Τρίτη 27 Μαΐου 2008

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΙ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ 2008

[Με την κατανόησί σας ξαναδημοσιεύουμε σε συνεννόησι και με τον Οργανισμό Άθλησης Χαλκίδας την τελική Προκήρυξι των Σχολικών Αγώνων της 1ης Ιουνίου. Η προηγούμενη που είχε κοινοποιηθή απο τον α΄συνδιοργανωτή στην ΕΣΟ λόγω κάποιων ατελειών έχρηζε διορθώσεως.]
Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ:


ΤΟ 4ο ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ
Ο Οργανισμός Άθλησης Χαλκίδας και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκίδας σε συνεργασία με τον Μορφωτικό – Αθλητικό Σύλλογο «Αθλητικό Εκπολιτιστικό Κέντρο ΆΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ΄» προκηρύσσουν το 1ο ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (ΑΝΟΙΚΤΟ) 2008 (που είναι ταυτόχρονα και 4o ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΧΑΛΚΙΔΟΣ (ΑΝΟΙΚΤΟ) 2008)
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
‘Ο Οργανισμός Άθλησης Χαλκίδας,
η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκίδας και το
«Αθλητικό Εκπολιτιστικό Κέντρο ΆΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ΄».
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΩΤΟΥ Σταύρος (Πρόεδρος Οργανισμού Άθλησης Χαλκίδας)
Αλέξανδρος ΣΟΪΛΕΜΕΖΗΣ (Πρόεδρος «Αθλητικού Εκπολιτιστικού Κέντρου ΆΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ΄»)
Αλέξης ΚΛΑΜΑΡΗΣ (Αντιπρόεδρος «Αθλ. Εκπ. Κέντρου ΆΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ΄»)
Ζωή ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ (Έφορος Σκακιστικού Τμήματος «Αθλ. Εκπ. Κέντρου ΆΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ΄»).
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με Ελβετικό σύστημα πέντε (5) γύρων σε έναν όμιλο.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Όλα τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Χαλκίδας, των όμορων Δήμων και όλων των Πόλεων του Νομού Ευβοίας
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Οι συνθέσεις των ομάδων θα είναι τετραμελείς (4μελείς), ανεξαρτήτως τάξης.
Πριν από την έναρξη των αγώνων οι ομάδες δηλώνουν τη σειρά, με την οποία θα αγωνίζονται οι παίκτες και οι παίκτριές τους.
Οι ομάδες πρέπει να έχουν 4μελή σύνθεση στον αγώνα, αλλά μπορούν να περιλαμβάνουν και 1 επιπλέον αναπληρωματικό παίκτη. Δεν υπάρχουν περιορισμοί φύλου και ηλικιακής βαθμίδας. (Οι ομάδες αποτελούνται από μαθητές-τριες οποιασδήποτε τάξης τού Δημοτικού ή και –ενδεχομένως- Νηπιαγωγείου).
Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής μαθητές – μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης. Ο Διοργανωτής μπορεί να επιτρέψει την συμμετοχή και μικτής ομάδας (δηλαδή ομάδας που αποτελείται από μαθητές διαφορετικών Δημοτικών Σχολείων).
Κάθε Σχολείο έχει δικαίωμα συμμετοχής ΚΑΙ με περισσότερες της μίας (1) ομάδες. Σ’ αυτή την περίπτωση δεν επιτρέπεται αλλαγή παίκτη από μια ομάδα στην άλλη.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 30.05.08 μεσημέρι στο τηλ. του ΟΑΧ 22210-37877, το Σάββατο, 31 Μαΐου 22210-74558 στο κιν. 6936550215 [& «e-mail» (al5zkgps@otenet.gr) του Α.Ε. Κέντρου «ΑΒΑΞ & ΠΕΣΣΟΙ»].
ΗΜΕΡΕΣ - ΩΡΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
1ο ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ θα διεξαχθεί το Κυριακή, 1 Ιουνίου 2008 και από ώρα 10.00 έως ώρα 15.00 περίπου. Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να έχουν προσέλθει στο χώρο αγώνων και να έχουν επιβεβαιώσει τη συµµετοχή τους το αργότερο μέχρι τις 09.40.
ΧΩΡΟI ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Κανήθου «Τάσος Καμπούρης»

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε δεκαπέντε (15) λεπτά για κάθε παίκτη.
Μετά την παρέλευση του ημιώρου οι διαιτητές θα κάνουν χρήση χρονομέτρου με 5΄ επιπλέον χρόνο σκέψης για κάθε παίκτη

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Η νικήτρια κάθε συνάντησης γύρου παίρνει 2 βαθμούς (“Game Points”) και η ηττημένη 0. ΄Αν το αποτέλεσμα είναι ισόπαλο, οι ομάδες παίρνουν από 1 βαθμό. Η ήττα άνευ αγώνος τιμωρείται με αφαίρεση 1 βαθμού. Η ομάδα που σημειώνει νίκη χωρίς αγώνα, όπως και η ομάδα που παίρνει το «ΒΥΕ» παίρνουν επίσης από δύο βαθμούς και 2.5 πόντους.
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΗΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ
Θα ισχύσουν τα εξής κριτήρια άρσης ισοβαθμίας κατά σειρά:
1ο : Το τουρνουά των ισοβάθμων (εφόσον όλες οι ισόβαθμες ομάδες έχουν παίξει μεταξύ τους), 2ο : Άθροισμα πόντων,
3ο : Σύνολο πόντων κατά σειρά στην πρώτη (1η), δεύτερη (2η), τρίτη (3η) και τέταρτη (4η) σκακιέρα,
4ο : Αγώνας κατάταξης με χρόνο σκέψης πέντε (5) λεπτά για κάθε παίκτη για ολόκληρη την παρτίδα.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ
Θα ισχύσουν οι Κανονισµοί της Ε.Σ.Ο. και της FIDE. Επισημαίνεται ότι για κάθε κενή σκακιέρα αφαιρείται μισός (0,5) βαθμός.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ – ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Επικεφαλής διαιτητής προτείνεται ο ΟΔ και ΥΜ Μιχάλης ΠΡΕΒΕΝΙΟΣ,
Λοιποί διαιτητές της διοργάνωσης προτείνονται η ΟΔΒΚ Ντίνα ΣΕΡΕΤΑΚΗ, η ΟΔΓΚ Βασιλική ΒΛΑΧΟΥ, και ο ΥΜ Γιάννης ΚΥΜΟΥΡΤΖΗΣ .
Οι ενστάσεις εκδικάζονται από τριμελή (3μελή) Επιτροπή, αποτελούμενη από τον ΔΜ Νίκο ΣΚΑΛΚΩΤΑ Τεχνικό Διευθυντή Αγώνων, τον Προβελέγγιο Δημήτρη και τον Αλέξη Κλαμαρή. Οι αποφάσεις της Επιτροπής έχουν τελεσίδικο χαρακτήρα. Εάν δικαιωθεί η ένσταση, έστω και µερικώς, το παράβολο ένστασης (50 € ) επιστρέφεται.
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ
Στις πρώτες τρείς (3) ομάδες της ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ θα απονεμηθεί ΚΥΠΕΛΛΟ (ως πρωταθλήτριες ομάδες του Νομού) και σε τέσσερις (ή & πέντε) παίκτες κάθε ομάδος των τριών πρώτων της γενικής κατάταξης ΜΕΤΑΛΛΙΑ. Με ξεχωριστό ΚΥΠΕΛΛΟ θα βραβευθεί και η ομάδα του Δημοτικού που θα πρωτεύσει ανάμεσα στα Σχολεία τής ΧΑΛΚΙΔΑΣ.
Προβλέπονται βραβεύσεις ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. Δηλαδή, εκτός της ΓΕΝΙΚΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ θα υπάρξει διάθεση επιπλέον επιβράβευσης ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΩΝ ΤΑΞΕΩΝ. Έτσι με ΜΕΤΑΛΛΙΑ θα βραβευθούν και οι παίκτες εκείνων των ομάδων (μέχρι ΤΡΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ) που αποτελούμενες από ΜΑΘΗΤΕΣ της ΜΕΣΑΙΑΣ ηλικιακής ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (των Τάξεων δηλ. Γ΄ και Δ΄) θα βρεθούν στην καλύτερη θέση της Γενικής Κατάταξης.
Το ίδιο (με ΜΕΤΑΛΛΙΑ) θα βραβευθούν και οι παίκτες εκείνων των ομάδων (μέχρι ΤΡΕΙΣ) που αποτελούμενες από ΜΑΘΗΤΕΣ της ΜΙΚΡΗΣ ηλικιακής ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (των Τάξεων δηλ. Α΄, Β΄) θα βρεθούν υψηλότερα στην Γενική Κατάταξη.
Εάν μια Ομάδα της Μεσαίας ή Μικρής Κατηγορίας βρεθεί στις τρείς πρώτες θέσεις της ΓΕΝΙΚΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ παίρνει και τα ΔΥΟ ΕΠΑΘΛΑ!

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ - ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
Η Οργανωτική Επιτροπής θα μεριμνήσει να υπάρχει γιατρός στο χώρο των αγώνων.
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο κ. Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης (τηλ.: 6976372967, e-mail: al5zkgps@otenet.gr), Πρόεδρος Αθλητικού Εκπολιτιστικού Κέντρου ΆΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ΄ και Τεχνικός Διευθυντής ο κ. Νίκος ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ, ΔΜ.
ΔΙΑΦΟΡΑ
Για κάθε ζήτηµα που δεν προβλέπεται από την προκήρυξη ή από τους Κανονισμούς της Ε.Σ.Ο. και της FIDE, καθώς και για κάθε έκτακτο περιστατικό, αρμόδιοι να αποφασίσουν είναι ο Διευθυντής Αγώνων για οργανωτικά θέματα και ο Επικεφαλής Διαιτητής για τεχνικά θέματα.


Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής

Σταύρος ΦΩΤΟΥ (Πρόεδρος Οργανισμού Άθλησης Χαλκίδας)
Αλέξανδρος ΣΟΪΛΕΜΕΖΗΣ
(ΥΜ και Πρόεδρος ΔΣ «Αθλητικού Εκπολιτιστικού Κέντρου ΆΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ΄»)

Δεν υπάρχουν σχόλια: