Κυριακή 10 Αυγούστου 2008

OLYMPICS, OLYMPIC SPIRIT, OLYMPIC LEGACY; IOC. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΝΕΥΜΑ, ΙΔΕΩΔΗ, ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ Η ΔΟΕ

ΝΑ ΑΚΟΥΣΘΗ
Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ


Αναδημοσιεύουμε 3 πρόσφατες δηλώσεις δύο αθλητών μας.

Μήπως και δυναμώσουμε λίγο την φωνή τους

Να μην ακούγονται μόνο οι καθωσπρέπει φωνές των ευϋπόληπτων κυρίων "Αθανάτων" (= διαχειριστών της Ολυμπιακής ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ) και των ανθρώπων τους.



( Ο απαραίτητος 6ος κύκλος)





ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΑΝΟΥ 02.08.08:
«Αυτό που γίνεται εδώ και 15 ημέρες εναντίον μου είναι εντελώς άδικο. Περίμενα όλο αυτό το διάστημα τη δικαίωση και συνειδητά δεν ήθελα να προβώ σε δηλώσεις. Η δικαίωση ήρθε σιγά - σιγά, με το πέρασμα του χρόνου και τις εκδηλώσεις του κόσμου.
Τις τελευταίες ημέρες, βιώνω κατάσταση πολέμου. Ενώ έχω πιάσει το όριο δέχομαι πιέσεις. Με βομβαρδίζουν για να μη συνεχίσω την προετοιμασία, να μου αποσπάσουν την προσοχή, ή να αποχωρήσω ή να αποτύχω.
Μια διαπίστευση σαν κι αυτή που κρατώ στα χέρια μου εξαναγκάστηκα να παραδώσω το 2004, ύστερα από πολλές, πολλές πιέσεις, αλλά και απειλές. Ηταν μια κίνηση μοιραία, που μου στέρησε τη συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και ενδεχομένως ακόμα ένα χρυσό.
Τώρα η ιστορία επαναλαμβάνεται. Από τις 14 Ιουλίου, δέχομαι καθημερινές και έντονες πιέσεις σε ψυχολογικό και γραφειοκρατικό επίπεδο, με στόχο να αποχωρήσω. Γιατί; Ψάχνω να βρω την απάντηση και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να απαντώ για το αν πρέπει να αγωνιστώ ή όχι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Είμαι η μόνη αθλήτρια που της ζήτησαν να απαντήσει εγγράφως αν επιθυμεί να αγωνιστεί στο Πεκίνο.
Από το 2004 διασύρθηκα ηθικά, σπιλώθηκε η καριέρα μου, συνεχίζει να συμβαίνει ακόμη και σήμερα, τη στιγμή που δεν υπάρχει τίποτα εναντίον μου. Εχω περάσει από 24 ελέγχους τον τελευταίο καιρό κι έχω βγει καθαρή. Δεν υπάρχει ισονομία με τις αντιπάλους μου, αλλά δεν θέλω να μιλάω για τις άλλες αθλήτριες. Θα μπορούσα να πω κι άλλα, αλλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Κάποια στιγμή θα το κάνω, ίσως γράψω κι ένα βιβλίο. Είμαι ακόμη εδώ μετά τα όσα συνέβησαν το 2004.
Εχω πιάσει το όριο για το Πεκίνο, χρησιμοποιώντας μόλις το 60% των δυνατοτήτων μου. Ολα αυτά τα χρόνια, οι μόνοι που βρίσκονται δίπλα μου είναι λίγοι φίλοι και οι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα μου αυτή τη στιγμή (σ.σ. οι δικηγόροι της). Ολο αυτό το διάστημα γράψατε ή υιοθετήσετε πολλά που με προσέβαλαν και ως άνθρωπο και ως αθλήτρια. Θέλω να σας πω πως το χαμόγελο δεν έσβησε ποτέ από τα χείλη μου. Δεν άγγιξαν την ψυχή μου. Ομως ο ελληνικός λαός δεν με πρόδωσε, με στήριξε και με στηρίζει
».
ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 09.08.08:
«Στην εκκίνηση μου έφυγε το τιμόνι και άρχισα τελευταίος. Σιγά σιγά ανέβαινα και 30-40 μέτρα πριν τον τερματισμό βρέθηκα στην έκτη θέση. Εκεί μού έδωσαν την κίτρινη κάρτα και ακυρώθηκα. Δεν γνωρίζω το λόγο».
«Ο κόσμος βλέπει και καταλαβαίνει. Εχουμε πάει στα δικαστήρια για μία υπόθεση που αφορούσε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα FINN. Τώρα, ήμουν πρώτος και αν τερμάτιζα στην εξάδα της δεύτερης ιστιοδρομίας θα είχα σοβαρό πλεονέκτημα. Ομως, θέλησαν να με φρενάρουν».
«Αν αυτοί οι άνθρωποι δεν σέβονται έναν ιστιοπλόο που έχει τιμηθεί από τη ΔΟΕ με το βραβείο Fair Play, εγώ τί μπορώ να κάνω;
Βρίσκομαι τρεις μήνες στην Κίνα, έχω παρατήσει την οικογένειά μου, τις δουλειές μου, τα πάντα, για να πετύχω κάτι καλό εδώ», (τόνισε και δήλωσε αποφασισμένος να παλέψει, αλλά)
«εναντίον ποιου; Τους αντιπάλους τούς κερδίζω. Τί άλλο να κάνω; Τώρα έχω ήδη μία ακύρωση, που σημαίνει ότι δεν μπορώ να πετάξω άλλη κούρσα. Δεν πειράζει όμως. Εμείς τούς δείχνουμε στον αγωνιστικό χώρο ποιος είναι ο καλύτερος
».


IOC
πώς λέμε
ΓΙΟΚ;


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΑΝΟΥ 10.08.08
«Ήταν η τελευταία πράξη μίας προαναγγελθείσας ειλημμένης απόφασης, μίας μεθοδευμένης προσπάθειας να μην αγωνιστώ, να μην διεκδικήσω και να μην κερδίσω άλλο ένα μετάλλιο για την πατρίδα μου.Από τη στιγμή που δεν κατάφεραν όλα αυτά τα χρόνια να με κάμψουν αγωνιστικά και ηθικά, να με κάνουν να υποκύψω στις πιέσεις να μη συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, έπεσαν οι μάσκες και φτάσαμε σε αυτή την αυθαίρετη και παράνομη απόφαση που προσβάλλει βάναυσα κάθε έννοια ισονομίας, ισότητας και δικαίου στον πολιτισμένο κόσμο.Τέτοιες ολοκληρωτικής αντίληψης πρακτικές και αποφάσεις είναι που προσβάλλουν το αθλητικό πνεύμα και το Ολυμπιακό Ιδεώδες που γεννήθηκαν στην πατρίδα μου.
Αγωνίστηκα και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι στους στίβους αλλά και έξω από αυτούς με πείσμα και υπερηφάνεια, με τιμή και ελεύθερο πνεύμα και αυτό τουλάχιστον είναι κάτι που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να μου το στερήσουν τέτοιες ή παρόμοιες αποφάσεις παρωδία».