Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

ΜΙΑ (ΟΧΙ ΔΥΣΚΟΛΗ) ΑΣΚΗΣΙ ΠΟΥ ...ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ. UN ESERCIZIO FACILE, UN PO' FASTIDIOSO

Il Bianco gioca e vince.
Απο μέλος τού Συλλόγου μας 2-3 μέρες ύστερα απο την ανάρτησι που αφορούσε στην αναγγελία της έκδοσης του ηλεκτρονικού περιοδικού ΓΚΑΜΠΙ και την τοποθέτησι του σχετικού συνδέσμου, ειδοποιηθήκαμε για την παραπλεύρως άσκησι - κοινοποιώντας μας την απορία του για την εξεύρεσι λύσης και την υποψία του για ...τυπογραφικό λάθος(!). Προφανώς τον φίλο μας δυσκόλευε το γεγονός ότι ο λευκός Ρ είναι σε θέσι σάχ!

Το διάγραμμα είναι απο την θεματική ενότητα "Διπλή Απειλή: ΠΗΡΟΥΝΙ" και συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη δημοσίευσι του περιοδικού, την 24.03.08, στο παράρτημα των ασκήσεων (με τα λευκά κομμάτια να έχουν την κίνησι), ως Άσκησι υπ' αριθμόν 13. [βλ. http://gambitmagazine.blogspot.com/2008/03/blog-post_1994.html]

Εσάς σάς δυσκολεύει η επίλυσί της;

5 σχόλια:

antiproedros είπε...

ΜΙΑ ΛΥΣΗ (;)

..που βρήκα πρόχειρα σήμερα το πρωϊ, την έχω βάλει στο μπλόγκ μου.

Όσοι είστε περίεργοι, ελάτε εκεί, και άν έχω λάθος διορθώστε με.

Σας ζητώ συγνώμη σε τέτοια περίπτωση, γιατι δέν έχω χρόνο να ασχοληθώ παραπάνω με το θέμα.

skakistikosparatiritis είπε...

αλήθεια έχετε πάρει άδεια από το γκαμπί για να αναφέρεστε σε άρθρα που έχουν αναρτηθεί σε αυτό ...???!!! πρόσεξτε μην σας ξαναεγκαλέσουν ( όπως η ΕΣΟ ) που τολμάτε και ασχολείσται με το σκάκι!!!
χα,χα,χαααααααααααα!!!!!!!!!!!!

ΥΓ.Θέλω να πιστεύω ότι αυτοί που σας κατηγορούν ξέρουν να στήνουν τα κομμάτια στην σκακιέρα!!!
γιατί από μια απλή παρατήρηση που έκανα πριν από λίγο καιρό έβγαλαν δελτίο στην ΕΣΟ!!!απορώ λοιπόν πως η ΕΣΟ εμπιστεύται και στηρίζει ανθρώπους που εμφανίστηκαν ως αλεξιπτωτιστές στον χώρο και πολεμάει εσάς που είστε καταξιωμένος σκακιστής.

ΓΚΑΜΠΙ είπε...

Ευχαριστούμε το ιστολόγιο σας για την προβολή που παρέχει στο ΓΚΑΜΠΙ.
Για μας, έστω και ένα παιδί έαν επωφεληθεί από την προσπαθειά μας, θα μας κάνει χαρούμενους και θα μας δώσει νέες δυνάμεις για να συνεχίσουμε.
Εξάλλου η γνώση ανήκει σε όλους, όσο πιο πολλοί την κατέχουν τόσο το καλύτερο.
Με φιλικούς σκακιστικούς χαιρετισούς.

Δημήτριος Π. είπε...

Συγχαρητήρια στον αντιπρόεδρο για την άμεση λύση που βρήκε !!!.

Πραγματικά το πρόβλημα ήταν εκτυφλωτικό.!!!

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

@ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ:
Φίλε Παρατηρητή στην αρχή με …κοψοχόλιασες! Τώρα που το σκέφτομαι θα ’πρεπε πραγματικά να ζητήσω μια άδεια αναδημοσίευσης. Εγώ, ειδικά, που έχω σημαία μου την διαφάνεια, την αξιοκρατία και τα συναφή πνευματικά δικαιώματα.
Όσο για το επιτυχημένο Υστερόγραφό σου, σε διαβεβαιώνω πως τα κομμάτια τούς έμαθα να τα στήνουν, απλώς δεν πρόλαβα να τους μάθω και τις …κινήσεις.
Αλλά τώρα έχουν έναν Ομοσπονδιακό (κι αυτόν κάποτε τον …έφτυναν) που θα τους κάνη όλους παιχτρόνια!
ΥΓ. Τώρα που το θυμήθηκα: θα βρώ κάπου την τελευταία τους αφίσσα (αν χρειασθή θα κάνω κι ανάρτησι) γιατί μου φαίνεται ότι δεν τους έχω μάθη πώς τοποθετούμε την …σκακιέρα!