Σάββατο 26 Ιουλίου 2008

ΤΟ RIOCHESS FESTIVAL ΗΔΗ ΣΤΟΝ 5ο ΓΥΡΟ. TORNEO “RIOCHESS FESTIVAL” (PATRASSO): RISULTATI E CLASSIFICA DOPO 4 GIRI

Με μεγάλη συμμετοχή και αυξανόμενο ενδιαφέρον διεξάγεται στο Ρίο το RIOCHESS FESTIVAL που διοργανώνει ο Σκακιστικός Όμιλος Ρίου ο Άγιος Γεώργιος. Πρόκειται για ένα Τουρνουά (ελβετικό 7 γύρων) που ξεκίνησε (προ)χθές, 24 Ιουλίου στο ξενοδοχείο RIOBEACH με την συμμετοχή 54 σκακιστών από 19 Σωματεία (μεταξύ αυτών και εκπρόσωποι σωματείων της ΤΕΣΣΑΣ) και ολοκληρώνονται (μεθ)αύριο Κυριακή.
(Την προκήρυξι των αγώνων μπορείτε να την δήτε εδώ:
http://riochess.googlepages.com/prrf08
Μετά και την ολοκλήρωσι του 4ου Γύρου προηγούνται οι:
ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (2070) ΧΑΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ μόνος στην πρώτη θέσι με 4 βαθμούς, ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ (1880) του ΣΟ ΡΙΟΥ "Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ", ΠΙΤΣΕΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ (2080) ΣΟ ΠΑΤΡΩΝ , ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (2105) ΑΣ ΝΕΑΣ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ, και οι τρείς με 3,5 βαθμούς.
Ακολουθούν εννέα παίκτες με 3 βαθμούς με επικεφαλής το φαβορί (1ο Elo ) των αγώνων, τον ΚΑΡΑΠΑΝΟ ΝΙΚΟΛΑΟ (2195) του ΣΟ ΡΙΟΥ - μεγάλο χαμένο στο ντέρμπυ του 4ου γύρου με τον Σταυρακάκη - ενώ ανάμεσα στον όμιλο αυτόν συναντούμε και δύο εκπροσώπους τής ΤΕΣΣΑΣ που φαίνεται να πραγματοποιούν αρκετά καλή εμφάνισι, τον Σάκη Μπαρμπή (1925) τού ΣΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ κατά πρώτο λόγο, και τον Μπαλόκα Δημήτρη (του ΣΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, με 1545) κατά δεύτερο.
Πολύ καλά πάνε και τα πιτσιρίκια της ΕΣΚΑ, με καλύτερους μέχρι στιγμής τον ΜΑΓΚΛΑΡΑ Θεμιστοκλή - Παναγιώτη με 2,5 (!) και τον ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Δημήτρη με 2 βαθμούς.
Τα πλήρη αποτελέσματα, βαθμολογία κλπ βλ. : http://riochess.googlepages.com/riochessfestival24-27july2008
Ακολουθεί η ενδιαφέρουσα παρτίδα που έκρινε τον πρωτοπόρο τού 4ου γύρου. Όπως φαίνεται καθαρά, ο Καραπάνος μετά το καταστροφικό του ξεκίνημα (12..., ΠχΑα5?), έχασε στο μέσον της παρτίδας (ειδικά με το 29…, Ββ8?! αντί πάλι τον Ι στο γ4 - αλλά και 36...,Ιχζ3??, αντι 36...,Αδ4! ) τουλάχιστον μία-δυο ευκαιρίες για νούλα.


Play chess online!


2 σχόλια:

G GEORGOPOULOS είπε...

Αλέξανδρε ευχαριστώ για την ανιδιοτελή βοήθεια σου.

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

Κε Γεωργόπουλε,
Συγχαρητήρια για την οργανωτική δουλειά σας. Ζηλεύω την συστηματικότητα και την εμφανή εμπειρία .