Τρίτη 20 Μαΐου 2008

1o ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΤΕΣΣΑΣ

Η ΕΣΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2008
ΣΤΟ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΑΙΔΩΝ - ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ
Την Κυριακή 11 Μαΐου 2008, στα Καμμένα Βούρλα Φθιώτιδας, η νεανική ομάδα της Ένωσης Σκακιστών Άμφισσας , αποτελούμενη απο τους Θεμιστοκλή Μαγκλάρα, Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Σέργιο Κυριακίδη, Δημήτρη Παπακωνσταντίνου, Βασιλική Καλλία και Ελένη-Μαρίνα Τσαμαντάνη κερδίζοντας την ομάδα του ΣΟ Λαμίας με 4-2 , ανακηρύχτηκε πρωταθλήτρια Τ.Ε.Σ.Σ.Α.Σ. για το 2008.
Η πολυτάλαντη αυτή παιδική ομάδα της ΕΣΚΑ –το πιο πολυπληθές αλλά και δυνατό φυτώριο της Ένωσής μας - θα βρεθεί αντιμέτωπη σε αγώνα μπαράζ με την πρωταθλήτρια Τ.Ε.Σ.Σ. Αιγαίου την 1 Ιουνίου 2008.

Ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!






16 σχόλια:

barbis είπε...

Πότε γίναμε ΕΝΩΣΗ και δεν το έμαθα?

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

@ ΒARBIS
Σκέφτηκα στην αρχή να απαντήσω κάπως έτσι: «έγραψα επίτηδες ανακρίβειες πρώτον για να εντοπίσω (…) και δεύτερον μήπως τσιμπήσει κάποιος και γράψει επιτέλους (…)!
Όχι, έχεις δίκιο, βιάστηκα να αναβαθμίσω την τοπική επιτροπή ΜΑΣ. Όμως, στην ουσία το σχόλιό μου για την δύναμι του φυτωρίου της ΕΣΚΑ είναι αντικειμενικό. Ξέρεις εσύ κανένα ισχυρότερο; Μήπως του Φίλου σου, του Τσουνή; Όσο για το «Ένωσί μας», καλομελέτα κι έρχεται!

ΥΓ. Αλήθεια, σ΄ευχαριστώ που ενώ μας διαβάζεις, μας θεωρείς ανάξιους για το επίπεδο του δικού σου Ιστολογίου. Πώς να βάλης σύνδεσμο σε έναν τιποτένιο αντίπαλο του Μεγάλου, τον οποίο μάλιστα Αυτός τον κατασυκοφαντεί (από τον Δήμο Χαλκιδέων και την Δ/νσι Πρωτοβάθμιας μέχρι την ΕΣΟ) ως ‘παράνομο’ και ποιός ξέρει τί άλλο…

barbis είπε...

Το φυτώριο της ΕΣΚΑ είναι το ισχυρότερο της ΤΕΣΣΑΣ δεν έφερα ποτέ καμιά αντίρηση σε αυτό.Ο Σ.Ο ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ είναι ο πρώτος που συμφώνησε εγγράφως για τη δημιουργία ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ! Για ποια «Ένωσί μας»μιλάς δεν καταλαβαίνω!Αφού δεν ανήκετε εσείς στην ΤΕΣΣΑΣ και δεν είστε αναγωρισμενο σωματείο από την ΕΣΟ τουλάχιστον προς το παρών.Και τέλος εμείς αποφασίζουμε ποιον θα βάλουμε link στο blog μας εσύ εξάλλου μας έβαλες μετά από δύο μήνες από τότε που σου έστειλα αντίστοιχο email.
ΥΓ:Kαλό θα ήταν όταν αναφέρεσαι σε μένα να μήν ανακατεύεις άλλα σωματεία και υποτιθέμενες φιλίες.Αν θέλεις να μάθεις γιατί δε σε βάζω LINK πάρε με τηλ.να με ρωτήσεις.Το τηλ. είναι αυτό που με έπαιρνες για να σου στείλω τα αποτελέσματα του πανευβοικου σχολικού.

vita είπε...

Γιατί μερικοί άνθρωποι βιάζονται να μιλήσουν; Μου θυμίζει νηπιαγωγείο η αντίδραση κάποιων-ονόματα δε λέμε υπολήψεις δεν θίγουμε- "εσένα δε σε παίζουμε, ούτε σου δίνουμε τα παιχνίδια μας γιατί ο μπαμπάς μού είπε ότι είσαι κακό παιδί". Άν γραφτούν όμως στο ίδιο νηπιαγωγείο μ' αυτούς τότε η δασκάλα θα πεί στον μπαμπά να πεί στο παιδί να παίζει και με αυτά τα παιδάκια γιατί όλα τα παιδάκια είναι καλά.Και καλά τα παιδάκια, οι μεγάλοι δεν θα έπρεπε πλέον να έχουν δική τους προσωπικότητα και άποψη; Απορία: ο κος Μπαρμπής μόνο αναγνωρισμένα από την ομοσπονδία links έχει;

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

@ Barbis
Ότι έχεις συμφωνήσει για Ένωσι στην Στερεά, δεν το ήξερα (όπως δεν ξέρω και πολλά άλλα). Ότι προς το παρΟΝ δεν είμαι στην ΕΣΟ είναι γνωστό (ο Τσουνής έχει φροντίση να το μάθη και το τελευταίο σπίτι στην Εύβοια). Εσύ ξέρεις ότι το παρόν δεν είναι αιώνιο; Και εγώ θα ’λεγα: προς το παρΟΝ αξίζει να φροντίσης το πώς μια έστω Ομάδα από Β. Εύβοια (Αιδηψό και Ιστιαία & όπου αλλού γίνονται μαθήματα στα Σχολεία) να δηλώση το «παρΩΝ» στο 1ο ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ, 1η ΙΟΥΝΙΟΥ, στην πόλι μας. Το αυτό ισχύει δια όλους τους σκακιστές – προπονητές που κάνουν (;) μαθήματα σκακιού στα Σχολεία του Νομού. Όσο για τα Σωματεία τα Νόμιμα, τα Αναγνωρισμένα, τα Καλά, με το φοβερό τους έργο στο αγωνιστικό και το σχολικό Σκάκι στην Εύβοια, έχουν κάθε δικαίωμα να μην στείλουν τους αθλητές τους στους ανεπίσημους αυτούς ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ αγώνες [που –τι να κάνουμε;- εγώ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ διοργανώνω/συνδιοργανώνω στην Χαλκίδα], αλλά το ενδεχόμενο να παραπληροφορούν ή -ακόμα χειρότερα- να εμποδίσουν με τον τρόπο τους (ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΕΡΥΣΙ) μαθητές (ΠΑΙΔΙΑ!!) να συμμετάσχουν στο ανεπίσημης κατηγορίας ΣΧΟΛΙΚΟ αυτό ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, αυτό δεν είναι μονο ΑΝΗΘΙΚΟ, αλλά ΚΑΙ σύμφωνα ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ!
Τώρα κάτι άλλο: Το ότι εσείς αποφασίζετε για το ποιόν θα βάλετε «link στο blog» είναι μάλλον ή βέβαιον. Όμως δεν γνωρίζω ΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ «ΕΜΕΙΣ» σας ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ και ο …Τσουνής! Με τέτοιο πόλεμο λάσπης είμαι λίγο (;) καχύποπτος. Εντάξει όλοι κάποιο κουσούρι έχουμε. Τουλάχιστον ΕΜΕΝΑ δεν μου αρέση το ΨΕΜΑ. Και μου προξενεί εμετικές διαθέσεις (όχι μόνο από ηθική αλλά και από αισθητική πλευρά) η συστηματική και απροκάλυπτη ψευδολογία-συκοφαντία τύπου κάποια λογάκια ότι οι εννιά (9) παραπάνω ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ προκρίσεις που έδωσε ο Τσουνής δεν τις βρήκε ο ίδιος ο Μονάρχης με το απέραντο Κύρος του, αλλά ο κακουμίρ Σοϊλεμέζης, ναι ο γνωστός παράνομος Τακάνα Πανόμου, που ενώ δέχεται την χλεύη όλων και τις ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ από «ασήμαντους» ΦΟΡΕΙΣ όπως η Νομαρχία , ο Δήμος, η Πρωτοβάθμια, ο …Διευθυντής του, η ΔΕΠΑΧ κι η ΕΣΟ…, είχε λέει …μέσον (ΑΥΤΌΣ!) στους διοργανωτές του Πανελλήνιου Σχολικού?? Εκεί στην Χαλκιδική όπου ο κ. Γαλάνης δεν καταδέχτηκε να ακούση την διαμαρτυρία μας (το Περιοδικάκι μου μού έμεινε στα αποσβολωμένα χέρια μου) ενώ με ‘έφτυνε’ ως ΠΑΡΑΝΟΜΟ?!?
Δεν θα στά ’λεγα αυτά, αν δεν πέταγες το χοντροκομμένο ψέμα: «εσύ εξάλλου μας έβαλες μετά από δύο μήνες από τότε που σου έστειλα αντίστοιχο email.». Φταίω εγώ μετά άμα σε υποπτεύομαι ως θαυμαστή τού Μονάρχη; Το «email» που σου έστειλε η σύζυγός μου τις 10 Απριλίου το άνοιξες; (Το έχω στα «απεσταλμένα»). Στο ΥΓ σού έγραφε ότι έβαλα το «το link για το ιστολόγιό σας»). Το δικό σου «email» που με πληροφορούσες: «…Επίσης θα ήθελα να σου δώσω link για το blog του συλλόγου μας:www.giatoskaki.blogspot.com», πότε το έστειλες; 8.04.2008 που λέει το M. Outlook μου ή μήπως 2 μήνες νωρίτερα (κάπου στον Φεβρουάριο δηλαδή, που το giatoskaki.blogspot σου ήταν στην κοιλιά τής μαμάς του;
Βέβαια εκτός από προπονητής-πρόεδρος άνθρωπος είσαι, μπορεί και να μπέρδεψες τους 2 μήνες με τις 2 μέρες…
Eκτός κι αν προσπαθής απλώς να επαληθεύσης μία από τις ετυμολογίες τού επωνύμου σου (Barbis > It. barba = γένια, μούσι !!). Με μούσι δεν σ’ έχω δή, άρα «παίζει» και η γνωστή μεταφορά.

ΥΓ. 1. Το τηλέφωνο γενικά δεν μου πολυγουστάρει, ειδικά τα τελευταία 2 χρόνια που έχω την ηλίθια ιδέα ότι μπορεί κάποιος να μου το παρακολουθή.
2. Πράγματι τα αποτελέσματα του ευβοϊκού - που δεν μου έστειλε ΠΟΤΕ ο Τσουνής (όπως φυσικά έκανε και ΜΕ ΤΙΣ 27 ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ)-, μου τα έστειλες αμέσως (και σ’ ευχαριστώ). Από την άλλη όμως, και τις 5 φωτογραφίες που μου ζήτησες και σου έστειλα, δεν τις είδα –όπως μου έλεγες- στο Ιστολόγιό σου. Μήπως σου τις ζήτησε κανείς άλλος;
3. Η σύζυγος, άλλη απο ’κεί, έχει την εντύπωσι ότι σε ό,τι δεν σε συμφέρει (π.χ. τα «email» της) δεν απαντάς.

barbis είπε...

Αλέξανδρε, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έγραψες ένα τέτοιο μακρυνάρι με ανακρίβειες για το άτομό μου. Είδα το link για το ιστολόγιό μας μόλις πριν 10 μέρες αλλά μπορεί και να έχεις δίκιο σε αυτό το θέμα. Δεν μπορώ όμως να ανεχτώ αυτό που λες ότι δεν απαντάω στα mail της συζύγου σου. Για του λόγου το αληθές να η τελευταία μου απάντηση:
Ημερομηνία: Thu, 10 Apr 2008 11:47:41 +0100 (BST)
Από: "sakis barbis" Προσθήκη στο Βιβλίο διευθύνσεωνΠροσθήκη στο Βιβλίο διευθύνσεων
Θέμα: Ομάδα πέντε παιδιών =20?=
Προς: "Alex"
Κυρία Κωνσταντινίδου δεν είναι δυνατόν να ζητάτε να χορηγηθεί ένα λεωφορείο που θα εξυπηρετεί μόνο τα 5 παιδιά του ομαδικού,άντε 10 άτομα μαζί με τους συνοδούς και να αναγκάζει όλους τους υπόλοιπους να πληρώσουν ακόμα μια διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο!Το λογικό είναι να μεταφερθούν τα παιδιά του ομαδικού με λεωφορείο η χωρίς την Παρασκευή και όλοι οι υπόλοιποι το Σάββατο.Η ανακοίνωση του Τσουνή δεν είναι απαγορευτική όπως λέτε διότι δεν είναι η αρμόδια αρχή για το μέσο μεταφοράς στη Χαλκιδική.Με δυο αυτοκίνητα άντε το πολύ τρία θα μεταφέρετε μια χαρά τους μαθητές του ομαδικού στη Χαλκιδική!Και εμείς πήγαμε να παίξουμε στο πρωτάθλημα στην Αμφισσα με εικοσαμελή αποστολή αλλά δε ζητήσαμε να μας βάλουν λεωφορείο.Και παντού όπου πάμε σε σχολικά ή σε ατομικά νέων πάμε με δικά μας έξοδα.Αν είχε προκριθεί και η ομάδα του γυμνασίου καταλαβαίνω πως θα μπορούσατε να πιέσετε περισσότερο για λεωφορείο, τώρα θα είναι πολύ δύσκολο.Αν έχω κάπου άδικο ή δεν κατάλαβα κάτι καλά διαψεύστε με!
ΦΙΛΙΚΑ ΜΠΑΡΜΠΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΥΓ1:Τα ίδια λέω και στον Τσουνή για τον πόλεμο ανακοινώσεων.
ΥΓ2:Ευχαριστώ για το Link του ιστολογίου μου.

Σε ευχαρίστησα για το link αλλά μετά είδα πως δεν το είχες βάλει!

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

Σάκη,
Το μακρυνάρι φυσικά & δεν το έγραψα MONO για σένα.
Πολλά όμως είναι τα αναπάντητα από σένα θέματα:
1.Θα κατεβάσης ομάδα στο Ομαδικό;
2.Δέχεσαι ότι όποιος Ομοσπονδιακός προπονητής ή Σωματείο παρεμποδίζει ΠΑΙΔΙΑ να συμμετάσχουν σε σχολικούς αγώνες και υπονομεύει διοργανώσεις που εκλαϊκεύουν και διαφημίζουν το Άθλημα ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ; (Έγινε πέρυσι, θα ξαναγίνη σε 1 βδομάδα;)
3.Δέχεσαι ότι οι ΕΝΝΙΑ (9) ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ είναι ΣΚΑΝΔΑΛΟ; Υπάρχει συνάφεια με το αιτούμενο της ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ [για το οποίο ιδανικό (ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ) είμαι ταγμένος ΨΥΧΗ τε και ΠΝΕΥΜΑΤΙ - ΚΑΙ ΟΧΙ βέβαια ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ …ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΚΑΚΙ];
4.Δέχεσαι ότι είναι ΓΕΛΟΙΑ, ΔΥΣΩΔΗΣ και ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ η (τσουνίδειος;) φήμη ότι σχετίζεται το θύμα ο Σοϊλεμέζης με αυτές τις προκρίσεις και τα σκοτεινά ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ; Ραδιουργίες που έκαναν μαθητές μου (όπως την Αναστασία Τ.) να κλαίνε και γονείς μαθητών μου (όπως ο κ. Φ. Δημ., η κ. Α. Δ. κ.ά. ) να αναρωτιούνται για την σκοπιμότητα της συμμετοχής των παιδιών τους σε τέτοιες αναξιοκρατικές διοργανώσεις/διαδικασίες;
5.Έλεγξα το αρχείο του M.Outlook : ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ ΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΟ “Email”. Ούτε Πε 10.04.08 ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ. ΟΥΤΕ στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία ΥΠΑΡΧΕΙ . Μου είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ και το ενδεχόμενο ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ. Δεν σου μιλάω για την σύζυγό μου, αλλά από αυτά που ξέρεις για μένα, με έχεις ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟΨΥΧΟ που θα άφηνα το περιεχόμενο {ακούω την κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ να ετοιμάζεται να σου απαντήση} μιας τέτοιας επιστολής από οποιονδήποτε ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ;
6.Σχετικό με το ΥΓ2 της ουδέποτε παραληφθείσης επιστολής σου (ΜΗΠΩΣ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΠΡΟΧΕΙΡΟ; ). ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ: Με ευχαριστείς στις 10 Απριλίου χωρίς να δής ότι έχω το «link» σου; Μετά όταν (πότε;) είδες ότι δεν (??) το έχω βάλη, δεν σκέφτηκες να με συνετίσης σαν ψεύτη ή καραγκιόζη; [Με …σεβάστηκες;] Το δεύτερο δεν είναι και πολύ μακριά από το «γραφικός» που κάποτε μου απέδωσες…

barbis είπε...

Aλέξανδρε δεν ξέρω εγώ από πρόχειρα και τέτοια,εμένα το yahoo μου έγραψε ότι το email πήγε και μάλιστα μου έκανε εντύπωση που δεν απάντησες.Οσο για το άλλο θέμα φυσικά και δε σε σεβάστηκα-δεν αφήνω εγώ τέτοιες εκρεμότητες-απλά δεν ήξερα αν ερμήνευσα σωστά το Υ.Γ της συζύγου σου στο παρακάτω email που μου έστειλε.Εγώ θεώρησα ότι με έβαλες link αλλά δεν ήταν και ξεκάθαρο για αυτό δεν το έκανα θέμα.Το email ήταν:

Αγαπητέ κύριε Μπαρμπή,
Όπως ίσως θα έχετε καταλάβει δεν αφήνω τον άντρα μου σε χλωρό κλαρί, αφού παρακολουθώ στενά και την αλληλογραφία του. Στο τελευταίο σας όμως e-mail αναφέρεστε σε κάτι για το οποίο και εγώ, όχι μόνο με την ιδιότητά μου ως μητέρα, αλλά και ως Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 20ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας , είχα διαμαρτυρηθεί δημόσια http://www.servitoros.gr/news/view.php/18076/ –και απάντηση δεν έλαβα. Πιστέψτε με, ούτε κι εμένα με ενδιαφέρει ποιος θα βάλει το λεωφορείο, αλλά με ενδιαφέρει πάρα πολύ το πότε θα το βάλει. Αν εσείς είχατε μια ομάδα πέντε παιδιών που προκρίθηκαν στο Πανελλήνιο ομαδικό σχολικό, το οποίο όπως, φαντάζομαι, γνωρίζετε ξεκινάει στις 10 το πρωί του Σαββάτου, τι θα κάνατε; Δεν θα φροντίζατε να εξασφαλίσετε τη δωρεάν μετάβασή τους εκεί από την Παρασκευή; Και αν εκφράζατε τη διαμαρτυρία σας για αυτό το θέμα, εγώ θα σας υποστήριζα και δεν θα σας έβαζα πάγο, αποκαλώντας σας- έστω και έμμεσα- γραφικό. Καλή η σύμπνοια και η συνεργασία μεταξύ μας ( για να σας προλάβω το «μας» αναφέρεται στην ιδιότητά μου του μέλους του Δ.Σ. του Αθλ. Εκπολ. Κέντρου ‘ Άβαξ και Πεσσοί’ ) αλλά όχι μονόπλευρα. Πού βλέπετε εσείς τη συνεργασία, όταν η Σκακ. Ακαδ. Χαλκ. ‘Παλαμήδης ο Ευβοεύς’ αυτοαποκαλείται η μόνη αρμόδια για τη δωρεάν μεταφορά των προκριθέντων και μη αθλητών στη Χαλκιδική, αφήνει εκτός λεωφορείου τους προκριθέντες του ομαδικού, και μας αφαιρεί τη δυνατότητα εξεύρεσης άλλου μέσου, αναφερόμενη ονομαστικά στον πρόεδρο ενός άλλου συλλόγου ως μη έχοντα αρμοδιότητα για καμμία ενέργεια σχετική με όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή της; Δεν περιμένω να πάρετε το μέρος μας, αλλά θα περίμενα να υποστηρίξετε το δίκιο των παιδιών, όπως κάνατε σε παλιότερο e-mail σας (όχι βέβαια υπέρ ημών).

Με τιμή
Ζωή Κωνσταντινίδου
Υ.Γ. Ο Αλέξανδρος το link για το ιστολόγιό σας.

Από την τελευταία φράση εγώ κατάλαβα ότι με έβαλες link και βιάστηκα να σε ευχαριστήσω!!Εσύ σα φιλόλογος μου το διευκρινίζεις σε παρακαλώ?

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

Σάκη, κατα τα λεγόμενά σου
την ελλιπή πρότασι στο ΥΓ του “Email” της 10.04.08 τής συζύγου μου, την συμπλήρωσες με το ρήμα «έβαλε». [Πάλι καλά. Καλοπροαίρετο και υπεραισιόδοξο σε βρίσκω. Μπορούσες αντί του πιθανότερου «θα βάλη απόψε», να ποντάρης υπέρ των εξ ίσου πιθανών «Θα βάλη μετά από 2 μήνες» ή «Δεν πρόκειται ούτε με σφαίρες να βάλη»]. Κοίταξες, λοιπόν, & δεν είδες να το έχω βάλη. Το πέρασες στο ντούκου λόγω μεγαλοψυχίας ή της αποδεδειγμένης μεγάλης συμπάθειας στο πρόσωπό μου. Δεν ξανακοίταξες άλλοτε στο Ιστολόγιό μου. Πάντα νηφάλιος και καλοπροαίρετος. Προχθές μόνο, και υπέθεσες ως έμπειρος σκακιστής ότι το έβαλα εκείνη την στιγμή. Κι είπες ένα ΑΘΩΟ ΨΕΜΑτάκι ή μάλλον έτσι αστειευόμενος κάπως, λιγάκι υπερβολικά, ότι δηλ. θα το βάλω …μετά από άλλες 15 μέρες. Χμ. Πολύ πιστευτό!!
Εγώ λέω ότι ξανακοίταξες το ίδιο ή πιθανόν το επόμενο βράδι και είδες το “link” καρφιτσωμένο. ;)
Γι αυτό στο “Email” τής ( ίδιας μέρας!) 10.04.08, πήγες και έγραψες το ΥΓ2 «Ευχαριστώ για το link του ιστολογίου μου».
Δεν πειράζει όμως. Προκειμένου να σε …μαλώσουνε, μην το παραδέχεσαι. Ούτε βέβαια μπορώ να σε αναγκάσω να μιλήσης για την ‘Ταμπακιέρα’: ΕΝΝΟΩ τα κύρια ερωτήματα1., 2. , 3. και 4 στο προηγούμενο σχόλιό μου ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙΣ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ. Όποιος μας κοιτάζει, ας βγάλη ελεύθερα τα συμπεράσματά του…
Δυστυχώς για μένα [κι ευτυχώς για κάποιους], αυτά που λέει ο Emanuel Lasker για το ψεύδος και την υποκρισία ισχύουν μόνο πάνω στην σκακιέρα…

barbis είπε...

Μπράβο σου Αλέξανδρε κέρδισες τις εντυπώσεις με την οργιάζουσα φαντασία σου!!Φυσικά καμία σχέση δεν έχουν τα πραγματικά γεγονότα με αυτά που εσύ επινόησες,αλλά αυτή τη φορά δε θα καθήσω να αναλύσω ότι για παράδειγμα έμπαινα πολύ συχνά στο blog σου όπως άλλωστε και σε άλλα blog και έβλεπα ότι δεν μας είχες βάλει link κ.τ.λ....κ.τ.λ. Απλώς εντελώς φιλικά θα σου δώσω τρείς συμβουλές με αυτό το τελευταίο μου μήνυμα:
1. Να μην χρεώνεις στους άλλους ότι εσύ φαντάζεσαι ή ονειρεύεσαι πως έκαναν διότι κάποια στιγμή θα μπλέξεις πολύ άσχημα
2. Πήγαινε και γράψου στην ΕΣΟ για να μην είσαι "αδήλωτος" και μετά στείλε επίσημη προκήρυξη στο Σ.Ο. Β.Εύβοιας για τις εκδηλώσεις σου και εμείς θα σου απαντήσουμε ότι οι σκακιστές μας είναι μοιρασμένοι σε διαφορα σχολεία της περιοχής μας και δεν μπορούν να συγκροτήσουν μία ομάδα!Για αυτό άλλωστε δεν κατεβήκαμε και στο ομαδικό στην Αμφισσα.
3.Δεν βλέπω κανένα λόγο για να ασχολήται κάθε νόμιμος εκπρόσωπος ενός σκακιστικού ομίλου με τους αγώνες ενός εκπολιτιστικού συλλόγου ή μιας καφετέριας κάπου στην Εύβοια!

antiproedros είπε...

Ο ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ
ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ


Κύριε Μπαρμπή,
Μόλις αποκάλυψες τον ΡΑΤΣΙΣΜΟ σου, με τα λόγια σου τα δήθεν «συμβουλευτικά» ( !!!! )
-- «...πήγαινε και γράψου στην ΕΣΟ για να μήν είσαι ‘αδήλωτος’ και μετά στείλε επίσημη προκήρυξη... και εμείς ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ότι....».

Δηλαδή,
Μας λές εδώ, ότι ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΕΧΕΣΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ( ..αυτά που σε ρωτάει ο Αλέξανδρος, και κάνεις την πάπια.. ) ΕΠΕΙΔΗ δέν ανήκει αυτός στην ΕΣΟ !!

Λυπάμαι τα παιδάκια που προπονείς,
Και τους περνάς τέτοιες ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ.

Με την ίδια λογική τη δική σου, πρέπει να πούμε στον κάθε Αλβανό μαθητή πως πρέπει πρώτα «να προσκυνήσει την Ελλάδα» για να του επιτρέψουμε ΜΕΤΑ να σηκώνει τη σημαία μας στην παρέλαση.. Και σε κάθε Εβραίο ή Μουσουλμάνο ότι πρέπει ΠΡΩΤΑ να γίνει ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ για να καταδεχτούμε να μιλήσουμε ΜΕΤΑ μαζί του για το άν θα του επιτρέψουμε να φτιάξει τζαμί για να λατρεύει με τον ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ, τον «ΑΝΕΠΙΣΗΜΟ» για μάς, τον Θεό...

Ντροπή σου !...

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

@ barbis
To “τελευταίο’’ σου σχόλιο με μπέρδεψε αρκετά. Το ότι με το ‘link’ για 1,5 μήνα μού την χάριζες, το κατάλαβα και πρέπει να υποκλιθώ στην ανωτερότητά σου.
Για τις 3 (;) συμβουλές σου να σ’ ευχαριστήσω; Την 2η εντάξει, κάτι θα κάνω κάποια στιγμή. Αλλά νόμιζα ότι είσαι προπονητής (όπως π.χ. ο Κόρδης) σε Σχολεία, οπότε 4 παιδάκια ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ θα μπορούσες να φέρης σε μια σκακιστική αγωνιστική γιορτή – και μάλιστα «κάπου στην Εύβοια», ας πούμε στην …Χαλκίδα.
Την 1η δεν την κατάλαβα καθόλου: Α΄. τις ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ σε ΠΟΙΟΝ τις ΧΡΕΩΝΕΙΣ; [Άσε που δεν τις ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙΣ ] Στον Σοϊλεμέζη, τον Μπαρμπή, τον Παπακωνσταντίνου ή σε κάποιον άλλον «κάπου στην Εύβοια»; Β΄. Για το ότι «θα μπλέξω άσχημα», ξέρεις τίποτα; Σου λέω μόνο ότι ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ και δεν έχω πάει ΠΟΤΕ στα δικαστήρια… Και βέβαια έχω εμπιστοσύνη – αν χρειαστή- στην Δικαιοσύνη (Βέβαια, τώρα που το σκέφτομαι, άμα μπουν για έλεγχο στην …Καφετέρια και δουν παιδάκια, ΤΗΝ ...‘ΕΒΑΨΑ’!) .
@3:
Αλήθεια, η «Α(δήλωτη) Ε(κπολιτιστική) Καφετέρια ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ» εφέτος
1. Έχει Ιστολόγιο ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ (3 μήνες πρίν από σας/συμπέρασμα: δεν σας …αντιγράφουμε) ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ
2. Έχει ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ-ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ
3. ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΚΑΚΙ:
α΄. κατέκτησε 17 από τις 27 ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ (Πόσες είπες ότι καταφέρανε να μαζέψουν οι «ΝΟΜΙΜΟΙ» εκπρόσωποι του σκακιού στην Εύβοια; 2-3 εσύ, 2-3 ο Κόρδης, 2-3 ο Τσουνής - που του kάνει πόλεμο ο …Σοϊλεμέζης, ο οποίος όπως ΕΙΠΕ κάποιος θρασύδειλος λασπολόγος σε κάποιους «έφτιαξε Σύλλογο με την γυναίκα του για να τρώνε λεφτά» κλπ).
β΄. Έφερε το καλύτερο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ στην ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ για την ΕΥΒΟΙΑ
γ΄. Έφερε το καλύτερο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ κλειστό.
δ΄. Έφερε το καλύτερο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ανοικτό.
(Μήπως, λέω μήπως, κάποιοι ενοχλούνται; Υπάρχει και μια μικρόψυχη νοοτροπία από κάποιους που ισχυρίζονται ότι «αυτά πρέπει να τα σκοτώνουν μικρά». Εσύ τί λές; Θα μας αφήσουν να μεγαλώσουμε; Την …Καφετέρια!).

sinidisi είπε...

εμένα πάντως μου φαίνεται ότι ο barbis έχει τσακωθεί με τον ευατό του.
Δεν δικαιολογείται διαφορετικά...
Εκτός και αν νομίζει ότι ζούμε στην εποχή της ψωροκώσταινας...

kordis είπε...

Παρακαλω να μην ξαναχρησιμοποιησετε το ονομα μου στο blog σας.Οσο για τις επιτυχιες σας τους μονους που εχετε παραμυθιασει ειναι τους γονεις των παιδιων που κανετε μαθημα τοσα χρονια και το μονο που ξερουν ειναι το σχολικο σκακι πραγμα απαραδεκτο για ενα παιδι που ασχολειται πανω απο ενα χρονο με το σκακι.

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

@kordis
Καλώς όρισες! (Αν είσαι ο Κώστας).
Αυτό μόνο έχεις να πής σ’ αυτό τον ορυμαγδό;
Και σ’ αυτά που έγιναν τα τελευταία 2 χρόνια; Τα παραπάνω που ρώταγα τον Μπαρμπή; Δεν έχεις άποψι;
Ειλικρινά, δεν περίμενα –και δεν θέλω- να σε έχω απέναντί μου!
Λυπάμαι…
Αλλά μια και πετάς το γάντι:
Δεν μας λες, Νόμιμε Ομοσπονδιακέ Προπονητά, σε πόσα Σχολεία διδάσκεις;
Σε πόσα παιδιά; Πόσα χρόνια; Με τί αποτελέσματα στο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ Σκάκι; Ποια ELO κατέχουν οι μαθητές σου;
Στο Σχολικό ΣΚΑΚΙ εγώ «παραμυθιάζω τους γονείς», εσύ γιατί δεν κατεβάζεις στο Νομαρχιακό 4 παιδάκια από κάθε σχολείο να παίξουν, να χαρούν και να μας δείξης και την δουλειά σου; Μήπως φοβάσαι την σύγκρισι ή “his master’s voice”? Ή και τα δύο; Πάντως αν μου καταγγελθή ότι παραπληροφόρησες μαθητές, αποθαρρύνοντάς τους να έλθουν στο Ομαδικό Σχολικό εφέτος, να ξέρης ότι θα είμαι υποχρεωμένος να το γνωστοποιήσω στην Ομοσπονδία. Ά! Και δεν μας είπες: ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ (στοιχεία-αποτελέσματα-συμπεράσματα) ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ «ΣΧΟΛΙΚΟ παραμύθιασμά μου» τα …αμφισβητείς; Θά ‘χη πλάκα…
Αυτά προς ώρας και να ξέρης ότι, παρ’ όλ’ αυτά, προτιμώ να αποκαταστήσουμε σχέσεις υγιούς συναγωνισμού. Μας συμφέρει αμφοτέρους. Κι αν κάπου σε αδικεί το Ιστολόγιό μου, γίνε σαφέστερος – να σε αποκαταστήσω - και μην μου επιτίθεσαι κάνοντας χάρη σε άλλους.

Ανώνυμος είπε...

Εμένα ως γονιό με ενδιαφέρει να μάθει το παιδί μου σκάκι .Προϋπόθεση
είναι να το αγαπήσει .Δε γεννήθηκε κανείς μαιτρ. Αυτό όμως γίνεται πρωταρχικά σε ένα σωματείο ή σύλλογο ή καφετέρια αν προτιμάτε ,την αλάνα λέω εγώ. Μακριά από φθόνο και με καθαρό λόγο κύριε Κόρδη , ο Σοιλεμέζης έχει προσφέρει τίποτα σε αυτό;Μετά άμα μεγαλώσει το παιδί μου θα σας τον φέρω να μου τον κάνετε ΚΑΣΠΑΡΟΦ !!!