Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ










ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ
Παραμονές των αγώνων λέγαμε:
"Για ΤΕΤΑΡΤΗ συνεχόμενη φορά διοργανώνεται ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ για μαθητές Δημοτικών Σχολείων με ελεύθερη συμμετοχή στην πόλη μας. Εφέτος ο κοινός παρονομαστής και των τριών προηγούμενων διοργανώσεων, μια παρέα εκπαιδευτικών με επι κεφαλής τον ΥΜ Αλέξανδρο ΣΟΪΛΕΜΕΖΗ, πραγματικό εμπνευστή της σχετικής διοργάνωσης, αποφασίσαμε να αυξήσουμε το εύρος της χωρίς όμως να αλλοιώση τον εορταστικό εκλαϊκευτικό σχολικό χαρακτήρα της. Έτσι αντί για Ομαδικό ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, εφέτος δικαίωμα συμμετοχής δίδεται και σε μαθητές από Σχολεία ΟΛΟΥ του ΝΟΜΟΥ... "

Σήμερα,

το 1ο ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (ΑΝΟΙΚΤΟ) 2008 (που ήταν ταυτόχρονα και 4o ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΧΑΛΚΙΔΟΣ 2008) στο Κλειστό Γυμναστήριο Κανήθου «Τάσος Καμπούρης» την Κυριακή, 1 Ιουνίου 2008 είναι γεγονός. Αυτή η διοργάνωσι, πάντα στη λήξι του σχολικού έτους, τείνει να καταξιωθή ως μια γιορταστική σχολική σκακιστική εκδήλωσι-θεσμός με φιλικό κι ανεπίσημο, αλλά αγωνιστικό όμως χαρακτήρα, και ήδη -αποδεδειγμένα- είναι ευρείας απήχησης.

Μέλη της ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ με τον Διευθυντή Αγώνων:
(Σε πρώτο πλάνο ο Νίκος Σκαλκώτας, ενώ ο εορτάζων την απονομή του τίτλου του Διεθνούς Διαιτητού Μιχάλης Πρεβενιός είναι σκυμμένος στον Η/Υ. Διακρίνονται και οι μόνιμοι συνεργάτες μας στα 3 Σχολικά Ομαδικά τής πόλης μας, ο Αλέξης Κλαμαρής και στο βάθος ο Δημήτρης Προβελέγγιος)

Στις 19 ομάδες που έλαβαν μέρος εκπροσωπήθηκαν με μαθητές τους 14 Σχολεία του Νομού συνολικά (10 Δημοτικά και ένα Νηπιαγωγείο της πόλης μας, και 3 Δημοτικά εκτός Χαλκίδος).
ΣΥΜΜΕΤΕΊΧΑΝ 83 ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ:

1ο Δ.Σ. Χαλκίδος
3ο «
7ο «
8ο «
9ο «
14ο «
15ο «
19ο «
20ο «
21ο «
1ο Νηπιαγωγείο
Δημ. Αφρατίου
Δημ.Αγίας Άννας
1ο Δημοτικό Ερέτριας





ΟΙ ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ : Τον τίτλο του Πρωταθλητή κατέκτησε, ανατρέποντας τα προγνωστικά , η τρίτη ομάδα του 20ου Δημοτικού Σχολείου με την ονομασία Τεταρτάκια- Επίλεκτοι.
Η νικήτρια ομάδα τής διοργάνωσης (αποτελούμενη απο τους: ΣΟΪΛΕΜΕΖΗ Γιώργο, 1η σκακιέρα , ΧΑΤΖΗΛΙΑ Έρση 2η σκακιέρα, ΜΑΝΤΖΟΥΤΑ Ανδρέα 3η , και ΚΑΒΒΑΘΑ Κωνσταντίνο / ΓΚΟΥΝΤΑΡΟΠΟΥΛΟ Βασίλη 4η σκακιέρα), η οποία επικράτησε καθαρά με 9 αγωνιστικούς βαθμούς (δηλ. αήττητη) και 17 πόντους, μαζί με το κύπελλο και τα μετάλλια τού 1ου νικητή στο 1ο ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (ΑΝΟΙΚΤΟ) 2008 κατέκτησε και τον άλλο επίζηλο τίτλο εκείνον τού ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ στο 4ο ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ 2008 (καί το σχετικό κύπελλο!) .
Από την τριπλή ισοβαθμία που προέκυψε στις θέσεις 2-4, μετά την εφαρμογή των κριτηρίων τής Προκήρυξης των Αγώνων, δεύτερο κατετάγη το 20ο Δημ. Σχ. Χαλκίδος με την Ομάδα τών παιδιών τής Στ΄ Τάξης του.



Στην τρίτη θέση βρέθηκε το φαβορί , η ισχυρή ομάδα τού 1ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδος με τα πέντε εκτάκια της.






ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ απο τον Αλέκο ΤΖΑΝΕΤΟ (για μια ακόμη φορά παραχωρηθέν ΔΩΡΕΑΝ!!) Τον ευχαριστούμε!

2 σχόλια:

AEK Chess Club είπε...

Θερμά συγχαρητήρια για τη διοργάνωση.

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

Ευχαριστούμε όχι μόνο για τα συγχαρητήρια, αλλά και για την ηθική συμπαράστασι.
Η διοργάνωσι παρά τις υπονομεύσεις και τους τορπιλισμούς επέπλευσε. Και μάλιστα με βελτιωμένα (από πέρυσι) καί ποσοτικά καί ποιοτικά χαρακτηριστικά. Καθόλου άσχημα, νομίζω, για μια διοργάνωσι που απειλήθηκε ΘΕΣΜΙΚΑ με άνωθεν παρέμβασι για να μην παγματοποιηθούν οι αγώνες?!?