Κυριακή 17 Αυγούστου 2008

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΠΕΚΙΝΟΥ. ΒΡΟΧΗ ΡΕΚΟΡ. ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΜΕΡΟΛΗΨΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ANTI-DOPING. CASE CAVIC - PHELPS

GREEK HAEVY METAL SUNDAY
Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, αφού χαιρετίσουμε τα τρία πρώτα μας μετάλλια σήμερα σε ιστιοπλοΐα, κωπηλασία και τριπλούν, να εστιάσουμε στιγμιαία στο θέμα (παγκόσμιας ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ) του “Doping” και με την τελευταία ΚΑΤΑΔΊΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ μας στο πρόσωπο της Φανής ΧΑΛΚΙΑ να αναρωτηθούμε για την συμπεριφορά τής ΔΟΕ. Άραγε δεν τους προβλημάτισε η βροχή (δεκάδες!?) των ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΡΕΚΟΡ στην κολύμβησι; Και επ’ ευκαιρία να ρωτήσουμε: Μας είπαν για τις 12.000 θερμίδες που καταπίνη καθημερινώς ο πολύχρυσος Phelps και διάφορα άλλα στατιστικά αδιάφορα. Γιατί δεν μας λένε και ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ (και υπο ποίες συνθήκες) ΕΛΕΓΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ –έστω και με αυτές τις μή απόλυτης αποτελεσματικότητας τεχνικές της WADA;
MICHAEL PHELPS - MILORAD CAVIC CONTROVERSY
Θα ακούσατε ίσως και το τελευταίο περιστατικό με το 7ο αμφιλεγόμενο χρυσό τού αμερικανού πυραυλοκίνητου κολυμβητή. Είδαμε την κούρσα των 100 μέτρων πεταλούδας ανδρών. Ακόμα αναρωτιόμαστε ποιος κέρδισε. Οι κριτές μάς καλούν να μην πιστεύουμε τα μάτια μας. Σας δείχνουμε λοιπόν το επίσημο βίντεο του αγώνα και κρίνετε μόνοι σας.
Phelps Cavic final wall touch (HD)

Εμείς, παρόλο που δεν θέλουμε να πιστέψουμε τα γραφόμενα από κάποιους αθλητικο-ιστολόγους ( π.χ.: «Μετά από όλα τα τραγικά που συνέβησαν κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, η ΔΟΕ αποφάσισε ότι πρέπει να βάλει και το χέρι της στην προσπάθεια του Αμερικανού Φέλπς για την κατάκτηση 8 χρυσών μεταλλίων σε μια ολυμπιάδα στερώντας το από τον Σέρβο κολυμβητή Κάβιτς που το άξιζε αφού τερμάτισε πρώτος…» βλ: http://olympia.gr/2008/08/16/fakedope/ ) δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν απένειμαν οι κριτές ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ το χρυσό μετάλλιο για να μην σκανδαλιζόμαστε.


Βεβαίως ο Cavic δεν πρέπει να χαίρη ιδαίτερης συμπάθειας στους φιλοαμερικανοπαγκοποιούμενους κύκλους, το αυτό και η Σέρβικη Αθλητική Ομοσπονδία. Από το περυσινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου ο μεν Cavic (μαζί με την ομάδα σκυταλοδρομίας) είχε εισπράξη ποινή αποκλεισμού για την ενέργειά του να φορέση το μπλουζάκι με την επιγραφή «Το Κόσσοβο είναι Σερβία», ενώ και η Ομοσπονδία του κατέβαλε τότε το ποσό των 7000 Ευρώ.


Και περαμένουμε με τα πιο πάνω σημειωμένα και κάποια άλλα αποσιωπούμενα ερωτηματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: