Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

"RAUS"!

SONDAGGIO PER SIMITIS
"ΓΚΑΛΟΠ" ΓΙΑ ΣΗΜΙΤΗ:
RAUS!
Το μήνυμα τής (τηλεοπτικής και όχι μόνο) δημοσκόπησης (περισσότερο από 50% των ελλήνων πολιτών εναντίον του) για (γιγαντωμένο πολιτικό νάνο;) πρώην λογιστή-πρωθυπουργό της χώρας.
Κάποιοι (ποιοι;), συνεχίζουν την προσπάθεια (:αποστολή τους;) να μας πείσουν για το υψηλό πολιτικό μέγεθος του ανδρός [ναι, αυτού με τα μετρούμενα ποσοστά δημοφιλίας τού 2-3%!!) και μας τον παρουσιάζουν ως σοφό και ένα είδος χρυσής εφεδρείας για τον πολιτικό μας σύμπαν. Το πιο εξοργιστικό είναι όταν «κάποιοι υποστηρικτές του πιστεύουν ότι είναι …αναγκαίος για την πολιτική, τη χώρα και το έθνος» (sic!). Άξιος -πιθανόν- ο μισθός τους! Όμως μιας και μας αναφέρουν ανερυθρίαστα την λέξη-ταμπού (όπως και όλα τα παράγωγά της) στο λεξιλόγιο του γερμανομαθέστατου ελλαδίτη πολιτικού, ας κάνουν και τον κόπο να μας πληροφορήσουν: ΠΟΙΑΝΟΥ έθνους; (Προτού απαντήσουν, ας κάνουν μια επίσκεψι σε κάποιο –οποιοδήποτε- λεξικό εννοιών, για το περιεχόμενο του υπο διωγμόν όρου, να ξαναφρεσκάρουν τα απαραίτητα συστατικά στοιχεία του (καταγωγή, γλώσσα, θρησκεία ).
Παρά το (γερμανιστί στον τίτλο τής ανάρτησης) πρόσταγμα, που απευθύνεται από τον δημοσκοπούμενο λαό στον «σοβαρό, νουνεχή και εκσυγχρονιστή πολιτικό», δεν πρέπει να εκπλαγούμε για μελλοντική του επάνοδο. Κάποιες δυνάμεις εκτιμώντας τις υπηρεσίες του, «την εγνωσμένη ικανότητα και το ήθος» του, σε συνδυασμό με την υψηλή δημοφιλία του ανάμεσα στην μεγαλοαστική, την φιλοευρωπαϊκή, την φιλοαμερικανική μειοψηφία, αλλά και τους …λαθρομετανάστες, δεν αποκλείεται μετά την διαφαινόμενη σήμερα σαν οριστική δια της θύρας έξοδο, την κατάλληλη στιγμή να τον επιστρατεύσουν και να μας τον φέρουν …από το παράθυρο!
(Για πολλές από τις εδώ χρησιμοποιούμενες διατυπώσεις αυτολεξί, αλλά και για χρήσιμους σχολιασμούς και ενδιαφέρουσες κατά τα άλλα τοποθετήσεις βλ. http://felnikos.blogspot.com/2008/06/13-06-2008.html )

1 σχόλιο:

antiproedros είπε...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΗΜΙΤΗ...


Αλέξανδρε,
Λόγω της αρρώστειας μου είχα καιρό να ανοίξω το μπλόγκ, και σήμερα που το μπόρεσα επιτέλους.... έπεσα σε αυτή την ανάρτηση – έκπληξη, που έβαλες εδώ...!

Είμαι απο τους θαυμαστές και ψηφοφόρους του κ.Σημίτη, τον οποίο θεωρώ ως τον ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ που γνώρισα στη ζωή μου, και μου φαίνεται απίθανο να τον ξεπεράσει κάποιος στο μέλλον !

Έτσι, είμαι αναγκασμένος να ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΩ απο το κείμενό σου, ριζικά !
-- α) χωρίς να ανήκω σε αυτούς που περιγράφεις ως
«...Κάποιοι (ποιοι;), συνεχίζουν την προσπάθεια (:αποστολή τους;) να μας πείσουν για το υψηλό πολιτικό μέγεθος του ανδρός [ναι, αυτού με τα μετρούμενα ποσοστά δημοφιλίας τού 2-3%!!) και μας τον παρουσιάζουν ως σοφό και ένα είδος χρυσής εφεδρείας για τον πολιτικό μας σύμπαν. Το πιο εξοργιστικό είναι όταν «κάποιοι υποστηρικτές του πιστεύουν ότι είναι …αναγκαίος για την πολιτική, τη χώρα και το έθνος» (sic!). Άξιος -πιθανόν- ο μισθός τους!...»
-- και β) χωρίς να έχω εισπράξει το παραμικρό προσωπικό όφελος απο τον κ.Σημίτη. Μάλλον ΖΗΜΙΑ θα έλεγα πως μου έκανε, αφού ΔΙΕΛΥΣΕ τη γειτονιά μου, τα Κάτω Πατήσια, μετατρεποντάς τα σε ...ξένη χώρα απο τους πολλούς μετανάστες που έφερε εδώ, χωρίς να με ρωτήσει ποτέ.... Έτσι, εκεί που η μάνα μου άλλαζε δυό κουβέντες με τις γειτόνισσες παλιότερα, σήμερα είναι υποχρεωμένη να συναναστρέφεται με τον μαύρο απέναντι, τον Αιγύπτιο στο υπόγειο, τον Ρουμάνο στον 1ο όροφο, και τους Αλβανούς και Ρώσσους στην απέναντι πολυκατοικία... Και ΤΟ ΚΑΝΕΙ, αλλα... όσο νάναι, είναι ΤΟ ΙΔΙΟ με την παλιότερη, κοινωνική ζωή της γειτονιάς; ΔΕΝ είναι... Και τί να την κάνω εγώ μετά την «ανάπτυξη της χώρας» και τα λοιπά, όταν ένα αόρατο χέρι μου έχει διαλύσει ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ουσιαστικά, και με έχει μετατρέψει σε μιά «μονάδα» μέσα στο ετερόκλητο πλήθος μιάς ΞΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ;

Το τελευταίο ζήτημα όπως καταλαβαίνεις είναι ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ, και γιαυτό και δέν γράφει ούτε μιλάει κανείς στα ΜΜΕ γι’ αυτό.. Δείχνει και το ΠΟΣΟ ΣΕΒΑΣΜΟ έχουν οι πολιτικοί για τον ΑΝΘΡΩΠΟ Έλληνα, αλλα και το ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ είναι στην υλοποίησή τους οι ιδέες περι «πολυ-πολιτισμικού κράτους», «Ευρωπαϊκής ταυτότητας αντί της Εθνικής», «παγκοσμιοποίησης», κλπ... Μπορεί σάν ΟΝΕΙΡΑ των πολιτικών όλα αυτά να ακούγονται ελκυστικά, σάν ωμή πραγματικότητα όμως ΔΕΝ είναι καθόλου τέτοια..

Και όμως!
Παρά τις σοβαρές μου αντιρρήσεις σε αυτά, που στην ουσία είναι «το πιστεύω» του κ.Σημίτη ( Ευρώπη, πολυπολιτισμική κοινωνία, παγκοσμιοποίηση..), εξακολουθώ να αισθάνομαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ απο αυτόν τον άνθρωπο!

Γιατι βάζω το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ μου συμφέρον σε δεύτερη μοίρα, σε σχέση με το ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Και βλέπω, ότι ο κ.Σημίτης στη διάρκεια της Πρωθυπουργίας του ΠΡΟΩΘΗΣΕ τα Ελληνικά συμφέροντα με τον καλύτερο τρόπο! Για μένα, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ, και όχι οι «ετυμολογικές αναζητήσεις» που προτείνεις, για να βρούμε την καταγωγή του επωνύμου του.. Έχω ακούσει πολλούς να χαρακτηρίζουν «άνθρωπο των Εβραίων» τον κ.Σημίτη. Η γνώμη μου, είναι πως ΕΙΝΑΙ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ ΒΑΘΕΙΑ !

Η πολιτική στις μέρες μας, είναι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ, και δέν μπορεί κανείς να την καταλάβει διαβάζοντας εφημερίδες ή βλέποντας τηλεόραση.. Πρέπει να ξοδέψει ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΧΡΟΝΟ για ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ τα διάφορα ζητήματα ΣΕ ΒΑΘΟΣ, και να βάλει το μυαλό του ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ, για να διακρίνει την αλήθεια που χάνεται στο πέλαγος της προδοτικής προπαγάνδας που ακούμε γύρω μας..

Εσύ βέβαια, είσαι άνθρωπος της σκέψης, αλλα βλέπεις ότι ΑΚΟΜΑ ΚΙ’ ΕΣΥ φτάνεις να... πατάς τη μπανανόφλουδα, στην κρίση σου για τον κ.Σημίτη ! Αυτό, για μένα είναι μιά ΑΠΟΔΕΙΞΗ του ισχυρισμού μου πως η πολιτική σήμερα γίνεται δύσκολα κατανοητή στο αληθινό της περιεχόμενο..

Κι’ επειδή είναι ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ να δεί κανείς την αλήθεια, γιαυτό
-- α) ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για τη συνθήκη της Λισσαβώνας! Το Δημοψήφισμα έχει νόημα, όταν ο λαός ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΟΣ για το θέμα. Η κυβέρνηση Καραμανλή όμως, ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ ότι έχει την πρόθεση να... μας ενημερώσει σοβαρά, για τέτοια ζητήματα! Το αντίθετο, θα οργιάσουν διάφοροι Τράγκες και Τριανταφυλλόπουλοι και λοιπά λουλούδια στην TV, και στην ουσία ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ θα πάει να «ψηφίσει» ο Έλληνας... Με ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, Αλέξανδρε; Με ποιό δικαίωμα θα αφήσω τον κάθε Τράγκα να διαμορφώσει ΕΚΕΙΝΟΣ ( και όχι ο σαστισμένος Ελληνικός λαός.. ) το ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ των 300 εκατομμυρίων ανθρώπων; ΟΧΙ ! Να μου λείπει τέτοιου είδους «δημοκρατία»!... Καλύτερα να αποφασίσουν οι βουλευτές, που ξέρουν! Και μακάρι, σύντομα, νάρθη μιά μέρα που η χώρα μας θα απαλλαγεί απο τα πληρωμένα προδοτικά παπαγαλάκια των ΜΜΕ, και θα μπορεί και ο δικός μας λαός ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ, και τότε, ναί, να μπορεί να αποφασίζει με δημοψηφίσματα για τέτοια θέματα..
-- β) θα πρότεινα στο μπλόγκ του συλλόγου, να ΜΗ ΘΙΓΟΥΜΕ ζητήματα πολιτικής παίρνοντας ΣΑΦΗ ΘΕΣΗ. Γιατι κινδυνεύουμε να φανούμε κι’ εμείς ότι ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΜΕ τις πεπατημένες αρλούμπες του Τράγκα και των λοιπών.. Ξέρω, ότι εσύ ΔΕΝ στοχεύεις σε κάτι τέτοιο, ούτε βέβαια και ο σύλλογος. Βεβαίως και είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ και δικαίωμα του συλλόγου να γράφει ότι θέλει ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ τον κόσμο να σκεφτεί βαθύτερα. Όχι όμως για να «προπαγανδίσουμε», με ειρωνείες κατά του κ.Σημίτη, δείχνοντας πως ίσως ΕΜΕΙΣ που διαβάζουμε λίγο περισσότερο απ’ τον μέσο όρο των συμπολιτών μας, θεωρούμε τον κ.Σημίτη φαιδρό.. Όχι!

Λοιπόν, σταματάω εδώ, και ελπίζω να σε προβλημάτισα.

Όπως βλέπεις, ΔΕΝ ΕΧΩ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ τον κ.Σημίτη ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ πουθενά, στο κείμενό μου. Αυτό... ΔΕΝ σημαίνει ότι δέν έχω τέτοια ! Ξέρεις καλά, απο τις συζητήσεις μας, ότι είμαι απο τους λίγους ανθρώπους που έχουν ψάξει την πολιτκή για τα πετρελαια της Κασπίας και τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, πολύ πρίν πάρει μυρουδιά ο κόσμος για το τί παίζεται.. Έχω ξενυχτήσει στο Ίντερνετ απο το 1997, μαζεύοντας στοιχεία, και σήμερα ΜΠΟΡΩ να δώ ξεκάθαρα το ΠΟΙΟΣ υποστηρίζει ΠΟΙΟΝ σ’ αυτό τον τόπο... Κρίνω ΤΑ ΕΡΓΑ, όχι ΤΑ ΛΟΓΙΑ..

Και ΤΑ ΕΡΓΑ του κ.Σημίτη, δείχνουν ότι ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ στην πιό κρίσιμη εποχή για τη χώρα μας, με επιτυχία που αγγίζει το άριστα.

Για να το εξηγήσω αυτό όμως, σε σένα ή σε οποιονδήποτε άλλον, θα πρέπει να αρχίσουμε μια κουβέντα πολύ εκτεταμένη, που κρύβει εκπλήξεις.. Για τη σχέση ΗΠΑ με ΕΕ, για την εποχή Κλίντον και την εποχή Μπούς, για τα Βαλκάνια και τα συμφέροντα που παίζονται, για, για, για...

Άν θές να την κάνουμε εδώ, δέν έχω αντίρρηση.
Αξίζει όμως, τον κόπο;

Νομίζω πως όχι.
Και γιαυτό, θα σε παρακαλούσα να ΜΗΝ αναφέρεσαι σε ζητήματα πολιτικής με το ύφος του κειμένου σου εδώ.. Σε ζητήματα ΕΘΝΙΚΑ, όπως πχ τα Σκόπια, εντάξει, το καταλαβαίνω να γράφουμε, αλλα θέματα όπως η ορθή κρίση για τον κ.Σημίτη ή τον κ.Καραμανλή... νομίζω πως δέν θα πρέπει να τα θίγουμε, γιατι Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙ’ ΑΥΤΑ, είναι τόσο δύσκολη ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ.

Και έτσι, ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ, οι κρίσεις μας καταλήγουν ΦΤΗΝΕΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΕΣ, πράγμα που ούτε εσύ ούτε εγώ το θέλουμε για τον σύλλογο...

Όσο για τις δημοσκοπήσεις... επαληθεύουν ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ του σημερινού Έλληνα, για την πολιτική.
(..και μετά, θέλουμε και να ψηφίσουμε για το μέλλον της Ευρώπης! ανέκδοτο είμαστε.. )