Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

ΑΠΑΝΤΗΣΙ (ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ) Ή ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ;

ΑΠΑΝΤΗΣΙ ΑΣΚΗΣΕΩΣ
Και τα δύο δημοσιεύματα προέκυψαν απο την έγκαιρη επίδοσι στις δύο εφημερίδες τού παρακάτω ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ μας!

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ABAΞ KAI ΠΕΣΣΟΙ
[Προσωρινή δ/νση: Βύρωνος 4, 34100 ΧΑΛΚΙΔΑ ]
Τηλ. 22210-74558 Ηλ-ταχυ: al5zkgps@otenet.gr
http://neospalamedes.blogspot.com/


ΧΑΛΚΙΔΑ, 30.04.08
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΚΑΚΙ

Η τελική φάση του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ στην Χαλκιδική που διεξήχθη (κατα το τριήμερο 19-21 Απριλίου) με νέο ρεκόρ συμμετοχών 775 μαθητών από κάθε μέρος της χώρας, αλλά και με διευρυμένη συμμετοχή (35 μαθητές!) της Εύβοιας, σηματοδοτεί την ολοκλήρωση των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων του δυναμικού τού Σκακιστικού Τμήματος του Συλλόγου μας στο ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΚΑΚΙ.

Ο απολογισμός λοιπόν της δραστηριοποίησής του Συλλόγου μας στον ευαίσθητο αυτό χώρο - όπου με την πλειάδα των μελών μας στον εκπαιδευτικό κλάδο είναι και ο φυσικός μας χώρος – είναι πέραν πάσης αμφιβολίας θετικός. Συγκεκριμένα απο τα αποτελέσματα των προσπαθειών των μαθητών και των προπονητών τού Συλλόγου μας σε όλες τις φάσεις των ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ αγώνων (Περιφερειακό Ομαδικό, Άμφισσα βλ. http://neospalamedes.blogspot.com/2008/03/2008-6.html , Νομαρχιακό Ατομικό, Χαλκίδα βλ. λ.χ. http://www.servitoros.gr/news/view.php/18006/ και http://neospalamedes.blogspot.com/2008/03/blog-post_26.html) διαπιστώνεται με αντικειμενικά κριτήρια, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, ότι ο κύκλος των ανθρώπων τού Αθλητικού Εκπολιτιστικού Κέντρου μας ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ εφέτος στο ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΚΑΚΙ στην ΧΑΛΚΙΔΑ αλλά και ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΕΥΒΟΙΑΣ. Με την ευκαιρία και για να απαντήσουμε σε ελλιπή δημοσιεύματα στον τοπικό και ηλεκτρονικό τύπο, δημοσιοποιούμε τα αποτελέσματα ΟΛΩΝ των ευβοέων μαθητών που σχετίζονται με εμάς.
Α΄. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ. Νέος Μαρμαράς, Χαλκιδική, 19 Απριλίου
Η κατάκτηση της υψηλής όγδοης έως δέκατης θέσης (8-10 με ισοβαθμία) από το μόνιμα τα τέσσερα τελευταία χρόνια κυρίαρχο στην Εύβοια και μόνιμα προπονούμενο από τον Υποψήφιο Μαίτρ, κ. Αλέξανδρο Σοϊλεμέζη, 20ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ Σχολείο Χαλκίδος αποτελεί την μεγαλύτερη επιτυχία (μέχρι σήμερα) σε ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ πρωτάθλημα σκακιού.
Σημειωτέον ότι ΚΑΙ τα πέντε παιδιά της Ομάδος (ΣΟΪΛΕΜΕΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ , ΣΦΥΡΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΣΟΪΛΕΜΕΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΧΑΤΖΗΛΙΑ ΕΡΣΗ , ΤΖΑΝΕΤΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ) παρακολουθούν μαθήματα στο Σκακιστικό Τμήμα του Συλλόγου μας.

Β΄ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ (ΚΛΕΙΣΤΟ), Χαλκιδική 20-21 Απριλίου
Και σ’ αυτό το μείζον Πρωτάθλημα για το Μαθητικό Σκάκι η μεγαλύτερη επιτυχία για το ΕΥΒΟΪΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ήλθε από τον ΓΙΩΡΓΟ ΣΟΪΛΕΜΕΖΗ με την κατάκτηση της 14ης θέσης ανάμεσα σε 74 μαθητές τής Γ΄ Τάξης. Ο μικρός αυτός μαθητής του 20ου Δημοτικού, μόνιμος πρωταθλητής ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ από νηπιάκι στις ηλικιακές κατηγορίες του (όπως και ο μεγαλύτερος αδελφός του Κωνσταντίνος), εφέτος έφερε έξι βαθμούς στους εννέα αγώνες, αλλά στο παρελθόν έχει προσφέρει και μεγαλύτερη πανελλήνια νίκη στον Νομό μας (4η θέση).
Από τις άλλες αξιόλογες επιδόσεις (βλ. συνημμένο αναλυτικό πίνακα Α΄) των μαθητών μας ξεχωρίζει το αποτέλεσμα του Παναγιώτη – Αριστοτέλη ΣΟΪΛΕΜΕΖΗ, ο οποίος στην κατηγορία των Νηπίων με πέντε βαθμούς κατέλαβε την 15η θέση!
Γ΄ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ (ΑΝΟΙΚΤΟ), Χαλκιδική 20-21 Απριλίου
Η κατάκτηση της ζηλευτής έκτης θέσης από τον μαθητή μας ΜΑΝΟ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ με έξι βαθμούς είναι μακράν η καλύτερη επίδοση για την Εύβοια στο ανοικτό (δηλ. εκτός διαδικασίας προκρίσεων) Πανελλήνιο αυτό μαθητικό τουρνουά, στο οποίο έλαβαν μέρος 126 (συνολικά) μαθητές. Ακόμα μεγαλύτερη καθιστά την επιτυχία τού μικρού μαθητή τού 7ου Δημοτικού, το γεγονός ότι αγωνίστηκε ως δευτεράκι στην κατηγορία των μικρών, όπου (ανάμεσα στους 32 αντιπάλους του μαθητές) συμμετείχαν παιδιά καί των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού.

Για όλες τις ανωτέρω αναφερόμενες συμμετοχές, επιδόσεις και διακρίσεις των μαθητών μας στα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα (αποτελέσματα, σχόλια και πλούσιο φωτογραφικό υλικό παραπέμπουμε σε αλλεπάλληλες σχετικές αναρτήσεις στο Ιστολόγιο του Συλλόγου μας
http://www.neospalamedes.blogspot.com/ , καθώς και στο υπο έκδοση τέταρτο τεύχος τού πολιτιστικού – σκακιστικού περιοδικού μας με τον τίτλο Νέος Παλαμήδης.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στα παιδιά τού ‘ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ’, στους μαθητές μας στα 3 σχετιζόμενα Σχολεία, αλλά και τους ΓΟΝΕΙΣ που μας εμπιστεύονται και στηρίζουν τα παιδιά τους. Ιδιαίτερη συγχαρητήρια αναφορά πρέπει του ΑρχιΠροπονητή μας στο Σκακιστικό Τμήμα του μορφωτικού-αθλητικού Συλλόγου μας, εννοούμε φυσικά τον κ. Νίκο ΣΚΑΛΚΩΤΑ, ο οποίος διδάσκει και με το κύρος του, αλλά - πράγμα σημαντικότερο για μας- και εμπνέει με το ήθος, την σοβαρότητα και την σεμνότητά του.
Με την λήξη αυτής της επιτυχημένης χρονιάς το «Αθλητικό Εκπολιτιστικό Κέντρο ΄ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ΄» θεωρεί ότι είναι ο κατάλληλος καιρός για την υλοποίηση προγενέστερης απόφασης τού ΔΣ του Συλλόγου, η οποία αφορά στην αναγνώριση του Σκακιστικού Τμήματος από την οικεία Ομοσπονδία.

Εκ του Δ. Σ.


(Ακολουθούν πίνακες αναλυτικών ατομικών αποτελεσμάτων:

ΠΙΝΑΚΕΣ: Α΄ και Β΄
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 2008:

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ «ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ» (ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΧΡΩΜΑ)
& ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΝ ΥΜ κ. ΣΟΪΛΕΜΕΖΗ (ΜΕ ΡΟΖ )

Α΄ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΚΛΕΙΣΤΟ
ΔΕΚΑΕΠΤΑ (17) ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ! (ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΠΟ ΕΥΒΟΙΑ 27)

ΟΝΟΜΑ ΤΑΞΗ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ Βαθμοί Θέση
.........ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ...38
1.ΣΟΪΛΕΜΕΖΗΣ ΠΑΡΙΣ (Παναγιώτης-Αριστοτέλης) 5 15
.......Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ... 50
2.ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ 3 43
3.ΦΛΩΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 2,5 46
.......Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ...61
4.ΚΟΝΚΟΥΡΗ ΔΑΝΑΗ 2,5 59
.......Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ...74
5.ΣΟΪΛΕΜΕΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ..............6 ........14
6.ΦΛΩΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 4 43
7. ΜΑΝΤΖΟΥΤΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 3 60
.......Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ...75
8.ΧΑΤΖΗΛΙΑ ΕΡΣΗ 3 64
.......Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.. 82
9.ΣΦΥΡΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 3 66
10.ΖΗΣΙΜΟΥ ΒΟΥΛΑ 3 72
11.ΜΕΤΑΞΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ 3 74
.......ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ...81
12.ΣΟΪΛΕΜΕΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 4 50
13.ΚΥΜΟΥΤΡΖΗΣ ΑΚΗΣ 3,5 61
14.ΔΕΣΙΠΡΗ ΑΡΕΤΗ 3,5 64
15.ΤΖΑΝΕΤΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ 2 76
.......Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ...51
16.ΤΖΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 3 42
17.ΠΟΓΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 3 45
-

Β΄ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ
ΠΕΝΤΕ (5) ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ! (ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΟ ΕΥΒΟΙΑ 8)

Α΄ +Β΄+Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ .33
18.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ ...............6 ........6
Δ΄ +Ε΄+ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ .62
19.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ 3,5 46
20.ΚΟΝΚΟΥΡΗ ΝΕΦΕΛΗ 2 60
Α΄ +Β΄+Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ .31
21.ΤΣΑΓΑΝΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 3,5 24
22.ΠΑΠΑΔΗΜΑ ΕΥΗ 3,5 25

..........................................................................
Το γεγονός είναι ότι το πρώτο κατα σειράν εμφανίσεως δημοσίευμα είναι θλιβερά απαράδεκτο. Με την απίστευτη προχειρότητά του (βλ. πχ τίτλο σε α΄ πρόσωπο και κείμενο σε γ΄) και την γενική κατακρεούργησι του Δελτίου Τύπου μας (το κοίταξε;) ο συντάκτης του μπορεί να μας δημιουργήση και προβλήματα (όλους τους μαθητές μου τούς χαρακτηρίζει μέλη τού ΆΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ' ?!). Το ανησυχητικό είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εφημερίδα μάς εκθέτει. [Στην αυθόρμητη διαμαρτυρία μου προς την σύζυγο: "Καλά, είναι τόσο άσχετοι ή μήπως προκατειλημμένοι;" Εισέπραξα την απάντησι: "Με ποια λογική αποκλείεις να ισχύουν και τα δύο;"] Κι επειδή δεν έχουμε χρόνο να σπαταλούμε και φαιά ουσία, θα προτείνω στο ΔΣ να βγή η συγκεκριμένη εφημερίδα απο την λίστα αποδεκτών μας. Μπορεί να ησυχάσουμε αμφότεροι. Σίγουρα εμείς θα εξοικονομήσουμε και κανα ευρώ...
Όσο για την Ευβοϊκή ΓΝΩΜΗ (μπορεί και στο δικό της λιτό δημοσίευμα να λείπουν οι ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΙ χαρακτηρισμοί στις επιτυχίες μας, αλλά υπάρχουν ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ και το πνεύμα του συντάκτου είναι κοντά στην αλήθεια του πρωτοτύπου) έχει ΤΗΝ ΕΥΑΡΕΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΜΑΣ.
(Για λόγους εντιμότητος να αναφέρουμε και την θετική γνώμη που έχουμε προς τον ηλεκτρονικό τύπο τής περιοχής μας, με κατ' εξοχήν εκπρόσωπο τον "Σερβιτόρο της Εύβοιας" (πρβλ. και το αντίστοιχο δημοσίευμά του με βάσι το ίδιο Δ.Τ. μας: http://www.servitoros.gr/news/view.php/18601/
Αξιοπρεπέστατο -ως συνήθως!), αλλά - δευτερευόντως - και προς το http://www.eviablogs.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια: