αντίπαλος δέν μπορεί εύκολα να υπολογίσει άν η μπάλλα παίρνει άνω φάλτσο ή κάτω, γιατι η κίνηση του χεριού όταν σερβίρει μπορεί να σε ξεγελάσει. Έτσι, είδαμε αρκετές φορές τον Κρεάνγκα στην απόκρουσή του να στέλνει τη μπάλλα στο φιλέ. Αυτό άλλωστε ήταν και το παράπονό του στον Εθνικό προπονητή κ.Κωστόπουλο, στο διάλειμμα ανάμεσα στο πρώτο και δεύτερο σέτ.

Παρά τα όσα δείχνει το σκόρ όμως, ο Καλλίνικος έπαιξε καλά, κατα τη γνώμη μου. Αλλα ήταν και ΑΤΥΧΟΣ σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, εκεί που ένας πόντος αλλάζει την ψυχολογία και την ισορροπία στο σέτ. Χαρακτηριστικά θυμάμαι έναν τέτοιο πόντο, που ενώ ο Καλλίνικος κάρφωσε τον MA LIN στην επιστροφή του σερβίς, ο διαιτητής έδωσε «επανάληψη» για νέτ, και στη συνέχεια, μετά απο ένα σερί «σπίν στο σπίν» ο MA LIN πήρε τον πόντο... με φιλέ ! Αυτό... θα πεί ότι «δέν σε θέλει η τύχη!»..

Όταν ανάγκαζε τον MA LIN να τραβηχτεί μακρυά απ’ το τραπέζι και να παίξει «σπίν στο σπίν», ο Καλλίνικος μου φαινόταν καλύτερος, είχε πιό δυνατά χτυπήματα, και ταχύτατες αντιδράσεις, σε σημείο που τον θαύμασα, γιατι δέν τον περίμενα τόσο δυνατό... Αλλα ο άλλος, δέν τον άφηνε να παίξει μακρυά. Γύριζε αμέσως τα σπίν απο κοντά στο τραπέζι, και τέλος.. Μερικά τέταια σπίν τα έπιανε ο MA LIN πάνω απ’ το τραπέζι, πράγμα πολύ δύσκολο που ίσως να τον βολεύει το ιδιαίτερο «Κινέζικο κράτημα» της ρακέτας που εφαρμόζει.

Στο τελευταίο σέτ, ο Κρεάνγκα φάνηκε να λέει στα Ελληνικά στον MA LIN, «αυτό το σέτ, θα το πάρω!», και όντως ξεκίνησε με 2-0, 3-1, 4-2, και έπειθε, ότι αυτό το σέτ όντως θα ήταν δικό του. Εκεί όμως, ο MA LIN άρχισε να βγάζει δύσκολες άμυνες μακρυά απ’ το τραπέζι, και να κερδίζει τελικά στα «σπίν στο σπίν» απο μακρυά, λόγω κυρίως της κόπωσης του Κρεάνγκα πιά, απο την υπερπροσπάθεια που κατέβαλλε..

Έτσι, ήρθε η ήττα με 4 – 0 σέτ, αναμενόμενη αφού ο MA LIN είναι ο 2ος καλύτερος παίκτης στον κόσμο αυτή τη στιγμή, ενώ ο Καλλίνικος ήταν 17ος αλλα πέτυχε στην Ολυμπιάδα να ξαναμπεί στους 16 καλύτερους...

Δέν ξέρω άν κάποιος που δέν έχει πείρα απο πινγκ-πόνγκ είδε στον αγώνα μιά ΕΎΚΟΛΗ επικράτηση του MA LIN.. Δέν είναι έτσι. Κανένα απο τα χτυπήματα αυτά δέν είναι εύκολο... Και, για να παίξει κάποιος σάν τον Κρεάνγκα, χρειάζεται πολλά χρόνια σκληρή προπόνηση.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

1 σχόλιο:

Ηλίας Οικονομόπουλος είπε...

Θερμότατα συγχαρητήρια για τις αναρτήσεις σας σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες! Ειδικά αυτή η τελευταία για έναν αγώνα που παίχτηκε μόλις προ ολίγου ουσιαστικά κι είχα την τύχη να παρακολουθήσω, ήταν εξαιρετική! Μπράβο και πάλι μπράβο.

Μια μικρή συμβολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μπορείτε να δείτε στο ιστολόγιό μου. Ελπίζω να σας αρέσει. Και θα υπάρξει και συνέχεια.