Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

ALEXA'S TRAFFIC RANKING FOR "NEOSPALAMEDES" . ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΔΗΜΟΦΙΛΙΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Στατιστικά σκακιστικών websites και «Νέος Παλαμήδης» - Ιούλιος 2008
3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Με ενδιαφέρον πληροφορηθήκαμε την νέα λίστα (την είδαμε στο ιστολόγιο ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ: http://kaloskalos.blogspot.com/) με τα ελληνικά σκακιστικά websites που συμπληρώθηκε, όπως συνηθίζεται τελευταία, με βάσι τα στοιχεία της Alexa . H νέα κατάταξη επισκεψιμότητας από 1/5 έως 29/7/2008 βρίσκει το ταπεινό μας Ιστολόγιο στην 36η θέσι ανάμεσα στα διάφορα σκακιστικά ιστολόγια και τους ιστοτόπους στην Ελλάδα.
Δύο σχόλια - παρατηρήσεις:
1.Ακριβώς πίσω μας βρέθηκε (καλύπτοντας διαφορά εκατομμυρίων θέσεων, από τον προηγούμενο μήνα, το επαγγελματικά φτιαγμένο «σάιτ» της Σκακ. Ακαδ. Χαλ. (http://www.skakistikiakadimia.gr/).
Εύγε! Ίσως έτσι καταλάβη το Προεδρείο της ότι δεν χρειάζεται να πασχίζη να μας «βγάλη από την μέση» με αθέμιτο ανταγωνισμό. Μπορεί να μας φτάση και να μας ξεπεράση (όπως το φίλα προσκείμενο Ιστολόγιο του Μπαρμπή –που ακόμα δεν μας κρίνει άξιους για «λίνκ») παράγοντας ΕΡΓΟ.
Να το ελπίσουμε;
2.Στην προηγούμενη στατιστική (1η Ιουλίου βλ. http://greekchess.wordpress.com/2008/07/01/alexa_stats_skaki/ πρβλ και http://neospalamedes.blogspot.com/2008/07/alexas-traffic-ranking-for.html) ήμασταν στην 37η θέσι (και για την ακρίβεια: No. 4,182,123).
Στην νέα κατάταξι της 29ης Ιουλίου βρεθήκαμε όχι μόνο στην θέσι 3.055.690 , παγκοσμίως, αλλά και στην θέσι 19832 ανάμεσα στα ελληνικά ιστολόγια και ιστοχώρους ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ. Καθόλου άσχημα. Ειδικά για ένα Ιστολόγιο - το παρόν- που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ στα μισά (τουλάχιστον!) σκακιστικά “sites” και (ακόμα χειρότερα) στα περισσότερα σκακιστικά Ιστολόγια της Ελλάδας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: