Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ 2008 SCACCHI: CAMPIONATI SCOLASTICI A SQUADRE

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ 20ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ - ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ! SUCESSO DELLA "20sima SCUOLA ELEMENTARE DI CHALKIDA"
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το 20ο Δημοτικό Σχολείο έδωσε βροντερό παρών στο Πανελλήνιο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού εκπροσωπώντας επαξίως την Εύβοια. Στους εφετινούς αγώνες που ως γνωστόν διεξήχθησαν (μαζί με τους ατομικούς) το περασμένο Παρασκευοσαββατοκύριακο στην Χαλκιδική έλαβαν μέρος εικοσιτέσσερα Δημοτικά Σχολεία και η ομάδα της Χαλκίδας με τρείς νίκες μία ισοπαλία και δύο ήττες (επτά βαθμούς και 12,5 πόντους) ισοβάθμισε στις θέσεις 8-10.
Το αποτέλεσμα αυτό συνιστά αναμφίβολα νέα επιτυχία για το 20ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ, αφού για πρώτη φορά εξ όσων γνωρίζουμε κατακτάται τόσο υψηλή θέσι για Σχολείο της Εύβοιας στην ιστορία των Πανελλήνιων Ομαδικών Σχολικών αγώνων στο Σκάκι.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:









ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ 2 ΠΡΩΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ:
Δικαιολογημένα εισέπραξαν τα συγχαρητήρια όλων οι δύο πρώτες ομάδες των Σχολείων που κυριάρχησαν καθαρά στους αγώνες, το Σχολείο της Ελληνοαγγλικής Σχολής που επρώτευσε με δέκα βαθμούς και 16 πόντους και το 24ο Δημ. Καβάλας ( με το οποίο συναντηθήκαμε και λίγο έλειψε να κάνουμε την έκπληξι χάνοντας τελικά με 3-1) που αήττητο κι αυτό με εννια βαθμούς και 15πόντους ήρθε δεύτερο. Χαιρετίσαμε την μεγάλη επιτυχία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμφίσσης, πρωταθλητή εφέτος (και του χρόνου, όπως αποτολμώ την πρόβλεψι) στην Περιφέρειά μας, το οποίο φιγουράρει ανάμεσα στα κατά τεκμήριο ισχυρά Σχολεία ισοβαθμώντας στην 5 – 6 θέσι (με οκτώ μάλιστα αγωνιστικούς βαθμούς, όσους και το τρίτο και τέταρτο Σχολείο της γενικής κατάταξης!).

Το 20ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ παρατάχθηκε με πενταμελή σύνθεσι (την ίδια που είχε στους εφετινούς Περιφερειακούς βλ http://neospalamedes.blogspot.com/2008/03/2008-6.html και http://neospalamedes.blogspot.com/2008/03/blog-post_17.html ) Σοϊλεμέζης Κωνσταντίνος, Σοϊλεμέζης Γιώργος, Σφυρίδης Γιάννης, Τζανέτος Βαγγέλης και Χατζηλία Έρση,
Ο Κωνσταντίνος , κύριος συντελεστής τής επιτυχίας με το επιβλητικό 5/6 στην Α΄ σκακιέρα. (Πίσω του, δεύτερο πλάνο, η εξαιρετική κα. Χαλβατζόγλου)
Ο Γιώργος Σοϊλεμέζης (Γ΄Τάξι ) αφού προβλημάτησε με το αρχικό 0/3 στην δεύτερη σκακιέρα, βρήκε τον εαυτό του στο τέλος.
.
.
.
όλοι τους μαθητές στο Σκακιστικό Τμήμα τού «Αθλητικού Εκπολιτιστικού Κέντρου ΆΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ΄», προπονούμενοι όχι από διπλωματούχους ομοσπονδιακούς, διάσημους διεθνώς, σοβαρούς προπονητές, ομογενείς γκρανμέτρ, τεχνικούς συμβούλους και άλλους νομιμοποιημένους εμμίσθους μεσάζοντες ή παραγωγούς, αλλά από τον υπογράφοντα άμισθο, εσχάτως, μικροκαλλιεργητή (ραπανιών).
.
.
.
Ο Βαγγέλης Τζανέτος (Στ΄Τάξι) συνέβαλε (απο κοινού με τον Γάννη Σφυρίδη) στην μεγάλη επιτυχία.

2 σχόλια:

Ηλίας Οικονομόπουλος είπε...

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στην ομάδα του 20ου δημοτικού σχολείου για την πραγματικά μεγάλη επιτυχία της!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.